DOLAR

32,3414$% 0.04

EURO

35,0422% -0.19

STERLİN

41,1414£% 0.3

GRAM ALTIN

2.319,78%0,04

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%0,05

TAM ALTIN

15.973,00%0,03

ONS

2.232,06%0,00

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2287797฿%2.81474

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

TÜRKİYE’NİN İLK ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KEŞİF KAMPÜSÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AÇEV Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt ve AÇEV Ankara Temsilcisi Seda Yılmaz ile çocukların sosyal becerilerini bilim ve teknolojiyle harmanlamak için Gaziantep’te açılan “Çocuk Üniversitesi Keşif Kampüsü”nde incelemelerde bulundu.

Başkan Fatma Şahin, üniversitedeki incelemelerin ardından kampüste görevli eğitimcilerle yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk çocuk üniversitesi için Gaziantep’in seçilmesinde kentin kurumsal ve şehir kapasitesinin etkili olduğunu söyledi.

Gaziantep’in “eğitim dostu şehir” anlayışının hızlı bir şekilde vücut kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Şahin, “Gaziantep Valisi Davut Gül’ün koordinasyonunda, takım ruhuyla çalışıyoruz. Burada içeri girdiğimizde görevli yetkililerin gözünün içine baktığımda çok büyük bir heyecan olduğunu görüyorum. Siz ne kadar heyecanlı ve mutlu iseniz çocuklarımız da sizin kadar heyecan ve mutlu oluyor. Mutluluk belirlenen hedefe doğru ısrarla yürümeyi ve başarıya ulaşmayı getiriyor.” diye konuştu.

ŞAHİN: ÇOCUKLARI YETENEKLERİNE GÖRE DOĞRU ALANLARA KANALİZE ETMELİYİZ

Başkan Şahin, Anadolu’nun büyük bir kalkınmaya ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Anadolu’nun beşeri sermayeye ihtiyacı var. Moral ve motivasyona ihtiyacı var. Gaziantep, güçlü olmak zorunda. Güç dediğiniz artık bilgi gücü. Bilgi güçtür iktidar yapar. GASMEK’ler bu açıdan Gaziantep için çok önemli eğitim mekanları. Hepsi ücretsiz. Eğitim şehri olmak istiyoruz. Şehirde 4 üniversite var. Üniversiteler şehri olmak istiyoruz. Akademik dünyayı heyecanlandırmak istiyoruz. Akademik dünyada heyecan olmazsa teorik bilgi ile pratiği birleştiremeyiz. Bizim kafası çalışan bütün çocuklarımız doktor olmak istiyor, ama bizim kafası çalışan çocuklarımızı mühendis yapmamız gerekiyor. Mühendislikte montaj sanayindeyiz. Dolayısıyla bu çocukları, üretim alanlarına entegre etmeliyiz. Çocukların karakteri, yeteneği ile ilgili doğru saptamalar yapılarak hedeflerin iyi belirlenmesi gerekiyor. Çocuklarımızı doğru yerlere kanalize etmeliyiz. Onları doğru metodolojilerle doğru yönlendirirsek başarı kaçınılmaz olur.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AVRUPA ŞAMPİYONLARINA VİZE ENGELİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.