DOLAR

32,5688$% 0.25

EURO

34,7156% -0.1

STERLİN

40,6110£% -0.03

GRAM ALTIN

2.492,05%0,32

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,21

TAM ALTIN

16.952,00%0,21

ONS

2.379,37%0,02

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2071807฿%3.74656

a
alan18-kopya

SİYASET HALKA HİZMET ARACIDIR, KİN, NEFRET İNTİKAM DUYGUSU OLMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep‘te düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, siyasi partilere yapılan saldırıları kınayarak “Siyasi kurumlara yapılan saldırıyı kınamak her siyasi partinin boynunun borcudur. Böyle kabul etmemiz gerekir” dedi.

iktidara geldiklerinde Siyasi Ahlak Kanunu mutlaka çıkaracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu,” Milletimizin takdiriyle iktidar olduğumuzda, dostlarımızla beraber, altını çiziyorum, dostlarımızla beraber iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş TBMM’ye birinci hafta içinde siyasi ahlak kanunu sevk etmektir diye konuştu”  

Her siyasi partinin farklı politikalarının olabileceğini, herkesin kendi politikalarını anlatarak iktidara gelme çabası gösterdiğini, halkın da kimi uygun görürse onu iktidara taşıyacağını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin halka hizmet aracı olduğunu, siyasette kin, nefret, intikam duygusunun olmayacağını belirterek şöyle konuştu:

SİYASİ KURUMLARA YAPILAN SALDIRIYI KINAMAK HER SİYASİ PARTİNİN BOYNUNUN BORCUDUR

“Siyasi kurumlara yapılan saldırıyı kınamak her siyasi partinin boynunun borcudur. Böyle kabul etmemiz gerekir. Siyasi partilere yapılan saldırıları asla kabul etmiyoruz. İzmir’de yapılan saldırı, bir kadının hayatını kaybetmesi, Hani’de AK Parti’nin ilçe binasına yapılan saldırı…. Bunları kabul etmiyoruz. Başta Gaziantepliler olmak üzere Türkiye ve tüm dünya bilsin bizim siyaset anlayışımız, fikirlerin, hizmetlerin yarışmasıdır, kin, öfke, intikam duygusu değil. Vatandaşa nasıl daha iyi hizmet edebiliriz, bizim yarışımız budur. Bizim bu yarışımız Türkiye’yi aydınlığa çıkarır. Bu yarış, Türkiye’de barış ortamının, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesinin yolunu açar. Biz siyaseti böyle düşünüyoruz ve siyaset tüm provokasyonlara kapılarını kapamalıdır. En büyük görev de iktidar sahiplerine düşmektedir. İktidar sahipleri, bu konuda ellerinden gelen tüm çabayı göstermek zorundadır.

BELEDİYELERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Covid-19 sürecinde belediyelere çok büyük görevler düşüyor. CHP’li belediye başkanları bu süreçte önemli çalışmalar yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Bizim en küçük belediyemiz bile diğer partilere mensup en büyük belediyelerle yarışmaya dahi hazır.

Türkiye nüfusunun yüzde 54’ünü CHP’li belediyeler yönetiyor. Dolayısıyla yaşanan bütün sorunlara çözüm üretmek zorundaydık. Konu insandı, a ve b partili değildi. O insanların tamamına hizmet götürmekti. Eğer hizmeti daha iyi götürebiliyorsan, bunun yolu yarıştır, hizmet yarışıdır. Buradan herkese rahatlıkla söyleyebilirim, bizim belediye başkanlarımız. Antep’in en küçük belediyesi Karkamış ile onların en büyük belediyesiyle yarışmaya hazırız. Her türlü engelleme yapıldı mı, yapıldı. Şikayet geldi mi, şikayet etmeyiz. Bizim görevimiz çözüm üretmek. Özellikle 4 milyon 550 bin haneye ayni yardım yapıldı. 1 milyon 465 bin haneye nakdi yardım. 150 milyondan fazla maske ve dezenfektan dağıtıldı. Gaziantepli kardeşlerim şunu çok iyi bilsinler. Maske nasıl dağıtılacak bir türlü çözemediler. Biz hepsini çözdük. Bütün vatandaşlara maskeyi ürettik ve ücretsiz dağıttık. Bu iktidar sahipleri bize teşekkür etmeli, Türkiye nüfusunun yarısına ücretsiz verdik. Kimsenin suyunu kesmedik, o evde su akacak dedik. 19 bin işyerinin kirası alınmadı. Askıda fatura uygulamasıyla, bakkalda açılan veresiye defterlerinin 55 milyon liralık kısmını kapattık. 556 bin fatura ödendi. CHP’li belediyelerin nasıl iş yaptıklarını, nasıl çalıştıklarını Mısır’daki sağır sultan duydu, inşallah iktidar sahipleri de duyar. Bütün engellemelere rağmen bunlar yapıldı.

