DOLAR

32,5253$% 0.03

EURO

34,8571% 0.53

STERLİN

40,5216£% 0.89

GRAM ALTIN

2.428,43%-0,17

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%-1,17

TAM ALTIN

16.260,00%-1,18

ONS

2.321,97%-0,21

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2155889฿%-0.34843

a
alan18-kopya

Pandeminin gölgesinde 14 Şubat’a hazırlar

Korona virüs salgını gölgesinde geçecek 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçiler mesaisini sürdürüyor.

Korona virüs salgını gölgesinde geçecek 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçekçiler mesaisini sürdürüyor.

Korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle çoğu özel gün, kısıtlı olarak kutlanmaya devam ediyor. Sevgililer Günü ekonomik olarak zor zamanlar geçiren çiçekçiler için can suyu olurken istenen siparişleri de yarına yetiştirmek için ter döküyorlar.

Gaziantep’te, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hazırlıklarını tamamlayan Gaziantep Çiçekçiler Derneği Onursal Başkanı ve Ender Çiçekçilik’in sahibi Ender Kandemir canlı ve cansız çiçekleri müşterilerine sunuyor.

Ender Kandemir, Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Pandemisi nedeniyle çiçekçilerin oldukça zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “14 Şubat sevgililer günü çiçekçilik sektörünün en özel günü. Bu yıl Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve Pazar gününe gelmesinden dolayı son yılların en sessiz en sakin en verimsiz özel gününü yaşıyoruz malesef. Pandemi dolayısyla insanlarımızda bir mutsuzluk var. Yinede sevdiklerini unutmayan müşterilerimize halkımıza en taze çiçekleri en özel tasarımlarımızla sunmaya devam ediyoruz. Özel günün vazgeçilmezi güller ilk sırada yerini alıyor, mevsim buketleri orkideler, teraryumlar, peluş ayıcıklar en çok tercih edilen ürünler. Bizlerde sevenlere 27 yıllık tercübemizle duygularını çiçeklerle iletmelerine vesile oluyoruz”

Yaşanan süreçten dolayı çiçekçi esnafının işlerinin tamamen durma noktasına geldiğini ifade eden Kandemir, “Pandemi nedeniyle çiçekçi esnafı çok büyük sıkıntılar yaşıyor. İnşallah bu 14 Şubat Sevgililer münasebetiyle  biraz nefes alırız. 14 Şubat’ta yoğunluğumuzun olacağını tahmin ediyoruz. Bizim sektörümüz özel bir sektör. Düğün üzerine kurulu, ikili ilişkilere bağlı bir sektör. Bir çok işyeri ya kapandı yada iş yapamıyor. Esnaflar kapalı olunca insanların maddi durumları düştüğü için artık insanlar bu tür şeylere bütçe ayıramaz hale geldi. O yüzden insanlar çiçek almaz durumda düğünlere gidemiyorlar. Düğünler yapılmıyor, çiçek gönderilmiyor, araç süsleyemiyoruz. Bundan dolayı da işlerimiz durdu” diye konuştu.

Salgın sürecinde teması mümkün olduğunca azalttıklarını ifade eden Ender Kandemir, “Pandemi sürecinde paket servisimiz devam ediyor. Zaten pandemiden önce de paket servisimiz vardı. Pandemi döneminde hijyene daha çok dikkat etmeye başladık. Temassız iletişim, temassız ödeme, internet üzerinden ödeme, çiçeği kapıya bırakıp gitme gibi. Müşterilerimiz ile ikili ilişkilerimizi neredeyse  tamamen bitirdik” şeklinde konuştu.

Çiçek fiyatları hakkında da bilgi veren Kandemir, “Çiçek fiyatlarımızda küçükte olsa bir zam yapmış durumdayız. Üretici endeksli bütün ürünlerimizi yurt dışından ithal ettiğimiz için Gül fiyatları 15 – 20 TL arası, orkideler 140-175 arası, mevsim buketleri 60-75-100 arası fiyatlarda seyretmektedir. Pandemi dolayısıyla insanlarımızda bir mutsuzluk var. Ancak biz yine de sevdiklerini unutmayan müşterilerimize halkımıza en taze çiçekleri en özel tasarımlarımızla sunmaya devam ediyoruz. Özel günlerin  vazgeçilmezi güller şu an ilk sırada yerini alıyor. Yanı sıra mevsim buketleri orkideler, teraryumlar, peluş ayıcıklar en çok tercih edilen ürünler ” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kentsel dönüşümde kredi limitleri yükseldi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.