DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2075669฿%-1.34336

a
alan18-kopya

“ŞARTSIZ TASFİYE ŞART”

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği(GAİMDER) Başkan Yardımcısı Seyfettin Coşan, öngörülemeyen fiyat artışlarından dolayı yükümlülüklerini yerine getiremeyen müteahhitlerin mağduriyetlerine son vermek adına hükümetten sicil affı ile birlikte şartsız tasfiye çıkartılması talebinde bulundu.

Seyfettin Coşan, ülkemizde pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı kamu müteahhitlerinin çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını açıkladı. Coşan, bir çok müteahhitin yükümlülüklerini getiremediği için ihale yasağı aldığını bir çok şirketin de ekonomik açıdan iflasa sürüklendiğini hatırlattı.

Coşan, özellikle 2021 yılı başından 2022 Eylül’e kadar yapılan ihalelere ilişkin sicil affı çıkartılması ve isteyene de şartsız tasfiye hakkı getirilmesinin zorunluluk haline geldiğini vurguladı. Coşan “Malum piyasa şartlarından ve zorunlu sebeplerden dolayı oluşan bu sicil mağduriyeti sona ermeli. Hükümetten, bir düzenleme yaparak,  özellikle belirttiğimiz bu dönemi kapsayacak şekilde bir Sicil Affı ile birlikte şartsız tasfiye hakkı getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

“ŞART HALE GELDİ”

İşlerini devam ettiremedikleri için teminatları irat kaydedilen yüklenici firmaların yüklü cezalarla karşı karşıya kaldığına işaret eden GAİMDER Başkan Yardımcısı Coşan, yaşanan mali sıkıntının sadece müteahhitlik şirketlerini değil, taşeronları ve evine ekmek götüren yüzbinlerce çalışanı da yakından ilgilendirdiğine işaret etti.

Sürekli artan inşaat girdi maliyetlerine karşılık çıkartılan fiyat farkı kararnamelerinin yetersiz kaldığını dile getiren Coşan, bu yüzden işlerin yapılamadığını, teminatlarının yandığını, firmaların cezalı ve yasaklı duruma düştüğünü belirtti. Tasfiyenin artık kaçınılmaz bir hale geldiğini kaydeden Coşan, gerekli adımların atılmasını, yeni mağduriyetlere yol açmamak adına İhale Kanunu’ndaki düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını ve yakın zamanda çıkması planlanan torba yasada buna ilişkin mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YENİ MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.