DOLAR

32,3577$% 0.11

EURO

34,9650% -0.31

STERLİN

40,9830£% 0.2

GRAM ALTIN

2.323,87%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

TAM ALTIN

15.986,00%0,03

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2279965฿%1.2822

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan‘ın, Akkent Cami inşaatında meydana gelen çökme olayında hayatını kaybetmesiyle ilgili dava süreci başladı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, davanın ilk duruşmasına katılarak, “Korkut Küçükcan için adelet” istediler.

İKİ BUÇUK YIL SONRA İLK DURUŞMA

İhmaller zinciri sonucu meydana gelen çökme olayının üzerinden iki buçuk yıl geçtiğini hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “14 Kasım 2019 tarihinde, Şahinbey İlçesi Akkent Mahallesi’nde bulunan Akkent Camii inşaatı iskelesinde meydana gelen çöküntü sonucunda, çok de…

[16:23, 19.04.2022] Hasan Yavnık: Ali abi bu sende kalsın şimdilik. Bir şey yapma

[20:25, 19.04.2022] Hasan Yavnık: İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez’den Korkut Küçükcan davası ile ilgili açıklama:

“SONUNA KADAR SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın, Akkent Cami inşaatında meydana gelen çökme olayında hayatını kaybetmesiyle ilgili dava süreci başladı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, davanın ilk duruşmasına katılarak, “Korkut Küçükcan için adelet” istediler. İnşaat  Mühendisleri Odası’nın mahkemeye katılma talebinin bir sonraki duruşmada görüşülmesine karar verildi.

İKİ BUÇUK YIL SONRA İLK DURUŞMA

İhmaller zinciri sonucu meydana gelen çökme olayının üzerinden iki buçuk yıl geçtiğini hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “14 Kasım 2019 tarihinde, Şahinbey İlçesi Akkent Mahallesi’nde bulunan Akkent Camii inşaatı iskelesinde meydana gelen çöküntü sonucunda, çok değerli bir üyemizi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ı kaybettik. Bilimsel ve teknik usulsüzlükler ile ihmaller sonucu meydana gelen felaketin üzerinden iki buçuk yıl kadar zaman geçmesine rağmen dava sürecinin yeni başlaması düşündürücüdür” dedi.

FEN VE SANAT KAİDELERİNE UYULMADI

Yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez, yaşanan felaketin sorumlularının hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini söyledi.   Gerek TMMOB Uzman Heyeti’nin 17 Kasım 2019 tarihli teknik raporu, gerekse de Gaziantep Valiliği’nin 18 Kasım 2019 tarihli basın açıklamasında yer verilen, “Kazanın meydana gelmesinin sebebi camide inşaatın olması değil, fen ve sanat kaidelerine uygun yapılmamasıdır” ifadelerini hatırlatan Başkan Burkay Güçyetmez, şöyle devam etti:

KORKUT KÜÇÜKCAN KUSURSUZ İDİ

“Olayın ardından Savcılığın seçtiği Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde görevli uzmanlardan oluşan bilirkişi heyetince düzenlenen raporda, Korkut Küçükcan’ın TAM KUSURSUZ olduğu, tüm kusurun Belediye ve İnşaat firması yetkililerinde olduğu belirtilmektedir.  Bu nedenle, yaşanan felaketin ardından yapılan incelemelerde, hazırlanan raporlarda ortada büyük ihmallerin, hukuksuzlukların ve kuralsızlıkların bulunduğu kesindir. Cami alanını da kapsayan yerin imar uygulamasının kazadan hemen bir gün sonra yapılarak tapuda tescil edildiği, inşaata ait mimari ve statik projelerin olmadığı, yapı için düzenlenmiş bir inşaat ruhsatı olmadığı, yapının imara aykırı olarak yapıldığı, cami inşaatında herhangi bir denetleme ve iş güvenliği hizmeti olmadığı, inşaatta tek bir işçinin bile sigortalı çalışmadığı, iki katlı basit bir yapıda bile kullanılmaması gereken ahşap iskelelerin, böylesine büyük 60 metre yüksekliğinde bir cami inşaatında kullanıldığı, kalıpların uygunsuz yapıldığı, betonarmede ayrışmalar, bozulmalar, aşınmalar olduğu tespit edilmiştir. Bütün bu yanlışlıkların, hukuksuzlukların, ihmallerin sonucu da çok değerli bir üyemizi  kaybettik.”

SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İMO Gaziantep Şubesi olarak dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Güçyetmez açıklamasını, “Bizim tek isteğimiz adalettir. Merhum Korkut Küçükcan için adalet istiyoruz. Çünkü o suçsuzdu. Sadece görevini yapıyordu. Bu felaketin meydana gelmesinde sorumluluğu ve ihmali bulunanların yargılanmasını ve hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak dava sürecini sonuna kadar takip edeceğiz. Davanın gündemden düşürülmesine, zamanla unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Adaletin en kötüsünün geç tecelli eden olduğunu hatırlatarak, bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ifade ediyoruz” şeklinde tamamladı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AHMET KARAHAN İSMİ OKULDA YAŞAYACAK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.