DOLAR

32,3242$% -0.02

EURO

35,0136% -0.26

STERLİN

41,0090£% 0.24

GRAM ALTIN

2.311,85%1,52

ÇEYREK ALTIN

3.980,00%0,38

TAM ALTIN

15.914,00%0,36

ONS

2.232,07%0,00

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2285641฿%2.92539

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

TÜRKİYE 14 MAYIS’TA SEÇİME GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de seçim kararını imzaladı. Seçim kararını kameraların önünde imzalayan Erdoğan, sözlü olarak da “Karar verilmiştir” dedi.

MÜKERRER SAYIDA YAYINLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararını imzalamasının ardından Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Resmi Gazete için gece saatleri beklenmeyecek. Seçimlerin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanacak.

YSK TOPLANACAK

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının hemen ardından YSK’nın toplanacak. Peki YSK’nın bu toplantıda ilk kararları ne olacak? Yüksek Seçim Kurulu’nun iki karar alması bekleniyor.

Önceki seçimlerde de olduğu gibi bu kararlar; istifa etmesi gereken kamu görevlileri ile illerin çıkaracağı milletvekili sayılarının ilanına ilişkin olacak. Seçim takvimi ise daha sonra ilan edilecek.

YSK kamu görevlilerine ilişkin kararında, hangi kamu görevlilerinin vekil adaylığı durumunda ve hangi süre aralığında istifa etmesi gerektiğini belirtecek. Bu süre aralığının ise 11-16 Mart tarihleri arasında olması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM KARARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

“Biraz önce Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarın Resmi Gazete’de yayınlanacak kararın ardından YTSK seçim takvimini başlatacak. 14 Mayıs 2023’te milletimiz Cumhurbaşkanı’nı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Seçimlerin tarihinn 14 Mayıs olarak güncellenmesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Bizi seçim tarihini öne çekme kararını alma sebeplerinden bazıları şunlardır:

18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bu tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacaktı.

Alternatif olarak da 14 Mayıs’ı teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabül gördüğünü biliyoruz. Ülkemizin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TOKİ BAŞKANINDAN FAY, DEMİR, BETON UYARISI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.