DOLAR

32,3378$% 0.25

EURO

35,1324% -0.01

STERLİN

41,0490£% 0.06

GRAM ALTIN

2.300,68%1,03

ÇEYREK ALTIN

3.960,00%-0,19

TAM ALTIN

15.838,00%-0,19

ONS

2.214,20%0,90

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2299676฿%3.0104

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

STANDARDLARA YÖN VERİN

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Rıza Buğra Alp Giray Okumuş tarafından Standartların Üniversite ve Toplumdaki Yeri etkinliği Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

GAÜN Kalite Güvence Birimi ile Genç Kalite Topluluğu tarafından hazırlanan etkinlikte konuşan TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Rıza Buğra Alp Giray Okumuş, Türk Standardları Enstitüsü olarak hem vizyonumuz hem de ülkemizin geleceği açısından öğrencilere standardların öneminin aktarılması gerektiğini belirterek, “Hizmet veya üretim sektöründe bu faaliyetleri yürütürken öğrencilerimizin standardların hayatlarını ve bu sektörleri ne kadar etkilediğini görmeleri ve öğrenmeleri çok önemli. Bu kapsamda da standartlara yön verecek bir nesil ortaya çıkartalım” dedi.

Türkiye’deki tüm kamu, kurum ve kuruluşları çerçevesinde özel sektör faaliyetleri, hizmet ve ürün sektöründe stardardların önemi hakkında bilgi veren Okumuş, öğrencilere bu standartlara nasıl katkıda bulunacaklarını, katkıda bulunduklarında ülkemiz ve kendi gelecekleri için sağlayacakları faydalar konusunda bilgilendirdi.

Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) ve Uluslararası Elektroteknik Kurulunun (IEC), standartların belirlenmesi ve onaylanması konusunda görevli  bir yapı olduğunu aktaran Okumuş, “ISO, tüm dünyada geçerliliği olan standartların oluşturulması ve bu standartlar aracılığı ile kuruluşların üretim ve hizmette aynı kriterlere, koşullara ve  kurallara uyarak faaliyet göstermesini sağlamak amacıyla kurulmuş bir örgüttür. TSE,  standartların oluşturulmasına katkı sağlamakta, standartların yaygınlaştırılması ve ülkemizde uygulanabilmesi için kabul edilmiş standartları, ilgili konuların uzmanları ile Türkçeye çeviri yolu ile kazandırmaktadır. Ülkemizde, standartların yayınlanması konusunda tek yetkili kuruluş olup, birçok alanda da Uygunluk Değerlendirme Faaliyetlerinin Belgelendirilmesi hizmetlerini yürütmektedir. TSE olarak amacımız kendi koyduğu standartları kabul ettiren ülke haline gelmek” diye konuştu.

GURUR DUYDUM

Etkinliğin açılışında konuşan Üniversite Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcisi, GAÜN Genç Kalite Topluluğu Başkanı Hatice Kübra Erdoğan ise Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonu Üyesi olarak seçildiğini belirtti. Hatice Kübra Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez bir öğrenci olarak Yükseköğretim Kalite Kuruluna (YÖKAK) öğrenci komisyonu üyesi olarak yer aldım. Bunu temsil ettiğim için gurur duydum. YÖKAK tarafından topluluk kurmam için öncülük edildi. Genç Kalite Topluluğu olarak çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. Standartların Üniversite ve Toplumdaki Yeri etkinliğimiz çok önemli çünkü kalite süreçlerinde öğrencilerin de yer aldığını aktaran bir eğitim. Her öğrencinin eğitim gördüğü üniversitedeki müfredatından öğrenci yemekhanesinin ücretine kadar söz hakkı sahibi olduğunu anlatıyor. Üniversite öğrencilerinin bu süreçlerde nasıl yer alacağını bize gösteriyor. Bu eğitime aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinden de arkadaşlarımız dahil oldu.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SKOLYOZDA ERKEN TANININ ÖNEMİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.