ÖZELEŞTİRİ

Biraz da özeleştiride bulunalım. Gaziantep’teyiz, milli kurtuluş destanının yazıldığı yerlerden birisindeyiz. 6 bin 317 şehidin verildiği topraklardayız, güzel şeyler yapıyoruz ama neden Gaziantep’in nüfusu artıyorken bizim milletvekili sayımız artmıyor. Kabahat kimde? Kabahat Gazianteplilerde mi bizde mi? Haşa, Anteplilerde böyle bir kabahat yok, bizde. Eksik varsa bizde, yanlışlık varsa bizde ama bu tabuyu değiştireceğim. Halka hizmeti Hakk’a hizmet gibi yapacağız. Bu tabloyu değiştireceğiz. Gazianteplilere sözüm var, ben sürekli birbiriyle kavga eden, birbirlerini yiyen bir örgüt istemiyorum. Kim kavga ederse kapının önüne koyacağım, kimse kusura bakmasın. Eğer hizmet edecekseniz, Antep burada. Gidin, benim anlattıklarımı anlatın. Gün hizmet ve çalışma günüdür. Nüfus artıyor bizim 2 milletvekilimiz var. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi. Celal Doğan gibi bir efsane vardı. Ne oldu da Gaziantep bizim açımızdan bu hale geldi. Kabahat, kusur, yanlışlık bizde ama düzelteceğiz.

SİYASET KİRLİLİKTEN ARINMAK ZORUNDA

Siyasetin kirlilikten arınmak zorunda, TBMM’ye gelecek milletvekilinin temiz ve dürüst olması gerekiyor. Ankara’ya gidip TBMM’de milletvekili sıfatını taşıyıp ihale peşinde koşan milletvekili istemiyoruz. Yolsuzluk yapan milletvekili istemiyoruz. Bu ülkenin İçişleri Bakanı kalkar devletin televizyonunda şu açıklamayı yapar, ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriyorlar.’ Kim bu siyasetçi, kim bu ahlaksız adam. Her ay 10 bin dolar kim veriyor? Yeraltı dünyası, çeteler veriyor. Çetelerden beslenen bir siyasetçinin memlekete, millete faydası olur mu? Kim bu siyasetçi halen belli değil. Soruyorum, İçişleri Bakanına, kim bu? ‘Açıklamam, savcıya söyleyeceğim.’ Git savcıya, savcıya da gitmiş. Meclis Başkanına da söyledim. Sen TBMM’nin başkanısın, bu parlamentoda görev yapan milletvekillerinin şerefi, onuru var. Kim bu adam çıkartın ortaya. ‘Mektup yazdım’ dedi, güzel. Cevap vermiş o da güzel ama isim yok. Yav siz milleti mi kandırıyorsunuz ? Bir sahtekarı korumak en büyük sahtekarlıktır. Rüşvetçiyi korumak rüşvetçiyle yan yana durmak demektir. Ben bekledim ki atamayla gelen İçişleri Bakanını devletin bir numaralı koltuğunda oturan kişi çağırıp ‘Gel kardeşim ya sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarıyla oynuyorsun…’ Ayda 10 bin dolar rüşvet alan bu siyasetçi kim, sorsun. Sormuyor bu soruyu. Devletin savcıları dut yemiş bülbül gibi. Bu kirlilikten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arındırılması lazım. Temiz siyaset için en büyük desteği vatandaştan bekliyoruz.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ BAYRAK VE VATAN

CHP’lilerin iki temel kırmızı çizgisi var. Birincisi bayraktır, ikincisi vatandır. Bayrak ve vatan konusunda hiçbir tartışmaya asla yaklaşmayız ve bu tartışmalar asla kabul edilemez. Devleti temsil eden ancak rüşvet alan kişilerin arabalarında bayrak taşımasına tahammül edemiyoruz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda, dostlarımızla beraber, ilk bir hafta içinde o rüşvetçi büyükelçilerin tamamını Türkiye’ye çağıracağız.

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 6 AYDA HERKES FARKI FARK EDECEK

İktidara geldiğimizde ekonomi alanında yapacaklarımızla ilk 6 ayda çok büyük bir değişimi Türkiye’de herkes görecek. Namuslu, ahlaklı ve insandan yana siyaset nasıl olurmuş, millette hizmet nasıl olurmuş bunları görecek.

Sosyal devlette gelir dağılımının dengeli olması gerekiyor. İktidara geldiğimizde her ailenin asgari bir geliri olacak. Fakire fukaraya yardım ederken insan onurunu koruyacağız. Bunu da “Aile Destekleri Sigortası” ile yapacağız.

DIŞ POLİTİKA DEĞİŞECEK

Dış politikayı tamamen değiştireceğiz. Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile “Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı” kuracağız. Bir şey daha yapacağız. Türkiye’ye sözümdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Bakanını hiçbir egemen ülkenin lideri mal varlığı dolayısıyla sorgulamayacak. Ahlaklı ve temiz siyaset bu.

MESLEKİ EĞİTİMLE ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Mesleki eğitime de önemli yatırımlar yaparak, üretime katkı sağlayacağız. Rahmetli Bülent Ecevit’in bir sözüyle konuşmamı tamamlamak istiyorum. “Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YAŞAM ALANI İÇERİSİNE BİYOKÜLTE SANTRALİ YAPILMAZ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.