DOLAR

32,5377$% -0.02

EURO

35,0117% 0.47

STERLİN

40,8197£% 0.56

GRAM ALTIN

2.433,87%0,46

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-0,44

TAM ALTIN

16.215,00%-0,23

ONS

2.330,02%0,62

BİST100

9.820,11%1,01

BİTCOİN

2072575฿%-3.98614

a
alan18-kopya

ŞAMPİYONLAR HALKLA BULUŞTU

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2021-2022 sezonunda Gaziantep’i başarıyla temsil ederek şampiyon olan spor kulüplerinin başarılarını kutlamak amacıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Başkarakol Kavşağı Gaziantep Lisesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar, taraftar ve vatandaşların tezahüratı eşitliğinde yapılan kortej, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde devam etti. Kulüplerin kazandığı kupalar oyuncuların elinde kortejde sergilendi.

Korteje, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin veprotokol üyeleri, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Şampiyonu ALG Spor, Basketbol Erkek Gençler Ligi Şampiyonu Gaziantep Basketbol Genç Takımı, EuroHockey Club Challenge III 2022 Man, Avrupa Açık Alan Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Avrupa Kulüpler Hokey Şampiyonu olan Nizip Zeugma Hokey Kulübü, Erkekler Salon Süper Ligi Şampiyonu Polisgücü Erkek Hokey Takımı, TVF 1’inci Lige şampiyon olarak yükselen Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Erkek Takımı, Kadınlar Açık Alan Süper Ligi’nde ikinci olarak Avrupa’da mücadele etmeye hak kazanan Gaziantep Gençlik Doruk Spor, Erkekler Ampute Futbol Süper Ligi 2’ncisi Şahinbey Belediye Ampute Futbol Takımı ve Kadınlar Futbol 2’nci Ligi Şampiyonu Asya Spor oyuncuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ GÜL: GAZİANTEP SPORCU FABRİKASI OLACAK

Törende sporculara seslenen Vali Davut Gül bu başarıların hiç birinin karşılıksız kalmayacağını ifade ederek; “Öncelikle bize bu gururu yaşatan sporcularımızı, teknik heyeti, yöneticileri ve hiç şüphesiz taraftarlarımıza teşekkür ediyor hepinizi tebrik ediyorum. Gaziantep iddiası olan bir şehir. Geçmişe baktığımızda ne istediyse ulaşmış bir şehir. İnşallah Spor Şehri Gaziantep hedefimizi, gerek belediyeleriyle, kulüp yöneticileriyle, taraftarıyla, oyuncusuyla bütün şehriyle adım adım yapacağız. Biliyorsunuz daha önceleri tesis anlamında sıkıntılarımız vardı. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, ilçe belediyelerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, diğer kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla şu an Gaziantep tesis anlamında Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri oldu. 3 tane spor lisemiz var. Bunların alt yapıları Türkiye’de sayılı okullardan. İnşallah önümüzdeki yıllarda Gaziantep’in sporcu fabrikası olacağı anlamına geliyor. Buradaki başarılarınızın tesadüf olmadığını biliyoruz. Sizlere güveniyoruz, sizlerin başarılarınızı karşılıksız bırakmayacağız. Gerek Büyükşehir belediyemiz, hayırseverlerimiz ve ilçe belediyelerimizle her birinizin arkasında olacağız. Bu başarıların şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

ŞAHİN: SEN İSTERSEN HAYAL DEĞİL

Kortej yürüyüşünün son bulduğu Demokrasi Meydanı’nda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep’in spor şehri olduğunu tüm dünyaya göstereceklerini söyledi. Fatma Şahin yaptığı konuşmada; “ Cumhurbaşkanımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Valimle birlikte başladığımız yolda eğitim şehri Gaziantep dedik, ben okuyorum Gaziantep okuyor dedik, spor şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep dedik. Bunları çalıştık. 600 bin genç, 4 üniversite, doğalgazımız yok, petrolümüz yok ama inanan bir gençlik var. Sizler varsınız. Biz diyoruz ki bugün itibariyle bu kupalar şu madalyalar tesadüf değil. Alın teri, iman, cesaret her şey var. Şu madalya ve kupalar kendiliğinden gelmiyor. Şu madalyaları kupaları almak için, tesis, inanan bir genç, bir hoca, bir yönetici gerekiyor, bir anne baba gerekiyor bir de Vali baba gerekiyor. Vali baba Allah senden razı olsun. Gaziantep’in bir spor şehri olduğunu, bir eğitim şehri olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz. Sen istersen o bir hayal değildir diyoruz ve istiyoruz. Memleketimizin gençlerini çok seviyoruz. Geleceğe güçlü adımlarla gidiyoruz Allah’ın izniyle sizlerle birlikte. Genç dostu bir şehir olacağız. “ dedi.

Gaziantep Lisesi önünde başlayan ve Demokrasi Meydanı’na kadar yapılan yürüyüş daha sonra otobüslerle şehir turu atılmasıyla son buldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAZİANTEP ÜÇÜNCÜ SIRADA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.