DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2074200฿%-1.98983

a
alan18-kopya

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIDILAR

Gaziantep Aktoprak Anadolu Lisesi Erasmus+ projesi kapsamında Almanya ve Bulgaristan’dan gelen 18 kişilik öğretmen ve öğrenci grubunu bir hafta boyunca Gaziantep’te ağırlandı. Erasmus+ projesi EVA kapsamında Gaziantep’e gelen yabancı konuklar resmi kurum ve kuruluşları ziyaret ederken gerçekleştirilen etkinliklerle de Türk kültürünü ve konukseverliğini yakından tanıma fırsatı buldu.

Erasmus+ projesi kapsamında proje hazırlayan Aktoprak Lisesi Almanya ve Bulgaristan’dan gelen konuklarını bir hafta boyunca ağırladı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Proje koordinatörü Ertuğrul Sıvakcıgil “1 haftalık süre boyunca misafirlerimize hem şehrimizi tanıtma hem de kültürümüzü özenle yansıtma adına önemli organizasyonlar yaptık. dedi.

Ertuğrul Sıvakcıgil açıklamasına “Yurt dışından gelen öğretmen ve öğrenci grubu; Gaziantep’in örf, âdet ve ananelerine, şehrin tarihi dokusuna, çok zengin mutfak kültürüne hayran kaldıklarını söyledi. Bir haftalık süreç içerisinde şehrin sembolü haline gelmiş birçok müze, ören yeri, tarihi ve mistik yapılara geziler düzenlendi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe misafirleri makamında kabul edip hoş bir sohbetin ardından çeşitli hediyeler ile şehrimizin ve Aktoprak Anadolu Lisesi’nin üstlendiği mihmandarlık görevinde ben de varım dedi.

İl milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti sonrası misafirler Gaziantep’in bir proje şehri olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti dedi ve şehrin yapısı ve insanı hakkında duygu dolu düşüncelerini paylaştılar. Okul müdürü Gürhan Aygördü ve beraberindeki ekip daha sonra şehrimizde bilim ve araştırmalara ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesini ziyaret etti. GAÜN Rektör Yardımcısı Recep Yumrutaş makamında kabul ettiği misafirlere üniversite hakkında bilgi verdi. Almanya ve Bulgaristan’daki paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz Projemizin adının EVA olup bu kelimenin İngilizcesi eşitlik, çeşitlilik ve kabul ediş anlamlarına gelen sözcüklerin baş harflerinden ortaya çıkmıştır. Projenin Gaziantep ayağında ise göçmen, mülteci temaları işlenirken şehrimizde çeşitliliğin fazlasıyla vardır.  Bu konular hakkında gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra Gaziantep üniversitesi Erasmus ofisinden Nur İncetahtacı da misafirlerimize aynı konu üzerinden sunumlar yaptı. Ardından misafirlere ev sahipliği yapan Aktoprak Anadolu Lisesi komşu okulu olan Aktoprak İmam Hatip Ortaokulunda bulunan Suriyeli öğrencilerle çeşitli etkinlikler yapılıp   hatıra fotoğrafı çektirildi.

Program kapsamında şehrin sembolü haline gelen Zeugma  Mozaik Müzesi ve Rum Kale gezileri gerçekleştirildi. Programın sonunda yurt dışından ilk kez şehrimize gelen misafirlerin,   buralara hayran kaldıklarımı ve en kısa zamanda ziyaretin tekrarlanacağını belirttiler ve arkada çok güzel bir izlenim bırakıp güzel dostluklar edinip şehrimizden ayrıldılar” dedi

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

”BİR TON KÖMÜR= BİR MAAŞ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.