DOLAR

32,5163$% -0.1

EURO

34,9667% 0.3

STERLİN

40,7832£% 0.43

GRAM ALTIN

2.437,81%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%-0,17

TAM ALTIN

16.214,00%0,16

ONS

2.342,59%1,17

BİST100

9.713,14%-0,09

BİTCOİN

2067269฿%-2.33926

a
alan18-kopya

SURİYELİLER KURBAN BAYRAMI İÇİN AKIN AKIN ÜLKELERİNE GİDİYOR

2011 yılında ülkelerinde başlayan iç savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı için sınır kapılarından Suriye topraklarına geçmeye başladı.

Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Gaziantep Valiliğinin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra randevu günleri geldiğinde, sağlık kontrolünden geçen ve Koronavirüs aşıları yapıldıktan sonra Karkamış sınır kapısından ülkelerine geçişlerine izin veriliyor.

5 Temmuz – 18 Temmuz tarihleri arasında Gaziantep Valiliği’nin izni ile Karkamış sınır kapısından ülkelerine geçen Suriyeliler, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgeleri ile diğer şehirlerindeki yakınlarının yanına gidiyorlar.

Ülkelerine giden Suriyelilerin polis ve jandarma gözetiminde geçişleri sağlanırken, İl Göç İdaresi tarafından kayıtları tutuluyor.

Ülkelerine giden Suriyelilerin, 26 Temmuz ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkiye’ye geri dönecekleri öğrenildi.

BAYRAM TATİLİNDE ÜLKELERİNE GİDEN SURİYELİLER ORADA DA YAŞAMAYI BİLMELİ

Gaziantep’in Karkamış ilçesi doğumlu olan ve bir süre şehir dışında yaşadıktan sonra yeniden kendi topraklarına dönen Hasan Ateş, her bayram geldiğinde Suriyeli’lerin sınır kapısına gelerek ülkelerine geçtiğini söyledi.

Bayramlarda ülkelerine giden Suriyeli’lerin artık geri dönmemelerini ve orada yaşamayı da bilmesi gerektiğini ifade eden Hasan Ateş,” Biz devlet olarak insanlık adına yapmamız gerekeni yaptık. Bu süreden sonra bunların kontrollü bir şekilde ülkelerine dönmeleri gerekmektedir. Biz bir vatandaş olarak burada haklarımızın kısıtlanmasını istemiyoruz” dedi.

DEVLET BÜYÜKLERİME SESLENİYORUM

Hasan Ateş, Bayram tatiline gidebilen insanların orada yaşamasını da bilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Buradan devlet büyüklerime sesleniyorum.  Bu insanlar orada bayrama gidebiliyorlarsa, Bayram tatiline gidebilen insanlar arada yaşamasını da bilmeleri gerekmektedir. Biz ömür boyu bunlara bakmak zorunda da değiliz. Devlet Büyüklerimin bu konuda hassas davranmasını istiyorum. Karkamış’ta yoğun Suriyeli sığınmacıdan dolayı, konut bulma sıkıntısı, gençlerin işsizliği, onlar daha ucuza ve sigortasız çalıştıkları için işverenler tarafından menfaat ön planda olduğu için sigortalı çalışacak Türk vatandaşına iş imkanı vermiyorlar. Bu en büyük sorunumuz. Yaşamsal olan bütün şeylerimiz kısıtlanıyor. İlçe halkının şu an geçimi bu Suriye hareketliliğidir ama barış zamanında olduğu gibi burası sınır ticaretinin yapıldığı, insanların gidip yasal yollardan giderek getirdikleri ürünleri burada sattığı bir bölge. Burada mutabıkız ama Suriyelilerin süreklilik arz edecek şekilde burada konaklama yapmaları mümkün değildir. Bizim askerlerimiz sınır diğer tarafında can pahasına savaştı, o bölgeleri temizledi, arındırdı. Masum olarak aldığımız bu insanların artık iade edilmesi en mantıklı ve en düzgün karar olacaktır. Türk milleti adına iyi bir karar olacaktır”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

İsmail Gülle den Aslankaya Tekstil’e ziyaret

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.