DOLAR

32,4287$% 0.04

EURO

34,4667% -0.11

STERLİN

40,3635£% -0.03

GRAM ALTIN

2.488,66%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%0,11

TAM ALTIN

16.898,00%0,12

ONS

2.386,28%0,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2031846฿%-3.8217

a
alan18-kopya

UÇAR’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmenlik” unvanın verilişinin de yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Geleceğimizin temeli olan nesillerin yetiştiği eğitim sistemindeki sorunlar çözülmeden kültür, bilim, teknoloji vb. alanlarda kalkınma ve ilerlemeden söz edilemeyeceğinin altını çizen Uçar, atanamayan öğretmenlere, öğretmen sorunlarına ve 19 yıl içerisinde sayısız değişikliğe uğrayarak deneme tahtasına dönüşen eğitim sistemine ve CHP iktidarında Öğretmenler için yapılacaklara dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Uçar, bu değişiklikler ve okullardaki olumsuz koşullar nedeniyle öğrenciler yeterli ve kaliteli bir eğitim alamazken, öğretmenlerin de maddi ve manevi zorluklarla mücadele ettiğini ifade etti.

Öğretmenlerimizin özlük hakları, eğitimi, atama ve görevde yükselme gibi konulardaki tüm sorunların çözülebilmesi açısından da acilen Öğretmenlik Meslek Yasası’na ihtiyaç olduğunu ve CHP’nin bu konuda tüm hazırlıkları tamamladığının altını çizen İl Başkanı Uçar’ın 24 Kasım mesajı şöyle:

“Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen büyük önemin göstergesidir. Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir.

Öğretmenlerimizin ve eğitim sisteminin sorunları, bir kader değildir. Ancak bugün gelinen noktada, eğitim sistemindeki “sistemsizliğin” yanısıra, bunca soruna ve yaşadıkları zorluklara karşın evlatlarımızı yetiştirmek için Anadolu’nun dört bir yanında heyecanla görev yapan, çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz borçlarla mücadele etmektedir.

Yaptıkları mesleğin saygınlığını yitirdiği kaygısının yanı sıra, geçim sıkıntısı kaynaklı psikolojik sorunlar yaşamakta ve gelecekten ümitlerini kesmektedir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenler, yoksulluk sınırının yarısından az maaş almaktadır ve ailelerinin ve kendilerinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekmektedir.

Öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliği, eğitimin niteliğini de düşürmektedir. Bu nedenle öğretmenlerin özlük haklarında ve maaşlarında bir iyileştirmeye gidilmesi gerekmektedir.

 Güçlü bir gelecek ve Türkiye’nin dünyada hak ettiği yere ulaşması için eğitim sisteminde yaşanan sorunları ve öğretmenlerin sorunlarını çözmemiz gerekmektedir.

Bu duygularla, Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek mücadelesi veren, geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyorum.”

CHP İktidarında öğretmenler için yapacaklarımız :

ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPACAĞIZ?

•Öğretmenler Meslek Kanunu çıkaracağız.

•Öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret vereceğiz. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak.

•Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilecek. Bu konuya ilişkin verdiğimiz kanun tekliflerini, iktidarımızda yasalaştıracağız.

•Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilecek.

•Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilip, tüm öğretmenler kadroya alınacak.

•Okullardaki öğretmen açığı giderilecek.

•Taşımalı eğitime son verilecek, kırsalla öğretmen arasındaki ilişki yeniden kurulacak.

•Beraat etmiş ya da haklarında takipsizlik kararı verilmiş öğretmenler görevine iade edilecek.

•Devlet okullarının tüm ihtiyaçları genel bütçeden karşılanacak, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması uygulamasına derhal son verilecek.

•Okul ve derslik sayısı artırılarak, ikili eğitime ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilecek.

•Öğretmenin en büyük destekçisi, “okul aile birlikleri” yasal statüye kavuşturulacak.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“YOKSULLUKLA MÜCADELEDE EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ÖĞRETMENLERDİR”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.