DOLAR

32,4765$% -0.21

EURO

34,9733% 0.35

STERLİN

40,6695£% 0.21

GRAM ALTIN

2.436,08%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%-0,02

TAM ALTIN

16.181,00%0,13

ONS

2.332,08%0,71

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2097501฿%0.93455

a
alan18-kopya

ŞEHİT TEĞMEN KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Irak’ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in (24) cenazesi, memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Dazhüyük mahallesinde  toprağa verildi.

Şehit Teğmen Duabey Onur Öztürkmen için doğup büyüdüğü Nizip ilçesi Dazhöyük Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve şehidin emekli uzman çavuş olan babası Derde Öztürkmen, annesi Gülcan Öztürkmen, kardeşi ile çok sayıda yakını, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Bekar olan Öztürkmen’in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

TÖREN KILICINI KARDEŞİ TABUTUN ÜZERİNE BIRAKTI

Şehidin tek kardeşi Fatih Mehmet Öztürkmen, ağabeyine ait asker paltosunu giyerek törene katıldı. Öztürkmen, ağabeyinin tören kılıcını çıkararak tabutun üzerine bıraktı. Gülcan Öztürkmen ise oğlunun kepini tabutun üzerine bırakarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin babası Derde Öztürkmen ile kardeşi Fatih Mehmet Öztürkmen, yakınlarına, ”Ağlamayın, düşmanı sevindirmeyin” dedi.

Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in cenazesi, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

“KIYAFETLERİMİ YOKSULLARA VERİN”

“Şehit Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in vasiyeti olduğu öne sürülen görüntüde vasiyetinde kıyafetlerini yoksullara dağıtılmasını istemesi sosyal medyada çok kez paylaşıldı.

Yayınlanan videodaki g örüntüleri üzerine yapılan seslendirmede şehit teğmenin; ‘’Erken ölürsem, canımdan çok sevdiğim iki, üç arkadaşım var. Beni o gece yalnız bırakmasınlar. Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim. Anneme sonradan söyleyin. Bu haberi kaldıramaz. Yaşayamadığım bir gençliğim var benim. Doğru düzgün gidemediğim” diyerek vasiyet etmesi sosyal medya kullanıcıları tarafından yüzlerce kez paylaşıldı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ŞEHİTLERİN NAAŞLARI BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.