DOLAR

32,3319$% 0.24

EURO

35,1067% -0.08

STERLİN

41,0463£% 0.06

GRAM ALTIN

2.295,47%0,81

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%-0,62

TAM ALTIN

15.813,00%-0,62

ONS

2.208,63%0,64

BİST100

9.038,39%2,63

BİTCOİN

2279175฿%0.56567

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

TÜRK HALKI İLE KKTC’NİN DAHA YAKINLAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yerel basınla sohbet toplantısında, kapalı Maraş’ın açılmasının KKTC ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, pandemiye rağmen kapalı Maraş’ı 250 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

Çeşitli programlara Bir dizi ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere Gaziantep’e gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, programının son gününde yerel basınla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklığında Kıbrıs’ın yeşil adaya dönüştürülecek projenin başlayacağı belirtildi.

“FIRSAT BULDUKÇA TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNİ ZİYARET EDİYORUM”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, fırsat buldukça Türk halkıyla birlikte olduğunu belirterek “Fırsat buldukça Türkiye’nin çeşitli bölgelerini ziyaret ediyorum, Türk halkıyla birlikte oluyorum. Türk halkı ile KKTC’nin daha da yakınlaşması için bu tür çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Gaziantep Kültürü, turizmi, sanayisi, ticareti ile büyük bir başarı öyküsüne sahiptir” dedi.

“KAPALI MARAŞ’I 250 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”

47 yıldır açılamayan Maraş’ı açılmasının KKTC’nin ekonomisine, turizmine büyük katkı yapacağını da söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kapalı Maraş Gazimagosa’nın neredeyse içinde o kadar ki yakındır. 47 yıldır açılamayan Maraş’ı açtık. Çünkü Maraş KKTC sınırları içerisindedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteğiyle Maraş’ı açtık. Oranın açılması KKTC’nin ekonomisine Turizmine büyük katkı yapacaktır. Bakın pandemiye rağmen şuana kadar 250 bin insan orayı ziyaret etmiştir. Kıbrıs’a su götürülmesi asrın projesidir. Bu dünyada bir ilktir. Kesintisiz olarak yılda 75 milyon metreküp su Kıbrıs’a akıyor” şeklinde konuştu.

ŞAHİN, “KIBRIS’I YEŞİL ADAYA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep’ten Kıbrıs’a direkt seferlerin başlaması için yeni bir planlama yaptıklarını belirterek,”Kıbrıs’ı yeşil ada yapacağız. Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında olacak. Bu nasıl olacak, bisiklet yolları, Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi toprak, hava, su eğer Kıbrıs yeşil ada olmazsa hiçbir yer olmaz. Kıbrıs’ı yeşil ada yaptığımız zaman herkes orayı görmek için gelecek” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

25 ARALIK PANORAMA MÜZESİ, VİZYON PROJESİ!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.