DOLAR

32,4962$% -0.17

EURO

34,9803% 0.37

STERLİN

40,7085£% 0.29

GRAM ALTIN

2.438,57%0,64

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

TAM ALTIN

16.198,00%0,24

ONS

2.333,13%0,76

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2097222฿%0.0586

a
alan18-kopya

TUTUKLANDI: İŞTE İLK İFADESİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen bölgelerden birisi olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir olurken, yüzlerce kişi de hayatını kaybetti. Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Nurdağı İlçe Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.7 büyüklüğündeki 2 büyük depremlerde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir oldu, yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatıldı.

Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu’nda görevli Yunus Kaya’nın Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi.

Nurdağı ilçesinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu’nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin’de yakalandıktan sonra tutuklandı. Yunus Kaya’nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak İslahiye’ye götürülen Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanarak Cezaevine gönderildi.

BAŞKAN OLUNCA ŞİRKETİ KARDEŞİNE DEVRETMİŞ

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği iddia edilen Ökkeş Kavak’ın, ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak’a devrettiğini söylediği öğrenildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İSLAHİYE’DE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.