DOLAR

32,3755$% 0.15

EURO

35,0213% -0.17

STERLİN

40,9992£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,13%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.000,00%-0,17

TAM ALTIN

16.100,00%0,56

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.139,38%0,65

BİTCOİN

2270686฿%-0.31161

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti
  • bire1haber.com
  • Genel
  • ÜLKÜ TAMER’İN BELGESİ CENGİZ HALİL ÇİÇEK’E TAKDİM EDİLDİ

ÜLKÜ TAMER’İN BELGESİ CENGİZ HALİL ÇİÇEK’E TAKDİM EDİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 8 Şubat 2022’de, Antep’e Gazi Unvanı verilişinin 101’inci yılında, 25 Aralık Panorama Müzesi’nin gerçekleşmesinde diğer Antepliler ve Antepseverlere olduğu gibi sağlığında verdiği destekler için Gaziantepli gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Ülkü Tamer’e de belge takdim etti.

Ülkü Tamer’in tüm uğraşlara rağmen eşine ulaşılamadı ve belgesi SANKO Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’e teslim edildi.

Tamer’in eşine ulaştırmak üzere teşekkür belgesini gurur duyarak aldığını belirten Çiçek,” Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Sayın Oya Alpay, törenden birkaç gün önce aradı ve merhum Tamer’in eşine ulaşamadıklarını, telefonla yaptıkları aramalara yanıt, onlarca mesaja dönüş alamadıklarını belirterek, Ülkü Bey’in Teşekkür Belgesini bana takdim edeceklerini söyleyip davet ettiğinde hissettiğim gururu anlatamam” dedi.

Cengiz Halil Çiçek, teşekkür belgesini Ülkü Tamer’in ailesine ulaştırmak için çaba harcayacağını ifade ederek,” SANKO Ailesinin, Ülkü Tamer’e yaklaşık on yıl hemen her koşulda hissettirdiği hemşerilik sıcaklığının duygularımda yüklediği sorumluluk, programa adeta koşarak katılmamda etken oldu. Pandemide artı risk grubunda olduğumdan hiçbir programa gitmiyorum ama hem kurumsal sorumluluğum hem de söz konusu Ülkü Ağabey olunca çift maske takarak programa katıldım. 

Vali Sayın Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Akıncı’dan aldığım teşekkür belgesini ailesine ulaştırmak için görüşeceğim. Ulaştıramaz isem Ülkü Tamer okur ailesinin ferdi, hayatının son on yılında yakınında bulunan birisi olarak gururla saklayacağım” diye konuştu.

Çiçek, Ülkü Tamer ile vefatından iki gün önce görüştüğünü sözlerine ekleyerek şöyle konuştu:  

“Gaziantep’te 20 Şubat 1937’de doğan Ülkü Ağabey (Tamer), 1 Nisan 2018’de Bodrum’da hayatını kaybetti. Vefatının iki gün öncesine kadar görüştüğümüz Ülkü Ağabey ile neden daha önce tanışamadım diye hissettiğim üzüntüm büyüktür.

Ülkü Bey ile sıkı dost ve aynı kuşak Gaziantepliler olan gazeteci ve yazar meslektaşları Yaşar Özen ve Fevzi Günenç ağabeyleri de anımsamamak mümkün mü? Üçü ile de samimiyete dayalı kardeşlik duygum vardı. Bu da bana değer katan kazanımlardır.

Tamer, Özen ve Günenç’ten Allah rahmetini esirgemesin. Değer bilenlerin başı sağ olsun. Ülkü Tamer’in ismi inşa halindeki kütüphaneye verildi. Umarım Gaziantep’e ülkemiz ölçeğinde değer katan ve her biri alanında mücevher olan değerlerin ismi bir şekilde yaşatılır”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YUNANİSTAN’A “BAKLAVA” TEPKİSİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.