DOLAR

32,3759$% 0.16

EURO

35,0181% -0.21

STERLİN

40,9693£% 0.15

GRAM ALTIN

2.324,67%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,26

TAM ALTIN

16.114,00%0,18

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.100,46%0,23

BİTCOİN

2264305฿%-0.78674

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

SEÇMEK Mİ ? SEÇİLMİŞ KİŞİ OLABİLMEK Mİ ?

GAGİKAD yine farklı bakış açısı yaratarak düzenlediği konferansta , Ulusal başarılara ulaşmış kadınları kendi platformunda ağırladı. 

ŞKM ( Şehitkamil Kültür ve Kongre  merkezi) ‘de düzenlenen konferansta , Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi , insan hakları ve Anayasa hukuku Profesörü Dr Şule Özsoy Boyunsuz, KAGİDER VE SEDEFED yönetim kurulu başkanı Emine Erdem , uluslararası iş Kadını , sanayici ,madenci ve yazar Zuhal Mansfield , GAGİKAD’ın düzenlediği konferansta önce bireysel sonra açık oturum şeklinde misafirlerin sorularını cevaplandırdılar . 

KADINA DAİR 50 ESERLİK SERGİ 

Birçok konuyu birleştirerek farkındalık artıran GAGİKAD’ın organizasyonu, sanat , hukuk , girişimcilik , liderlik , sağlık ve lezzeti bir arada misafirlerine sunmayı başardı.  Gaziantep’li Kadın sanatçı Esin Atasever’in 50 eserlik karma sergisinin açılışı ile başlayan program, şık sunumlar,sağlıklı ürünler ile hazırlanarak kokteyl anlaşına yeni bir boyut kazandırıldı.Tüm içecek ve yiyecekler GAGİKAD yönetim kurulu üyesi ,Yeşim İşgüzar Orak  Sağlıklı Yaşam Merkezi  tarafından hazırlandı. Sosyal sohbet , eserlerin gezilmesinin yanında , 1 saat süren kokteyl süresinde Zuhal Mansfield’in imza günü de yer aldı, imza masasında sıra oluşturan misafirlere kitapları GAGİKAD derneği tarafından hediye edildi. Kitapların tüm gelirinin Darüşşafaka Vakfına bağışlandı.

Programın açılış kısmında GAGİKAD Genel Sekreteri Melis Sökücü , protokol ve tüm salonu selamlayarak , kadınları saygı duruşu ve istiklal marşını söylemeye davet etti , 5 Aralık kadının seçme ve seçilme hakkını kazanmasına ithafen düzenlenen programda ,tarihi bir hatırlatma niteliğinde ,GAGİKAD üyesi  Fi Prodüksiyon yöneticisi İlknur Akköz tarafından hazırlanan kısa film gösterimi ile programa devam edildi.

KOLTUKLARIMIZ İŞGAL ALTINDA 

 Ardından açılış konuşması için davet edilen GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek , kürsüden tam 500 kadına seslenerek 

“Başardık ! Yine bir ilki başardık , olmaz denileni oldurduk! 500 Kadın burda konferans dinlemek için yarışa girdik, sizler salonları doldurup taşırdınız, alışılanın aksine,bilgiye ,eğitime ,sanata ,hukuğa saygınızı ispatlayarak bugün buraya sığmadınız, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum, sizlerle birlikte bu şehirde ezber bozmaya devam edeceğiz , birlikte hak ettiğimiz hedeflere ulaşacağız. Bugün başarıda eşsiz birikimlere sahip 3 özel Kadın misafirimiz var . Bu kıymetli  kadınları bir araya getirebilmiş olmaktan gurur duyuyorum. Kendilerine çok teşekkür ederim.

Ezber bozan Gaziantep’in akıllı kadınları , bu şehrin sizlere ihtiyacı var , biz önce şehrimizde sonra ülkemizde elimizden geleni yapmak zorundayız. İlla ki başaracağız. 1934 de verilmiş hakkımızı yeterince kullanamıyor ve eşit temsil edilemiyoruz. Dünyada ki bir çok medeni ülkeden önce , deha zekası ile, ileri görüşü , sayısız kalkınma projesi ile Türk kadınını  hayata dahil eden , yücelten , onurlandıran , güçlendiren , liderimiz , hemşerimiz, adaşımız , Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz minnetimizi sunuyorum. Bizler yasalar önünde her ne kadar eşitlenmiş olsakta ,malesef cumhuriyet ile bizlere altın tepside sunulan hiç bir hakkımızın tam değerini bilemiyoruz . Bu nedenle artık bu rehavet uykusundan uyanmak ve hakkımız olan haklara eşit şekilde sahip olmak için emek vermeliyiz. Kim sizin hakkınızı siz gibi düşünüp koruyabilir , kim sizin iş ,aş, emek değerinizi siz kadar bilip yasalaştırabilir. Ancak siz ! Evet siz yapabilirsiniz! Eğer bu ülkenin %50 si kadınsa , o vakit meclisin , odaların , yönetimlerin hepsinin yarısı da Kadın olmalıdır.

