DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2090396฿%1.28656

a
alan18-kopya

SCOOTERLARA GECE “REFLEKTİF YELEK” ŞARTI GETİRİLDİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişikliğine gidildi. Artan scooter kazalarına karşı da yeni önlemler getirildi. Gece saatlerinde motosiklet, bisiklet ve scooter kullanırken ‘reflektif yelek’ giyilecek. Ayrıca, trafikte olası sert frenlerde, kazalarda bebek ve çocukların anne kucağından fırlamasına karşı minibüs, otobüs ve taksilerde ‘çocuk bağlama sistemleri’ zorunlu olacak. Otobüs ve minibüslerde tüm yolcular emniyet kemeri takmadan harekete izin verilmeyecek.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişikliğine gidildi. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan değişiklikler, 16 Ağustos’ta yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, taksi, minibüs ve otobüslerde çocuk emniyet kemeri zorunlu olacak. Taksilerde en az 1 adet, minibüs ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan ve emniyet kemeri kullanılması zorunlu olan otobüslerde de toplam koltuk sayısının en az 10’da 1’i kadar ‘çocuk bağlama sistemi’ yani ‘üç nokta emniyet kemeri’ olacak. Düzenlemeye göre, sürücü ve yolcular gerekli koruyucu tertibatları usulüne uygun olarak takmadan aracın karayolunda seyrine de izin verilmeyecek.

SCOOTERLARA GECE “REFLEKTİF YELEK” ŞARTI

Artan kazalarla gündeme gelen scooterlar da düzenlemeye dahil edildi.

Yeni düzenlemeyle, motorlu bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerinde zorunlu olan kaskın yanına ‘Gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görüşü bozmayacak renkli veya renksiz’ koruma gözlüğü takma şartı getirildi. Ancak kaskında koruma gözlüğü olanlar ise bundan istisna tutuldu. Düzenlemede, gece motosiklet, bisiklet ve scooter kullanırken ‘reflektif yelek’ giyilmesi şartı da getirildi.

Yönetmelikte bu ifade, “Durum ve Nitelikleri’ kısmında yer alan ‘Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır’ ibaresi ‘Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giyineceklerdir.’ şeklinde değiştirilmiştir” denildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BARIŞMAK İÇİN ÇAĞRILDI, ÖLDÜRÜLDÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.