DOLAR

32,3245$% 0.22

EURO

35,0940% -0.11

STERLİN

41,0513£% 0.07

GRAM ALTIN

2.300,63%1,03

ÇEYREK ALTIN

3.960,00%-0,19

TAM ALTIN

15.839,00%-0,18

ONS

2.213,93%0,89

BİST100

9.075,66%3,05

BİTCOİN

2303167฿%2.94913

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

SMMM ODALARI GAZİANTEP’TE TOPLANDI

55. Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platform Toplantısı Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında gerçekleşti.

Toplantıya eski Devlet Bakanlarından, eski TÜRMOB Genel Başkanı ve mevcut Yönetim Kurlu üyesi Mahsun Türker,  TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu,Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Faruk Törer, Gaziantep Defterdarı Mehmet Durusoy , Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası (YMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Alpay ,Doğu ve Güneydoğu bölgesi oda başkanları katıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven toplantının açılış konuşmasında platform üyelerini Gaziantep’te bir Gastronomi haftasında  ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek ;  insanların robotlaştırıldığı, robotların da insanlaştırılmaya çalıştığı bir zamanda yaşadıklarını vurgulayarak muhasebe mesleğini zor şartlar altında sürdüklerini  ifade etti.

Özseven  meslek mensuplarının robota dönüştüğünü, bunun yanı sıra robotların insanlaştırılmaya çalışılırken doğuracağı sonuçlara da dikkat çekti.

 Özseven konuşmasına şöyle devam etti; “bir sonuç var. Hepimiz biliyoruz. Umarım o sonuç doğurmadan biz piyasadaki kendi pozisyonumuzu kendimiz belirleriz.

Enflasyonun hızla arttığı bu dönemde mesleğimiz hiç bu kadar önemli olmamış hiç bu kadar ağır yükün altına bugüne kadar girmemiştir.

Onun ciddi verileri kadar çözümü de acildir. Ülkenin gelişmesi gelirini arttırması doğru kararları vermesi için bizlere ihtiyaçları vardır. Bu kadar önemli  görev alan  biz muhasebe camiası maalesef kısır bir döngüde eksik bir kanunla yönetilmeye çalışılıyor ve haklarımızı tam olarak alamıyoruz.

Özellikle çalışmamızın karşılığında elde ettiklerimizle hiç adil değil. Hiç adil değil. Hangi meslekte bu kadar korsan var?

Tabir biraz sert oldu ama büyüyen bir tehlike olduğunu düşündüğüm için bu tabiri kullandım, özür diliyorum. Ama sorunu çözümsüz değil”

TÜRMOB GENEL BAŞKANI EMRE KARTALOĞLU: . EĞER PANDEMİ DÖNEMİNDE İNSANLAR EVLERİNE EKMEK GÖTÜREBİLDİLERSE, İŞLETMELERİN ÇARKLARI DÖNMEYE DEVAM EDEBİLDİYSE GERÇEKTEN BİZİM MESLEKTAŞLARIMIZ SAYESİNDE OLDU

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ise yaptığı konuşmada, Gastronomi kentinde bunun tüm detaylarıyla beraber yaşama fırsatı bulduklarını ifade ederek, Gaziantep Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Hakan Özseven ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Kartaloğlu Doğu ve güneydoğu Anadolu Odaları Platform toplantılarına Kars’tan başladıklarını ve toplantıların son durağı olan  Gaziantep ile de bitirdiklerini vurgulayarak “ Bölgenin tamamı için aynı sorun var. Kilo alma riski var.Gerçekten ve bir misafir etme, ağırlama kültürü var. Bunu çok yakından yaşadık. sizlerle birlikte olmak bu hafta boyunca çok güzeldi. Bunları ifade ederek başlamak istiyorum” dedi.

Kartaloğlu konuşmasına devam ederek şu ifadelere yer verdi;

 Çok zorlu bir dönem geçirdik . Mart 2020 tarihi itibariyle başlayan pandemi dönemi tüm dünyayı etkiledi. Ülkemizin tüm fertlerini etkiledi. Doğal olarak mesleğimizi meslektaşlarımızı da etkiledi.

Bu dönem sadece pandemiyle sınırlı kalmadı. Yangınlar, depremler, sel felaketleri yaşadık. 2021 yılının ikinci yarısından itibaren gerçekten ekonomik koşullarda, ekonomik ortamda yaşadığımız kriz ortamı net ifade etmek gerekirse kriz ortamı tüm ülkeyi tüm dünyayı, tüm dünya insanları, ülkemizin, toplumumuzun tüm fertlerini etkilediği gibi yine mesleğimizi ve meslektaşlarımızı derin bir şekilde etkiledi.

Bu zorlu süreçte, bu kötü dönemde ama bizim meslektaşlarımız gerçekten ülkesine, memleketine değer katmaya devam ettiler. Katkı sunmaya devam ettiler. Özellikle pandemi döneminde bunu her yerde ifade ediyorum. Sayın defterlerim buradayken vergi denetim kurulu daire başkanım buradayken vergi dairesi başkanım buradayken de başlangıçta ifade etmek isterim. Eğer pandemi döneminde insanlar evlerine ekmek götürebildilerse, işletmelerin çarkları dönmeye devam edebildiyse gerçekten bizim meslektaşlarımız sayesinde oldu.

Bizim mesleğimizin katkısıyla oldu.. Yine her yerde söylüyoruz. En büyük devlet katkısıydı.

Pandemi döneminde bir kısa çalışma ödeneği hayata geçebildiysek burada bizim meslektaşlarımızın çok büyük katkısı oldu. Bir ücretsiz izin desteği hayata geçebildiyse gece gündüz mesai harcayan emek sarf eden sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olarak çalışmak zorunda kalan belki kendi sağlığı sağlığını da riske ederek çalışmak zorunda kalan meslektaşlarımızın çok büyük katkıları oldu. Bunu öncelikle belirtmek isterim.

Evet mesleki sorunlarımız var. Mesleki sorun söylemini bile aslında ben çok kullanmak istemiyorum. Her zaman olumluya bakmak her zaman bardağın dolu tarafını görmek istiyoruz. Ama tabii ki tüm mesleklerde sorunlar olduğu gibi bizim mesleğimizde de sorunlar var. Çok aktif, çok dinamik bir meslek icra ediyoruz”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SEKTÖRLERE ÇÖZÜM VE FIRSATLAR GSO-MEM’DE KONUŞULDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.