DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2067804฿%-2.12288

a
alan18-kopya

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ Z KÜTÜPHANELERİNDE YETİŞECEK

Eğitime önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediyesi, Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapmış olduğu Z kütüphanesini ve tasarım atölyesini öğrencilerin hizmetine açtı.

Yarınların büyük Türkiye’sine yön verecek gençlerin yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda 60 adet Z kütüphane yapan Şahinbey Belediyesi, proje okullarından biri olan ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapmış olduğu Z kütüphanesini ve tasarım atölyesini öğrencilerin hizmetine sundu. Düzenlenen açılışa AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

TEKNOLOJİLERİ ÇOK İYİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, ülkelerin teknolojik anlamda birbirleriyle yarış içerisinde olduğuna dikkati çekerek “Dünya hızlı bir değişim gösteriyor ve gençlerimiz bu değişimi daha yakından gözlemliyor. Biz bilgisayarı üniversiteyi bitirdikten sonra öğrendik. Bugün sadece bilgisayardaki programları bilmek yetmiyor programları gençlerimizin yazması gerekiyor. Teknolojik güç çok önemli. Özellikle savunma sanayinde İHA ve SİHA’larımızla verdiğimiz mücadeleye herkes şahit. Pek çok ülkede SİHA’larımıza ve helikopterlerimize talepte bulunuyorlar. Avrupa’nın en büyük genç nüfusuna sahip ülkesi Türkiye, ülkemizde de en fazla genç nüfusa sahip şehirlerden bir tanesi Gaziantep. Bu anlamda gençlerimize çok büyük görevler düşüyor. Z kütüphanelerini ve tasarım atölyelerini okullarımıza kazandırdığı için Milli Eğitim Bakanımıza, Sanayi Bakanımıza ve Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, gençlerin kendilerini teknolojik anlamda geliştirmeleri gerektiğini belirterek “İlimizin önde gelen isimleri sizlerin daha iyi eğitim alması için üstün bir gayretle çalışıyor. Şahinbey 270.000 öğrencisi ile Türkiye’nin nüfus anlamında en kalabalık ilçelerinden birisidir. Şahinbey güçlü paydaşları ile birlikte eğitimde tüm sorunların üstesinden gelen bir ilçe konumuna geldi. Teknolojiye yetişmek çok zor. Ancak yetişenlerimiz ülkeye ekstra güç katıyor. Bizim coğrafyamız kadim ve herkesin gözü olan çok zor bir coğrafya. Bu coğrafyada güçlü olmazsak, çok basit konularla yorulan ve gelişemeyen bir ülke haline geliriz. Bizlerin daha büyük idealleri ve ülküleri var. Bunları gerçekleştirecek olanlarda gençlerimizdir. Belediye Başkanımıza okulun yapımından bugüne kadar ki tüm desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

OKULLARIMIZA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlere başarılar dileyerek,  “Şahinbey Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu zaman kadar 5 tane okul 2 tane yurt yaptık. Türkiye’nin en özel fen liselerinden birini de inşallah en kısa zamanda yapacağız. Pandemi döneminde 51.000 tablet dağıttık. Okullarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla imzaladığımız protokol ile 60 Z Kütüphanesinin 30 tanesini biz 30 tanesini de Milli Eğitim Bakanlığımız yapacak. Okullarımıza tasarım atölyeleri yapıyoruz. Okullarımızdaki eğitim öğretim kalitelerinin artması çok önemli. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle imzaladığımız protokol ile tüm okullarımıza Teknofest alanında istediği her türlü desteği vereceğiz. Biz inanıyoruz ki bir elimizde Kur’an-ı Kerim bir elimizde bilgisayar yani bir elimizde fen bilimleri bir elimizde din ilimleriyle hakikata yürüyeceğiz” diye konuştu.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BELEDİYEMİZ EĞİTİME ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey Belediyesinin birçok alanda eğitime çok önemli destekler verdiğini belirterek “Şahinbey Belediyemiz ben Şahinbey İlçe Millî Eğitim Müdürü iken 5 okul yaparak bize devretmişti. Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi ’de bu okullardan bir tanesi. Şahinbey Belediyemiz ile ayrıca 3 okul için de protokol yaptık onlarında inşaat çalışmaları devam ediyor. Tüm bu okulların içerisinde Z kütüphane ve tasarım atölyeleri gibi donatımlar yapılıyor. Şahinbey Belediyemiz ayrıca gençlerimiz için kaynak kitaplar dağıtıp, deneme sınavları yapıyor, bilim ve teknoloji sınıfları açıyor. Tüm bu çalışmaların çok güzel sonuçlar ortaya çıkarması şehrin kanaat önderlerinin en büyük arzusu. Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi bunu başardı. Bu anlamda okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MEDİKAL FİRMALARININ TAHSİLAT SORUNU CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.