DOLAR

32,5458$% 0.01

EURO

34,9615% 0.32

STERLİN

40,7573£% 0.41

GRAM ALTIN

2.428,10%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,41

TAM ALTIN

16.180,00%-0,21

ONS

2.323,08%0,33

BİST100

9.682,18%-0,41

BİTCOİN

2062370฿%-4.14528

a
alan18-kopya

SAĞLIK İÇİN İLAÇLAMA YAPTIRIRKEN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Yaşamın sürdüğü her alanda, istenmeyen problemler baş gösterebilir. Bazı problemlerin üstesinden gelmek oldukça kolaydır. Ancak, yaşam alanlarında ortama uyum sağlayan haşere, böcek ve kemirgenler insan yaşamını çekilmez hale getirebilir. Bunlardan kurtulmak için ilaçlama yaptırırken, mutlaka alanında profesyonel ve sertifikalı firma ve kişilerle çalışmak gerekiyor. Gaziantep’te, ilaçlama, danışmanlık ve çevre sağlığı alanında hizmet veren Mehmet Arslantaş vatandaşlara çağrıda bulunarak,” Sağlık için ilaçlama yaptırırken, sağlığınızdan olmayın” dedi.

Ev, işyeri, okul, ofis, hastane ve daha birçok mekânda insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşereler bulunmaktadır. Böcek ve haşereler çoğunlukla havaların ısınması ile ortaya çıkar fakat, bazı böcekler kış aylarında tenha yerlere çekilseler de insan sağlığı için risk oluşturmaya devam ederler. Her mevsimde yaşayan ve bulunduğu ortama uyum sağlamış böcek, haşere ve kemirgenler, insanların kullandığı eşyalara temasta bulunabilir ve bu temas sonucu bazı hastalıklar insanlara bulaşabilir. Bu hastalıklar bazen salgına bile sebep olabilir.

Gaziantep’te yıllardır, ilaçlama, danışmanlık ve çevre sağlığı alanında hizmet veren Marslantaş firması, önce insan sağlığı sloganıyla sorunlara çözüm üretiyor.

2018 yılından bu yana her biri alanında profesyonel ekiple hizmet veren Marslantaş firması sahibi Mehmet Arslantaş, ana branşları olan ilaçlama, danışmanlık ve çevre sağlığı dışında tek kullanımlık tüketim malzemesi ve dezenfektan satışı da yaptıklarını belirtti.

Mehmet Arslantaş, insanın yaşadığı her yerde ilaçlamanın mutlaka yapılması gerektiğini, haşerelerde ortalama 400’e yakın virüs bulunduğunu ve bunlarda en belirgin örneğin de hamam böcekleri olduğunu ifade ederek,” İnsanın bulunduğu her ortamda fabrikalar, kafeteryalar,  haneler, işyerleri, ofisler gibi yerlerde mutlaka ilaçlama yapılması gerekir” dedi.

Kemirgenler için de ayrıca ilaçlama sistemlerinin de mevcut olduğunu vurgulayan Arslantaş,“ Aslında insanlar kemirgenleri gördüğünde ürperirler ama kemirgenler yaklaşık 300’e yakın virüs taşırlar ve bunlarda insan sağlığı açısından son derece sakıncalıdır. Bunlar arasında Hanta virüsü de bulunur ve bu virüsü kapan insan büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Kemirgenlerden fareler, yalnız sağlık açısından değil maddi zararlar da verebilir. Örneğin, elektrik tesisatlarına girerek kabloları kemirmesi sonucu yangınlara neden olabilir. Sigorta şirketleri fareler için dahi sigorta yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in, ilaçlama konusunda batıya göre bu işe çok fazla önem vermediğini ancak Koronavirüs salgını sonrası daha da bilinçlendiğini sözlerine ekleyen Mehmet Arslantaş şöyle konuştu:

COViD-19 İLE BİRLİKTE İLAÇLAMA TALEPLERİ ARTTI

“Gaziantep’te ilaçlama konusunda bir zafiyet vardı ancak Covid-19 salgını sonrası bu durum büyük oranda değişti ve bilinçlendi. Normalde bizim yöremizde insanlarımız evlerinde ilaçlama yapan yabancı birilerini istemezken, şu anda her eve girebiliyoruz ve her evde ilaçlama, dezenfekte işlemleri yapabiliyoruz. Keşke, Covid-19 salgını hiç olmasaydı, insanlar hayatını kaybetmeseydi ancak bu salgın sonrası bir musibet bir nasihattan iyidir sözünün gerçekliğini kanıtladı.

