DOLAR

32,5790$% 0.31

EURO

34,8135% 0.19

STERLİN

40,4602£% -0.38

GRAM ALTIN

2.513,17%1,18

ÇEYREK ALTIN

4.285,00%0,88

TAM ALTIN

17.032,00%0,56

ONS

2.399,24%0,85

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2091909฿%1.45119

a
alan18-kopya

SEMT PAZARINDAN YURTDIŞI PAZARINA TAŞAN ANTİKA PORSELEN AŞKI

Haber-Foto: Narin DEMİRCİ

Hollanda’nın bir semt pazarında başladı onun antika macerası. “Hayatımın kırılma noktasıydı” dediği bir zamanda sırf kendisini mutlu etmek için aldığı antika porselen fincanlar, onun hayatında bambaşka pencereler açtı.

Üç yıldır antika porselen ticaretiyle uğraşan Nurullah Bakır’ın semt pazarında başlayan hikâyesi şimdilerde İran, Irak, Dubai ve Türkiye’nin dört bir tarafındaki illerine Bursa’dan yayılarak devam ediyor.

SIRF MUTLU OLMAK İÇİN ANTİKA PORSELENLER ALDI

Hollanda’da yaşayan ağabeyinin yanına gittiğinde, semt pazarına uğramasıyla başladı Nurullah Bakır’ın antika porselen aşkı. Asıl branşı plastik enjeksiyon makine operatörlüğü olan Bakır, antika porselenleri sırf kendisini mutlu etmek için aldığını belirtiyor. “Hani her insanın bir kırılma noktası olur ya, benim de öyle mutsuz olduğum ve kırılma noktası yaşadığım bir zamandı. Mutluluğu başka yerde arıyordum” diyen Bakır, huzuru antika ürünler almakta bulduğunu ifade ediyor. Antika ürünlerin kendisini tarihin derin yaşanmışlıklarına götürdüğünün de altını çizen Bakır, “Bu ürünler bana yolculuk yaptırıyor adeta. Bir yerdeyken kendimi başka bir yerde hissettiriyor. Ben antika ürünleri hep kendimi mutlu etmek için alırdım” diyor.

15-20 FİNCANLA BAŞLADI, ANTİKA PORSELEN MAĞAZASI AÇTI

Semt pazarından aldığı 15-20 fincanla Türkiye’ye dönen Bakır, ülkesine döndüğünde Royal Albert markasına oldukça rağbet olduğunu fark ettiğini dile getiriyor. “Bunu fark edince semt pazarından kendime aldığım fincanları sattım ve ağabeyimden yeni ürünler istemeye başladım. Ben sattıkça ağabeyimden istiyordum” diyen antikacı, “Kendimi mutlu etmek için aldığım ürünlerin başkalarını da mutlu ettiğini gördüm ve daha da mutlu olmaya başladım” ifadelerini kullanıyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ GİDEREK ARTACAK

İnsanları mutlu etmeye başladıkça kendisinin de daha mutlu olduğunun altını çizen Bakır, “İnsanlar ürünlerden aldıkça daha çok büyüdük” diyerek Bursa’da ünlü İngiliz porselen markası Royal Albert’in porselen mağazasını açtıklarını belirtiyor. Fincan takımlarından yemek takımlarına, antika porselen telefonlardan biblolara kadar birçok ürün çeşitliliğini bünyelerinde bulundurduklarını kaydeden ve kardeşleriyle birlikte mağazayı işleten Selef Antik Mağaza Sorumlusu Nurullah Bakır, “Ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin önde gelen antikacılarından biriyiz” diyor ve ilerleyen günlerde ürün çeşitliliklerini daha da artıracaklarını sözlerine ekliyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KİRA ARTIŞLARI YÜZDE 25’İ GEÇMEYECEK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.