DOLAR

32,3949$% 0.22

EURO

35,0572% -0.11

STERLİN

41,0765£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,25%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

TAM ALTIN

16.241,00%1,89

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.138,22%0,64

BİTCOİN

2268902฿%-1.63318

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

UÇAR’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken İl Başkanı Uçar, CHP iktidarında engelli bireyler için yapılacakları kamuoyuyla paylaştı.

Engelli bireylere gerekli sağlık hizmetlerinin uygun koşullar ve desteklerle verilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, kimseye muhtaç olmadan barınma, bakılma, sağlıklı beslenme ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, mesajında şunları kaydetti:

ENGELLİLERİN SORUNLARINI ORTADAN KALDIRMAK CHP İKTİDARININ ÖNCELİĞİ OLACAKTIR.

“Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü ilan etmiştir.

Partimiz, engellilerin eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere diğer tüm anayasal haklardan engelli olmayan bireylerle eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet anlayışı içinde hareket etmektedir. CHP iktidarında insan hakları temelli ve hak odaklı bir yaklaşımı hayata geçireceğiz.

Nitekim bugün tüm CHP’li belediyeler ülkemizin dört bir yanında engelliler konusuna hak temelli ve kapsayıcı yaklaşarak çok değerli hizmetler üretmektedirler. CHP’li belediyeler bu hizmetleri yaparken medyatik hayırseverlikten uzak durmaya özen göstermektedirler.

Engellilerin sorunlarını engelli kuruluşlarını da çözüm ortağı haline getirerek ortadan kaldırmak CHP iktidarının önceliği olacaktır.

Bugün resmi verilere göre nüfusumuzun yüzde 12,9’unun engelli olduğunu biliyoruz.

 Yine resmi verilere göre ülkemizde Ağır Engelli birey sayısı 764 bin 271 kişidir. Buna rağmen bu kişilerin bakımı nedeniyle yıllar itibariyle 5510 Sayılı Kanun’dan faydalanan kadın sigortalıların sayısı sadece bin 757 kişidir. CHP iktidarında bu önemli soruna özel ağırlık verecek ve kadın sigortalıların sayısını ciddi biçimde yükselteceğiz.

ENGELLİLERE SUNULAN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON HİZMETLERİNDE DEVRİM YAPACAĞIZ.

CHP olarak asıl devrimi engellilere sunulan eğitim hizmetlerinde gerçekleştireceğiz. Özellikle özel eğitim ve rehabilitasyon alanlarında eğitim verenlerin niteliklerinin arttırılması için burs ve istihdam garantili bütünleşik bir programı hayata geçireceğiz. Özel eğitimleri yoksullar için de sürdürülebilir kılacağız. Eğitimin niteliği kadar, eğitim kurumlarının altyapısının erişilebilirliği konusunda da ciddi adımlar atacağız.

Ekonomik kriz ve özellikle döviz kurundaki artışlar nedeniyle engellilerin tıbbi cihazlara ve ilaçlara erişiminde çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Sosyal devlet olmanın gereği, bu konuda engelliler lehine düzenleyici ve denetleyici olunması ve her türlü mağduriyetin giderilmesidir. Engelli bireylerin hayati konulardaki mağduriyetlerine ortadan kaldıracağız. Hiçbir engelli yurttaşımızı kaderiyle baş başa bırakmayacağız.

ENGELLİLERİN HER BİR İŞ VE HİZMET İÇİN TEKRARDAN RAPOR ALMA ÇİLESİNE SON VERECEĞİZ

Partimizin 2018 Seçim Bildirgesinde “Engellilerin sağlık raporu almalarına ilişkin mevzuatı bilimsel veriler ve Türkiye gerçekliğine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz” vaadinde bulunmuştuk. Ayrıca, engellilerin her bir iş ve hizmet için tekrardan rapor alma çilesine son vereceğiz” demiştik. CHP iktidarında sadece engelli heyet raporlarının verildiği bir kurum oluşturulacak ve heyet raporu alınması eziyetine son vereceğiz.

Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez olmadığı gibi engelli bireylerin birikmiş sorunları çözülemez değildir. Bu sorunların çözümü için her şeyden önce bir yaklaşım farkına ihtiyaç vardır. Önemli olan siyasi tercihlerdeki farklılıktır. 1 Trilyon 346 milyarlık 2021 bütçesinin sadece yüzde 1,6’sı engellilikle ilgili tahsis edilmiştir. CHP iktidarında engelli bireylere hakları olan bütçe payını mutlaka vereceğiz. Ülkemizin engelli bireylerin sorunlarını çözebilmek için ihtiyaç duyulan kaynağa sahip olması konusunda herhangi bir şüphe yoktur, kaynak vardır ama kaynağı toplum için ve engelli bireyler için kullandıracak siyasi irade ve tercih yoktur.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“EKONOMİ YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.