DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2041140฿%-1.04979

a
alan18-kopya

ÖZTÜRKMEN’DEN DEĞİŞİMCİ MYK ÜYELERİNE ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 38. Gaziantep Olağan İlk Kongresinde yaptığı konuşmada parti içerisinde değişim isteyen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine çağrıda bulunarak,” Değişim isteyen MYK üyeleri, bundan sonra hiçbir göreve talip olmadıklarını açıklasınlar, bizde onlara destek olalım ve hep birlikte değişimi gerçekleştirelim” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 38. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, parti içerisinde değişim isteyenlere sert tepki gösterdi.

Öztürkmen, değişim isteyenlerin önce hiçbir göreve talip olmadıklarını açıklamasını isteyerek,” Bugüne kadar partiyi 10 seneden bu yana Sayın Genel Başkanla birlikte yöneten MYK üyeleri hiçbir politikada hiçbir uygulamada acaba itiraz etmişler midir? Bu seçimde onların hiçbir kusuru yokmuş gibi 17 kişilik MYK’nın 15’i yeniden bir yenilenme diye değişim diye bir tarafa geçmişler. Tek dertleri Kılıçdaroğlu gitsin. Bizim içinde bulunduğumuz yeni birisi gelsin. Samimilerse, dürüstlerse, gerçekten partiyi düşünüyorlarsa o 17 kişilik kadronun 17’si de biz yeni dönemde hiçbir göreve talip değiliz diye açıklama yapsınlar, hepimiz birlikte kendilerini destekleyelim” dedi.

SEÇİMİ KAYBETMEYİ SADECE KILIÇDAROĞLU’NA BAĞLAMAK VİCDANLI DEĞİL

Genel seçimlerin istedikleri gibi sonuçlanmamasının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlanmasının vicdanlı ve hakkaniyetli olmadığını ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, şöyle konuştu:

“Seçim maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Bu seçimin istediğimiz gibi sonuçlanmamasında doğal olarak her Cumhuriyet Halk Partili’nin belki de ben dahil her üyemizin, her milletvekilimizin, her yönetimimizin kusuru vardır. Ancak bütün kusuru gece gündüz Türkiye’nin her tarafını köy köy dolaşan Sayın Genel Başkan’a bulmak da çok vicdanlı değil. Çok haklı değil, çok hakkaniyetli değil.

Sayın Genel Başkan’ın ne yapması gerekiyordu da yapmadı?

Arkadaşlarımız Sayın Genel Başkan’a birtakım danışmanlar üzerinden yükleniyor. Niye bu danışmanlar sadece bu seçimde mi vardı? Bundan önceki seçimlerde hiçbir danışman yok muydu? Hepsi sadece Cumhuriyet Halk Partili miydi bu danışmanların ? Ama bu seçim kaybedildiğinde bütün kusurları genel başkana yüklemek kolay geliyor. Çünkü o her kongreye yetişemiyor. Her kongrede kendini savunamıyor.

Peki bu seçimin kaybedilmesinde kendilerine çok yakın her gün, her saat neredeyse buluştukları İYİ Parti Genel Başkanı’nın, Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olduğundan haberi yokmuş gibi son anda masayı terk etmesinin bir kusuru, bir eksiği, bir hatası yok mudur? İki gün önce televizyona çıktı, ben masadan kalkmadan önce İYİ Parti’nin oyu 19’du. Masadan kalktıktan sonra 9.6’ya indi dedi. Yani kendisinin masadan kalkmasının bu ortaklığa, bu birlikteliğe, bu işbirliğine en az 9 puan zararının olduğunu Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söyledi. Onun bir kabahati yok.

Bugüne kadar partiyi 10 seneden bu yana Sayın Genel Başkanla birlikte yöneten MYK üyeleri hiçbir politikada, hiçbir uygulamada acaba itiraz etmişler midir? Bu seçimde onların hiçbir kusuru yokmuş gibi 17 kişilik MYK’nın 15’i yeniden bir yenilenme diye değişim diye bir tarafa geçmişler.

Tek dertleri Kılıçdaroğlu gitsin. Bizim içinde bulunduğumuz yeni birisi gelsin. Samimilerse, dürüstlerse, gerçekten partiyi düşünüyorlarsa o 17 kişilik kadronun 17’si de biz yeni dönemde hiçbir göreve talip değiliz diye açıklama yapsınlar. Yapsınlar bekliyoruz.

10 seneden beri partiyi yöneteceksin. Ahbabını, yakınını, dostunu, ahbap çavuşunu ihale ortağını milletvekili yapacaksın. Kendi kendini 1. Sıraya yazacaksın, memleketinde çalışmayıp yatacaksın. Ondan sonra da bütün suçu Kılıçdaroğlu’na bulacaksın. Yok öyle yağma. Buyurun, çıksınlar kamuoyuna 17 kişilik MYK’nın 17’si de biz hiçbir görev talep etmiyoruz desin, hepimiz birlikte kendilerini destekleyelim.

Tüzükten bahsetmiyorlar. Programdan bahsetmiyorlar, Türkiye’nin hiçbir sorunundan bahsetmiyorlar. Hepsini dinleyin. Türkiye’nin hangi sorunundan bahsediyorlar? Kürt sorununa iniyorlar mı? Yok. Yoksulluğa bakın diyorlar mı? Yok. Anayasanın çiğnenmesine değiniyorlar mı? Yok. Tek sorun parti içi dedikodu, parti içinde şöyle konuşuldu, bizim haberimiz yoktu.

Yoksa niye imza attın altına? Yoksa ben buna karşıyım diye niye istifa etmediniz? Koltuklarınız sıcak geldi size.

Samimiyet testine sunuyorum bütün hepsini. Türkiye’nin önünde onlara ben çağrıda bulunuyorum. Gelsinler, desinler ki hiçbirimiz hiçbir görev talep etmiyoruz. Bizde hep birlikte kendilerine destek verelim”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CHP’DE İL BAŞKANI REİS REİSOĞLU OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.