DOLAR

32,5483$% -0.02

EURO

34,9507% 0.1

STERLİN

40,6589£% 0.23

GRAM ALTIN

2.426,35%-0,15

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%-0,05

TAM ALTIN

16.254,00%-0,02

ONS

2.317,89%-0,16

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2167080฿%-0.6575

a
alan18-kopya

SÖZLEŞME İMZALARKEN HERŞEY PROFESYONEL, YA SAHADA ?

Gaziantep Futbol Kulübü maalesef haftalardır aldığı kötü sonuçlarla (son 8 maçta 4 yenilgi, 4 beraberlik) ligin dibine doğru giderken yolun sonu kötü görünüyor.

Başkanı yok, yönetimi yok, futbolcuların bir bölümü paraları ödenmediği için kulübü FİFA’ya şikayet etmiş. Şikayetler nedeniyle, oyuncuların belki bir kısmı belki serbest kalacak, belki takıma transfer yasağı gelecek ve Gaziantep FK çok daha zor durumda kalacak ve kötü son belkide kaçınılmaz olacak.

Futbolcular, FİFA’ya şikayette bulunurken her şeyi maşallah profesyonelce yerine getiriyorlar ve alacaklarını istiyorlar. Peki ya sahada oynarken ne kadar profesyonelce davranıyorlar ?

Fenerbahçe karşısında gördük ne kadar profesyonel olduklarını…

İlk sarı kartını haklı yada haksız bir şekilde gören Sagal, bu karttan sadece 10 dakika sonra hakemin verdiği bir karardan sonra, karşılığının sarı kart olduğunu bilmesine rağmen topa vuruyor ve ikinci sarı kartını görerek takımını sahada 10 kişi bırakıyor.

Bir işi profesyonelce yapan bir kişi, yaptığı hatanın karşılığının mutlaka yaptırımla sonuçlanacağını bilmez mi ?

Sözleşme imzalarken masaya oturduklarında maşallah bilmem kaç tane Avukat, bilmem kaç tane temsilci veya menajer her şeyi en ince ayrıntısına kadar o kağıda döküyorlar ve bunu da profesyonelce yaparak imzayı atıyorlar.

Sahaya çıktıklarında profesyonelliği unutup, bir çok amatör futbolcunun bile yapmayacağı hareketleri yaparak takımlarına zarar veriyorlar.

Maç sonunda Sagal’ın 10 dakika içerisinde iki sarı kart görüp takımı kırmızı kartla eksik bırakmasını Teknik Direktör Erol Bulut’a sorduğumuzda aldığımız cevap,” Futbolcunun yaşadığı baskı ve stresten dolayı o anda nabzı yükselmiş, adrenalini bilmem kaç olmuş ve kart görmüş” oluyor.

Üstüne üstlük, bir de bunu devre arasında oyuncularına anlatmış, daha dikkatli olmaları için uyarılarını yapmış Erol hocam.

Peki o zaman nerde kaldı profesyonellik ?

İşinde profesyonel olan bir kişi, attığı her adımı dikkatli atar, yapılan uyarıları dikkate alır, işini hakkıyla yapar, hangi alanda olursa olsun hizmet verdiği kurum olsun, kuruluş olsun veya bir futbol takımı olsun baskıların üstesinden gelmeyi bilir.

Onun için kimse bana Sagal’ın yaptığı o iki hareketin baskıdan, nabzının yüksekliğinden yada stresten kaynaklandığını anlatmasın.

Bunun adı tek kelimeyle sorumsuzluktur.

Bu sorumsuzluğun bedeli de Gaziantep FK için ağır oldu ve belkide kazanacağı bir maçtan eli boş ayrıldı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunun kontrolünü eline alan taraf Gaziantep FK idi. Beraberlik golünden sonra öne geçme fırsatları bile yakalandı.

Saha kenarında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus üst üste oyuncu değişikliğine rağmen istenilen oyunun bir türlü gelmemesi ile çaresizlik içerisine girmişti.

Aylardır para almayan Gaziantep FK’lı futbolcular, bir dedikleri iki edilmeyen yıldızlar topluluğu rakibi karşısında sahanın tek hakimi iken, Fenerbahçe ve Jorge Jesus’un imdadına Sagal yetişti ve yaşanacak krizi çözdü.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CUMHURİYETE YAKIŞIR BİR YIL OLSUN

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.