DOLAR

32,5711$% 0.17

EURO

34,7053% 0.09

STERLİN

40,1976£% 0.08

GRAM ALTIN

2.418,54%-0,57

ÇEYREK ALTIN

4.111,00%-0,05

TAM ALTIN

16.391,00%-0,08

ONS

2.304,69%-0,94

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2170710฿%0.42131

a
alan18-kopya

TARİH OLUYOR

Bir zamanlar Süper Ligde Gaziantep’i temsil eden Gaziantepspor’un çalışma sahası olan, son olarak ise Amatör Lige düşen Gaziantepspor’a ait Şehirgösteren Mahallesi’ndeki  Gaziantepspor Tesisleri’nin durumu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında gündeme geldi. Gündemin 65’inci maddesinde gündeme gelen madde ile Şehirgösteren Mahallesi’nde bulunan Gaziantepspor’dan kalan tesisler de konut alanına çevrilerek, tarihe gömülüyor. Meclis kararı ile 58 bin metrekarelik alan imara açılmış oldu.

TESİSLER, İMARA AÇILIYOR!

Büyükşehir Belediye Meclisinin 65.maddesinde Şehirgösteren Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Gaziantepspor Tesislerinin durumu gündeme geldi. Söz konusu gündem maddesine ilişkin hazırlanan İmar Raporu’nda, “Şehitkamil Belediye Meclisinin 05.08.2021 tarih ve 86 sayılı kararıyla onaylanan Şehirgösteren Mahallesi N38c- 12d-3b, 3c paftalarında uygulama imar planı revizyonu komisyonumuzca incelenmiştir. Plan değişikliğine konu alanlar mevcut uygulama planında konut, ticaret, belediye hizmet alanı, park ve imar yolu olarak görülmektedir. Söz konusu alanda revizyon nazım imar planı Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.04.2021 tarih ve 204 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım İmar Planına uygun olarak önerilen konut alanı, ticaret+konut alanı, Ticaret (T3) alanı, spor alanı, park ve imar yolu uygulama imar planı revizyonu, Şehitkamil İlçe Belediyesi’nde geldiği şekliyle komisyon üyesi Beyhan Külekçi’nin muhalefet şerhine karşın oy çokluğuyla uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

“PROTOKOL KONUSUNDA SORUN YAŞAR MIYIZ?”

Gündemin 65.maddesine ilişkin söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li üyesi Beyhan Külekçi, ilgili maddenin Celal Doğan Tesislerinin satışı ile alakalı olduğunu söyledi.

Külekçi, “Bu madde Gaziantepspor tesislerini de ilgilendiren bir bölge. İlçe Belediyesinde Nazım Planını yaptık, ilçeden geçti, itirazlar sonuçlandı ve imar raporunu onaylayacağız. Yalnız bize ulaşan bir protokol var. Burası 23.01.2001 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğü, Hazine tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne satılmış.  Protokol kapsamında, “2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 30’uncu maddesine göre, devir amacı dışında kullanılamayacağı belirtiliyor. Başka bir kapsam ve amaç ile satılamaz, aksi halde taşınmaz mal geri alınır” deniliyor. Bu alan protokolde spor alanı olarak belirlenmiş. Burası imara açılıyor dolayısıyla, yakında satışa çıkacağız. Bu protokol kapsamında sorun yaşar mıyız, bunu nasıl aştık, bu protokol karşımıza nasıl çıkacak?” diye sordu.

“TESİSLERİN BİR KISMI MUHAFAZA EDİLECEK”

Külekçi’nin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Orada yapılacak olan imar plan değişikliğinde spor alanının bir kısmını muhafaza ediyoruz. Planı hazırlarken, kurum görüşlerine çıkıyoruz. Bu kurum görüşleri arasında Milli Emlak’ında görüşü var. dolayısıyla sizin belirtmiş olduğunuz manada bir sıkıntı çıkmayacaktır. Burada var olan spor tesislerinin daha büyüğünü GASKİ Göleti Bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinin bulunduğu 40 bin metrekarelik alanda Amatör Spor Kulüplerinin, profesyonel karşılaşmalarının yapabileceği 2 adet spor sahası ile alakalı proje çalışmaları başladı. İnşallah projemizi hayata geçireceğiz. Profesyonel maçların yapılabileceği iki adet sahayı şehrimize kazandırmış olacağız. Kurum görüşleri alındığı için protokol karşılıklı olarak fesh edilmiş oluyor” dedi. Gündem maddesi CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

58 BİN METREKARELİK ALAN İMARA AÇILDI

Toplantı sonrasında CHP’li meclis üyesi Beyhan Külekçi, “Gaziantepspor Tesislerinin bulunduğu 58 bin metrekarelik alan imara açıldı. Belediye mülkü olan bu alan daha sonra satılacak. O noktada Gaziantepspor’a ait alan çok küçük bir alan. Bu alana konut+ticaret gibi alanlar yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: Ekspres Gazetesi

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KONYASPOR’UN FORMA SPONSORU MAHMOOD COFFEE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.