DOLAR

32,5156$% -0.09

EURO

34,9858% 0.4

STERLİN

40,8129£% 0.55

GRAM ALTIN

2.437,01%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%-0,44

TAM ALTIN

16.213,00%-0,28

ONS

2.327,80%0,52

BİST100

9.794,58%0,75

BİTCOİN

2074074฿%-3.90435

a
alan18-kopya

SEL MAĞDURU CANLARA CAHİDE KUCAK AÇTI

Kastamonu‘nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından kurtarılan canlara Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) kucak açtı.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan köpekler, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) tarafından koruma altına alındı. Kastamonu’dan Gaziantep’e gönderilen köpekler Gaziantep’te bulunan CAHİDE’ye ait Karakız Barınağı’na getirildi. Tedavileri ve bakımları yapılan çoğu yavru olan 10 köpeğe yuva aranacak. CAHİDE Onursal Başkanı Cengiz Bayram, “Karadeniz bölgesini vuran sel ve heyelan nedeniyle yaşanan can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Karadeniz bölgesinin farklı noktalarında meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, felaketten etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu felakette insanlar gibi can dostlarımız da olumsuz etkilenmiştir. Arama kurtarma ekiplerimiz tarafından kurtarılan canların yaralarını sarmak için harekete geçtik. Bize gönderilen çoğu yavru olan köpeklerimizin bakımını yaptık. Onların yaşadığı hiç kolay değil. Bize geldiklerinde hala olayın şokunu yaşıyorlardı. Bir kısmı aşırı tepki veriyor, bir kısmı ise çok sessizdi. Birkaç gün geçtikten sonra kendilerine geldiler. Şimdi onlara ömürlük bakacak merhametli insanlar arıyoruz.” dedi.

Cahide’nin sadece Gaziantep değil, farklı illerdeki yardıma muhtaç hayvanlar konusunda da duyarsız kalmadığını dile getiren

Dr.Bayram “Bu iş tamamen gönül işi. Biz Gaziantep’te az sayıda gönüllü ile yardıma muhtaç canlara ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle manevi desteğe ihtiyacımız var. Dostlarımız en çok sevgiye muhtaç. Onların başını okşamanız bile yaralarını sarmaları için önemli. Bu nedenle herkesin can dostlarımız için yapabileceği var. Lütfen onlardan desteğinizi esirgemeyin.” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Pandemi kuru meyve ihracatçılarının işine yaradı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.