DOLAR

32,5099$% 0.18

EURO

34,8418% 0.31

STERLİN

40,7160£% 0.62

GRAM ALTIN

2.490,42%1,16

ÇEYREK ALTIN

4.234,00%0,32

TAM ALTIN

16.913,00%0,20

ONS

2.382,40%0,97

BİST100

9.536,70%0,07

BİTCOİN

2006510฿%-1.92024

a
alan18-kopya

SCOOTER KAZASINDA ÖLEN EZGİ “ASLİ KUSURLU”BULUNDU

SÜRÜCÜYE 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Gaziantep’te scoter ile evine dönen lise öğrencisi Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne arkadaşı Şimal Toprak’ın ise yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü Osman Sarı hakkında “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Kazada hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit asli kusurlu bulundu.

12 Nisan’da Batıkent Mahallesi’nde meydana gelen kazada lise son sınıf öğrencileri Ezgi Alya Yiğit ve Şimal Toprak, birlikte bindikleri scoterle evlerine giderken, ehliyetsiz sürücü Osman S. yönetimindeki 27 SR 997 plakalı otomobil çarptı. Kazada yaralanarak hastanede tedaviye alınan Ezgi Alya Yiğit, götürüldüğü hastanede kurtarılamadı, Şimal Toprak ise yaralandı.

Kazanın ardından gözaltına alınan ve sorgusunda scoter ile kendisine çarpıldığını iddia eden ehliyetsiz sürücü, Nizip Ticaret Borsası Başkan İbrahim Sarı’nın oğlu olan Osman S., tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezaevinde bir ay kalan Osman S., bilirkişi raporunun ardından aile avukatının itirazı üzerine Asliye Ceza Mahkemesi’nce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık sürücü Osman S. hakkında “taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede sanık sürücünün 18 yaşından küçük olduğu, bu nedenle verilecek cezada 3’te 1 oranında indirim yapılması gerektiği de vurgulandı.

SCOTER SÜRÜCÜSÜNDE AĞIR İHMAL VE İHLAL BULUNDU

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede kaza tespit tutanağında, sürücünün kavşak ve yaya geçidinin bulunduğu bölgelerde hızını yavaşlatmadığı için ‘tali’ kusurlu olduğu belirtilirken, hayatını kaybeden scoter sürücüsü Ezgi Alya Yiğit’in ise ‘trafik ışıklı işaret cihazı ve levhası bulunmayan kavşaklardan bölünmüş yola çıkan sürücülerin bu yoldan geçen araçlara ilk geçiş hakkını vermemek’ kuralını ihlal etmesinden dolayı ‘asli’ kusurlu olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca Karayolları Trafik Kanunu’na atıfta bulunulan bilirkişi raporunda da otomobil sürücüsünün kazada ihlal ve ihmali olduğu, scoter sürücüsünün ise ağır ihmal ve ihlalde bulunduğu kaydedildi.

İddianamede soruşturmanın tamamlandığı ve sanık Osman S.’nin ‘taksirle Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne, İrem Şimal Toprak’ın ise yaralanmasına’ sebebiyet verdiği kanaatine varıldığı belirtilerek, 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen davanın ilk duruşması ise eylül ayında görülecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İHRACATÇININ GÖZDE PAZARI CİBUTİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.