DOLAR

32,5933$% 0.33

EURO

34,8222% 0.18

STERLİN

40,3873£% -0.57

GRAM ALTIN

2.510,84%1,07

ÇEYREK ALTIN

4.280,00%0,76

TAM ALTIN

17.016,00%0,46

ONS

2.395,04%0,67

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2092857฿%1.73014

a
alan18-kopya

UÇAR’DAN KADİR GECESİ MESAJI

CHP İl Başkanı Uçar, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın dört bir yanında açlık, sefaletle ve hastalıklarla mücadele eden, savaşlardan mağdur olan insanlar için dünyaya barış ve huzur getirmesini dilediğini belirtti.

Kula kulluğu, zulmü, her türlü haksızlığı ve yolsuzluğu yasaklayan Kur’an-ı Kerim’in Kadir gecesinde indiğini ifade eden Uçar, “Bilindiği üzere ilk emri ‘oku’ olan ve güzel ahlakı, adaleti, hukuku, hürriyeti, üretimi, emeği, hakça paylaşımı, aklı çalıştırmayı, istişareyi, dostluğu, kardeşliği, sevgi ve saygıyı esas alan, buna karşın kula kulluğu, zulmü, her türlü haksızlığı ve yolsuzluğu yasaklayan Kur’an-ı Kerim, Mübarek Kadir Gecesi’nde inmeye başlamıştır. Diğer mübarek geceler gibi Kadir gecesi de kendimizi sorgulamamız ve hatalarımız için af dileyip, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır.

Uçar, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Paylaşmanın ve hoşgörünün ayı Ramazanı uğurlarken, tüm İslam Alemi için en önemli günlerden biri olan Kadir gecesine erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Adının anlamı ‘barış’ olan yüce dinimiz İslam’ın yüce kitabının ilk emrinin ‘oku’ olması fevkalade anlamlıdır. Aklı ve bilimi öne çıkardığımız devirlerde, Batı’nın ortaçağ karanlığından çıkmasına katkıda bulunma tecrübesine sahibiz.

Bu itibarla, ülkemizde ve çevremizdeki her geçen gün daha da büyüyen sorunlarımız bizleri asla umutsuzluğa sevk etmemelidir. Zira böylesine muazzam değerlerimizle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun ve aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Bu güzel günler Müslümanlar için manevi değerlerin arttığı, yardımlaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun daha da önem kazandığı zamanlardır. Bu mübarek gecenin insanlarımız arasında kırgınlıklara ve dargınlıklara son verilmesi, kırık kalplerin onarılması, dünyanın dört bir yanında açlık, sefaletle ve hastalıklarla mücadele eden savaşlardan mağdur olan insanlar için dünyaya barış ve huzur getirmesini diler, bu vesileyle İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik eder selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DÜNYA AŞI HAFTASI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.