DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2086423฿%0.46406

a
alan18-kopya

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TAŞLI SOPALI SALDIRI: 5 YARALI

Gaziantep’te sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisi daha eklendi. İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde meydana gelen olayda 5 sağlık personeli darp edildi.

Geçirdiği mide rahatsızlığı nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi’ Dahiliye Polikliniğine giden N.B isimli kadın hasta, serum takılması için hastanenin acil servisindeki müşahede odasına yönlendirildi.

N.B isimli hasta kadın, yanında bulunan babası ve 15 yaşlarındaki bir genç, bu sırada bir bebek hastaya serum hazırlayan hemşire Z.B’ye hastalarına müdahale etmediğini ileri sürerek saldırdı.

Saldrı sırasında N.B. isimli kadın, çantasından çıkardığı taşı Tıbbi Sekreter M.A.’ya fırlatarak gözündeki gözlüğü parçaladı. Hasta kadının yanında bulunan 15 yaşındaki bir genç de, hemşireye saldırırdı. Hasta N.B’nin baba Hasan B ve akrabaları da serviste bulunan sağlık görevlilerine saldırdı.

Müşahede odasında başlayarak, koridora sıçrayan olaylar, araya giren güvenlik görevlileri, sağlık çalışanları ve diğer hasta yakınlarının araya girmesi ile sakinleştirildi.

Çıkan arbede sırasında hasta N.B’nin babası Hasan B. kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Hastane personeli mavi ve beyaz kod vererek hastaya müdahale etti. Bir yandan saldırı devam ederken hastane personeli canını dişine takarak kalp krizi geçiren Hasan B’yi hayata döndürdü. Hasan B. ilk müdahalenin ardından Abdulkadir Yüksel Hastanesi’ne sevk edildi. Hasan B’nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Hasta yakınları oldukları belirlenen kalabalık bir grubun taşlı, sopalı saldırısına uğrayan Hemşire Z.B., güvenlik görevlisi İ.T., Tıbbi Sekreter M.A., Güvenlik görevlisi M.İ., Röntgen Teknikeri M.Ç. çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar tedavi altına alınırken, ihbar üzerine hastaneye sevk edilen polis ekipleri olaylara karıştıkları belirlenen 4 saldırganı gözaltına aldı. Polis ekipleri olası bir saldırıya karşı hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VALİ GÜL TEDAVİSİ SÜREN YARALILARI ZİYARET ETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak yaralanan sağlık personellerini tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

EMPATİ DERNEĞİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.