DOLAR

32,5620$% 0.02

EURO

34,9566% 0.18

STERLİN

40,7888£% 0.29

GRAM ALTIN

2.425,46%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

TAM ALTIN

16.179,00%0,13

ONS

2.316,96%0,06

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2102034฿%-3.37495

a
alan18-kopya

SANAYİCİLER YÜZBİNLERCE DEPREMZEDEYE YEMEK ÜRETİYOR

Deprem sonrası yaşanan sıkıntılara çözüm üreten Gaziantepli Sanayiciler sokakta kalan vatandaşlara fabrikalarını açarken fabrika binalarındaki yemekhanelerde yüzbinlerce insan için yemek üretimi gerçekleştirerek dağıtımını yapıyor. Diğer taraftan halı, ısıtıcı ve battaniye dağıtımı da yapan sanayiciler insanların bu zor günlerinde yaralarına merhem olmaya çalışıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Gaziantepli sanayiciler seferber oldu. Depremin yaşanmasının ardından kısa sürede sanayi tesislerinde depremzedelere yemek hazırlayarak dağıtımını gerçekleştiren sanayiciler günün yirmi dört saati fabrikalarının mutfaklarında her gün yaklaşık 750 bin kişiye yetecek makarna, çorba, pilav ve diğer yemekleri hazırlayarak dağıtımını gerçekleştiriyor. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkan Zeynal Abidin Kaplan konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun. Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Bizler halı üreticileri olarak depremden hemen sonra fabrikalarımızın mutfaklarını depremzedelere dağıtılmak üzere yemek üretmeye başladık.

Valimiz Sayın Davut Gül ve belediye başkanlarımızın da bilgisi ve desteğiyle Gaziantep’te faaliyet gösteren bütün halı fabrikalarımız ve diğer sanayi kuruluşlarımız da halen depremzedeler için yemek hazırlayarak AFAT, yerel yönetimlerimiz, çeşitli STK ve yardım gönüllüleri aracılığıyla kent merkezlerindeki çadırlarda, cami ve taziye evlerinde, vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu noktalarda dağıtımlarını gerçekleştiriyor. Bütün sanayicilerimiz şu anda fabrikalarının ve bu dağıtım organizasyonunun başında. Hepsinden Allah razı olsun. Bu hizmetimiz vatandaşlarımız evlerine girene ve kendi mutfaklarında yemeklerini yapana kadar devam edecek. Gaziantepli sanayicilerimiz her konuda taşın altına elini koydu. Gün bu gündür, gün birlik ve beraberlik günüdür, gün yaralarımızı birlikte sarma günüdür” dedi.

HALI VE BATTANİYE DAĞITIMINI DA YAPIYORUZ

Deprem sonrası yaşanan sıkıntılara çözüm üretmeye çalışan Gaziantepli sanayiciler geceyi sokakta araçlarının içerisinde ve çadırlarda geçiren vatandaşlara halı ve battaniye dağıtımı da gerçekleştiriyor. Başkan Kaplan bu konuda da bilgiler vererek “Vatandaşlarımızın yemeklerini karşılamanın yanı sıra bütün halı firmalarımız binlerce halıyı depremzedelere dağıtırken bulabildiğimiz battaniyeleri de yine depremzedelere gönderiyoruz. Bizlere destek veren sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizi milletimizi daha büyük felaketlerden korusun” dedi.

DEPREMZEDELER FABRİKA BİNALARINA DA SIĞINIYOR

Deprem sonrası sığınacak güvenli yer arayışına giren Gaziantepli vatandaşlar OSB’de bulunan fabrika binalarının mescit ve diğer ortak alanlarına yerleştirilirken günlük yemek ihtiyaçları da buralarda karşılanıyor. 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARI AĞIRLIYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.