DOLAR

32,5824$% 0.31

EURO

34,7180% -0.11

STERLİN

40,4842£% -0.33

GRAM ALTIN

2.529,31%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.319,00%1,64

TAM ALTIN

17.193,00%1,60

ONS

2.409,41%1,29

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

1990198฿%-0.66148

a
alan18-kopya

RAYBÜS İLE YOLCULUK HEM GÜVENLİ, HEM EKONOMİK

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraberindeki heyet yapılacak açılışlar için Nizip’e Raybüs ile gitti. 

Nizip- Gaziantep arasında yapılan Raybüs projesinin yol iyileştirmesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaparken, Gaziantep Valiliği koordinesinde Devlet Demiryolları tarafından da yeni  Raybüs seferleri başlatıldı. 49 kilometrelik hatta yolculuk yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri, yolculuk sonrası yaptıkları açıklamalarda vatandaşların talepleri doğrultusunda sefer sayılarının arttırılarak saatlerin yeniden düzenleneceğini belirttiler. 

VALİ GÜL: NİZİP DAHA ÇOK GELİŞECEK, GAZİANTEP BİR ADIM DAHA İLERİ GİTMİŞ OLACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül, Nizip ile Gaziantep şehir merkezinin etkileşiminin fazla olduğunu ifade ederek, “Raybüs ile yolculuk daha güvenlik olduğu gibi aynı zamanda da ekonomik anlamda Gaziantep ile Nizip’i birbirine bağlayan önemli bir yatırım. Bu yatırımla birlikte Nizip daha çok gelişecek, Gaziantep bir adım daha ileri gitmiş olacak. Raybüs’ ün bir güzel yanı GAZİRAY ile entegre olması. Raybüs ile Gaziantep’e gelen, GAZİRAY ile organize sanayi bölgesine kadar gidebilecek. Dolayısıyla ulaşımdaki akıllı ulaşım mantığı hayata geçmiş olacak. Gelen talepler doğrultusunda sefer sayıları ve saatler ayarlanacak” dedi.

Raybüs deneyimi sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, takım ruhuyla Raybüs’ ün yapıldığını söyleyerek şunları ifade etti: “ Gaziantep ile bu bağlantıyı sağladığımızda hem Gaziantep kazanacak hem de yaşam kalitemiz ve hedeflerimizi çok hızlı artacak. Yeşil Nizip’e yeşil ulaşım çok yakıştı. Bu güzel gün de Bereketli Hilal’in ortasında, Yeşil Nizip’e gidiyoruz. Yeşil Nizip; Zeugma, tarih, şifa, lezzet demek. Nizip’in önü, geleceği çok açık. Nizip’in kalkınması için yerel olarak altyapı sağlanıyor. Biz de bu kalkınma için gereken ne ise bunu başarıyoruz. Bu bir Gaziantep Modeli. İklim dostu, çevre dostu ulaşım aracımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise Gaziantep – Nizip arası ulaşımın Raybüs ile emniyetin arttığı vurgulayarak, “Raybüs seferleri ile beraber artık Nizip Gaziantep’in taşra ilçesi değil metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Nizip’ten çıkan bir hemşerimiz artık Gaziantep merkezden gerek tramvay gerekse GAZİRAY ile her tarafa ulaşabilecek bir konuma geldi. Bu projelerle birlikte Gaziantep’e özellikle de organize sanayi bölgesinde iş arayan insanlarımızın istihdam oluşturması için ulaşım rahat olacak. Bu gelişmişliğin bir simgesi. Nizip’te artık karayolu ile beraber demiryolu oluştu. Ulaşılabilirlik bakımdan Nizip tüm imkanları olan bir ilçe haline geldi” diye konuştu

HEDEF GÜNLÜK 5 BİN YOLCU

Nizip ile Gaziantep arasında konforlu ve emniyetli ulaşım sağlayan, GAZİRAY ile entegre çalışan Nizip Raybüs, Gaziantep Garı ile Nizip Garı arası hizmet veriyor. 2 vagon ve 126 kişilik kapasite ile hizmet veren Raybüs 25 gün içerisinde toplam 3 bin 600 yolcu taşıdı. İlerleyen günlerde Raybüs’ ün kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte günlük 5 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AYŞENUR ÖĞRETMENİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.