GELEN ZAMLARA İNAT FİYATLARA ZAM YAPMADIK

Covid-19 virüsü ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemiz ekonomisi de büyük bir zarar gördü. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüz de zarara uğradı. Kısıtlamaların kalkması ile birlikte yeniden rutine doğru dönerken döviz artışından dolayı ürünlerimizde, kullandığımız hammaddelerimizde büyük bir fiyat artışı oldu. Tek kullanımlık hijyen malzemelerinde yüzde 120’ye varan bir artış oldu. Haşereler için pes kontrol ürünlerimizde de yine yüzde 120’ye artışlar gerçekleşti. Ancak, gelir ölçüsü bir hayli kısıtlı olan, halkımızın yüzde 64’ü asgari ücretle geçinirken bu maliyetleri karşılayamayacaklarını bildiğimiz için biz fiyatlarımıza zammı yansıtmadık. Yine eski fiyattan, zaman zaman varoş semtlere gittiğimizde fiyatları daha da düşürmeye gayret göstererek insanlara az da olsa bir katkımız olsun diye çaba harcıyoruz.

İLAÇLAMADA YANLIŞ BİLİNEN DOĞRULAR

ÇAMAŞIR SUYUNUN ÇOK KULLANILDIĞI YERE HAMAM BÖCEĞİ ÇOK GELİR

Halkımız, bir evde çöp varsa o eve haşere gelebilir diye düşünür. Doğrudur, haşereler iki şeye çok gelir. Ya kirli olan yere yada çok temiz olan yere gelir. Kirli evde konaklama bölgesini teşhis eder ve oraya gelir. Temiz eve ise çamaşır suyunun çok kullanılmasından dolayı gelir. Çamaşır suyunun içerisinde klor maddesi vardır. Klor ise hamam böceklerinin gıda maddesidir.

HAŞERE VE KEMİRGENLER HER EVE GİREBİLİR

Haşere ve kemirgenlerin her haneye girmesini engellemek çok zordur. Çünkü, özellikle yaz mevsiminde pencereler açık kalır, kapılar açık kalabilir. Bunlar da canlı ve mutlaka içeriye girecektir. Burada ana temayül, temizlik, kontrolü elde tutmak ve önlemleri almak ana temayül olmalı. Önlemlerin en başında da düzenli ilaçlamanın yapılması gerekiyor.

İLAÇLAMANIN MEVSİMSEL ŞARTLARI VAR

Her haşere her mevsimde görünmez. Şu an kış mevsimini yaşıyoruz ve bu mevsimin haşereleri genellikle kalorifer böcekleridir. Yaz mevsiminde ise sivrisinek ve oryantal hamam böceği dediğimiz haşereler vardır. Bu nedenle, ilaçlama yaptırırken mutlaka işinde profesyonel olan ve hangi mevsimde hangi haşereye karşı ilaçlama yapılması gerektiğini iyi bilen kişilerle çalışmak çok önemlidir.

MERDİVEN ALTI İLAÇLAMA SATIŞ YAPANLARA DİKKAT

Bizim sektörümüzün en büyük sorunu sadece merdiven altı satış yapanlar değil, kendini ilaçlamacı diye lanse ederek insan sağlığını da riske ederek ilaçlama yapan kişilerdir. Covid-19 sürecinde buna çok denk geldik. Bize ilaçlama için başvuran vatandaşlarımıza fiyat verdiğimizde, bizim verdiğimiz fiyatın yüzde 20’sine ilaçlama yapabilecek kişilerin olduğunu belirttiler. O fiyatı veren kişiyi araştırdığımızda şahıs oto yıkamacı çıktı. Dezenfektan ürünü yerine ise çamaşır suyu kullandığını tespit ettik. Bunun gibi bir çok örnek var. Vatandaşımız, evine, işyerine, ofisine ve kullandığı her alana ilaçlama yaptıracaksa, Çevre Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü’nden gerekli yardımı alabilirler.

SAĞLIK İÇİN İLAÇLAMA YAPTIRIRKEN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Vatandaşlarımızdan isteğim, yaşadığınız yeri sağlığınız için ilaçlatırken sağlığınızdan olmamak için mutlaka bu işi yapmaya yetkili belgesi olan, işini profesyonelce yapan firmalarla çalışmalarıdır. Biz işimizi yapmadan önce, astım ve kronik rahatsızlığı olan insanları mutlaka sorar, koku vermeyen ve solüsyonlu ilaçlar kullanırız. İl çevre Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü denetimlerini titiz bir şekilde yapıyor ama burada en büyük görev vatandaşımıza düşüyor. İlaçlama için mekanlarına gelen kişilerin sertifikalarını mutlaka sorsunlar, profesyonel bir firmada görevli olduğuna dair belgesini kesinlikle görmeden ilaçlama yaptırmasınlar.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

FATMA ŞAHİN: ŞAŞKINIM, ÜZGÜNÜM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.