DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2080088฿%-1.26305

a
alan18-kopya

 “TUGAY ARAZİSİ MEDENİYETLER ORMANI OLMALI”

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 5. Zırhlı Tugay davasında verilen yürütmenin durdurulması kararı hakkında sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Uçar, Gaziantep 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmenin durdurulması kararının aynen uygulanması gerektiğini söylerken, geçmişte Metro AVM nin hemen arka tarafında bulunan 15 Temmuz Mahallesi imar planının iptal edilmiş olmasına rağmen yargı kararının yok sayılarak belediyeler tarafından yapılaşmaya müsaade edilmeyerek yargı kararının aynen uygulanmasının gerektiğini söyledi.

Neşet Uçar, ayrıca 5. Zırhlı Tugay imar planına karşı kendisinin ve belediye meclis üyelerinin açtığı davaların da devam ettiğinin altını çizerken, yürütmenin durdurulması yönündeki kararın kendi davalarında da verilmesini beklediklerini kaydetti.

CHP İl Başkanı Uçar’ın paylaşımları şöyle;

“ 5. Zırhlı Tugay arazisi imar planına karşı açılan davalarda bilirkişililer tarafından imar planının hukuka ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu yönünde rapor hazırlanmıştı. Gaziantep 2. İdare Mahkemesi raporlar doğrultusunda yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Geçmişte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ,başka yerlerin imar planlarına (Metro) karşı açılan davalarda imar planların iptal edilmesine rağmen hileli işlemlerle, planlar üzerinde küçük değişiklikler yaparak özünde şehircilik ilkelerine aykırı planların yeniden uygulanmasına birlikte şahit olduk. Geçmişte olduğu gibi yargı kararlarının yok sayılmamasını ve belediyelerin yargı kararı doğrultusunda hareket etmesi en büyük temennimiz.

GAZİANTEPLİLERE ARMAĞAN EDECEĞİZ.

Ancak yine aynı yol ve yöntemlerle, iptal edilmiş plan üzerinde yapılacak küçük ve önemsiz değişikliklerle yargı kararına uyulmuş gibi gösterilerek yeni bir imar planı yapılması halinde bu hukuksuzluklara karşı mücadelemizi sürdürecek ve 5. Zırhlı Tugayı arazisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu plana karşı daha önce yapmış olduğumuz basın açıklamamızda ve plana itiraz dilekçemizde belirttiğimiz gibi Gaziantep bizlere 6317 Şehidimizin emanetidir. Gaziantep’e ihanet edilmesine asla izin vermeyeceğiz.Biz iktidar olduğumuzda , ilk mahalli  seçimlerde tüm belediyeleri kazanarak Medeniyetler Ormanını Gazianteplilere armağan edeceğiz.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Gaziantep’in kalbi konumundaki bu önemli yer için mücadele eden herkese, bu davada TMMOB vekilliğini dönemin Baro Başkanı olarak yürüten Av. Bektaş Şarklı’nın şahsında teşekkür ederim. TMMOB Gaziantep İl Kordinasyon Kurulu oluşturan geçmiş ve şimdiki tüm akademik meslek odaları başkanları olan Aykut Kocalar,  Aslı Ölçal Tezel , Gökhan Çeliktürk , Burkay Güçyetmez , Dr. Ramazan Sürücü ve Dr. Ayşegül Ateş Tarla’ya tüm Gaziantep halkı adına teşekkür ederim. Yargı Kararı bir kez daha kentin geleceği planlanırken katılımcılık esas alınarak sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınmasının önemini bir kez daha gösterdi.

İMAR PLANI YAPILIRKEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN YOK SAYILAMAYACAĞI BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

5. Zırhlı Tugayı arazisi hakkındaki planlar gündeme geldiğinde bütün sivil toplum kuruluşları imara açılmasına itiraz ederek , alanın medeniyet ormanı olmasını talep etmişti. O dönem biz de diğer siyasi partilerle bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yapıp bu alanın imara açılmasının yanlış olduğunu, Gazianteplilerin talepleri doğrultusunda Medeniyetler Ormanı olması gerektiğini söylemiştik ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki itirazlara ve halktan gelen taleplere kulak tıkayarak bölgenin imara açılması yönünde plan yapmış ve gelen tüm itirazları da gerekçesiz olarak reddetmişti. Geldiğimiz noktada ortak aklın, çoğulculuğun, katılımcılığın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI YÖNÜNDE KARAR VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

5. Zırhlı Tugayı imar planlarına karşı ben ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımız Beyhan Külekçi, Yılmaz Kireç ve Hasan Nesanır da dava açmıştık. Davayı Hukuk Komisyonu Başkanımız Av. Erdem Gökpınar takip ediyor. Bizim açtığımız davalar görülmeye devam ediyor. Usule ilişkin eksikler tamamlandıktan sonra bizim davalarımız açısından da yürütmenin durdurulması kararı verilmesini bekliyoruz. “ dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ENFLASYON YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.