Saygıdeğer kadınlar! Koltuklarınız işgal altında ! Sahip çıkmayı bilip ülkemize Bize Atamızın yol açtığı aydınlık yolda ülkemizi refah seviyelerine taşımak için yasama yürütme ve yargı dahil , eğitim ve sağlıkta söz sahibi olmak , kadının bakış açısını , emosyonel zekasını , sevgi elini , birleştirici elini ayağa kaldırmalı ve vatan menfaatleri için birlik olmalıyız. Aklımızı gereksiz teferruat konularla boğmuş olan kapitalist tüketici sistemlere inat hayattan zevk almanın , mutluluğun en kıymetli anahtarı olan başarıya koşmalıyız. Kadına bahşedilen çok yönlü düşünme, hızlı karar alma, organize olma ,pratik çözüm yeteneklerimizi iş hayatında, siyasette toplum mimarlığında kullanmalıyız .Bilmeliyiz ki Aziz Atatürk bizlere büyük bir görev verdi ! Görevinize sahip çıkınız Gazinin Kadınları, adınıza yaraşır ,adaşınıza yaraşır üst düşünme sistemini harekete geçirme vakti çoktan gelmiştir. Artık seçme vakti değil seçilmiş kişi olabilme vaktidir.” dedi …. Başkan Leylek’in güçlü hitabeti ve özenli mesajları salondan büyük alkış aldı. 

Daha sonra konferansta  konuşmacıların salona tanıtımı için GAGİKAD Disiplin kurulu başkanı, Elvan Tuğsuz Güven söz aldı. Konuşmacıların biografilerini okuyarak platforma davet  etti. İlk konuşmacı Prof Dr Şule Özsoy Boyunsuz 1934 de verilen hakların günümüzde istenildiği oranda neden hayata taşınamadığı konusunu ele alarak , önemli cep notları paylaştı . “ Kurtuluş savaşında büyük mücadele veren kadının hakkı verildi fakat günümüze kadar ilerleyeceğine bu durum geriledi, bizim savunmamız gereken asıl konu , eşit temsil için fermuar tekniğidir. Bir erkek seçilmişse sonraki kadın olmalıdır. Siyasi partilerden mutlaka %30 kota şartı istenmelidir “dedi .

 KAGİDER ve SEDEFED yönetim kurulları başkanı Emine Erdem ise kadının iş hayatında ki yerine parmak basarak , “halen çok azız , artmak , kazanmak , ülkemizi kazandırmak zorundayız. Biliyoruz ki ekonomik özgürlüğü olan kadın , İş sahibi olan kadın mücadeleyi daha iyi öğrenir. Mutlak olan iş hayatında ki başarı oranı meclise de yansıyacaktır. Biz sadece eşitlik istiyoruz , her alanda , işte ,siyasette , evde , sokakta , sosyal hayatta , ailede kasına eşitlik istiyoruz “ dedi.

Sanayici, Madenci , Yazar , Uluslararası iş Kadını Zuhal Mansfield ise kadınmarı yüreklendiren cümleleri ile “ korkmayın , sadece çalışın ve aklınızı kullanın , dürüst olun , iş guzarlık , sahtekarlık sürdürülebilir değildir, kadın kadına dost olmalı , ben gittiğim tüm ülkelerde kadınların birlik olduğunu gördüm, ülkemizde de bunu başaralım.. kim öndeyse kim rüzgarı arkasına aldıysa ona engel değil destek olalım“ dedi.

Program sonunda konuşmacılara plaket ve hediye takdimi GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek tarafından yapıldı. Katılımcılara ise her biriniz Atatürk’ün kadınlara verdiği haklara sahip çıkmalısınız notunun altını çizmek için 50 saksı Atatürk çiçeği hediye edildi. Destekleri için Karmen Peysaja teşekkür edildikten sonra  misafirler zeytin ağaçları arasında  konuşmacılar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.l  

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HKÜ’DE ENGELLERİ AŞAN PROGRAM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.