DOLAR

32,3894$% 0.2

EURO

35,0849% -0.02

STERLİN

41,0811£% 0.43

GRAM ALTIN

2.324,39%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.020,00%0,38

TAM ALTIN

16.177,00%1,12

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.096,13%0,18

BİTCOİN

2275147฿%-0.40324

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

YAŞAM ALANI İÇERİSİNE BİYOKÜLTE SANTRALİ YAPILMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Çöçelli köyü yakınına yapılmak istenen Biyokütle Santrali’nin yaşam alanı içerisine yapılmasının yanlış olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülerek daha uygun bir yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç, Biyokütle santralinin yenilenebilir enerji olduğunu ve dünyada kullanılabildiğini belirterek,” Evet dünya bu santrali kullanıyor ama Türkiye’de kullanılışı çok farklı. Gidip Kocaeli’ne baksınlar.  Çünkü, Türkiye’de tahıl atıklarını, tarım atıklarını değil lastik yakıyorlar. Burada da belli ki lastik yakacaklar. Biz buna karşı çıkıyoruz. Köylü buna karşı çıkıyor ve yanlış yerde yapıldığını belirtiyor. Ama hiçbir şekilde ilgili firma dinlemiyor ve bunu yapmakta ısrarcı” dedi.

Öztünç yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

YAŞAM ALANI İÇERİSİNE BİYOKÜTLE SANTRALİ YAPILAMAZ

“Köylü eylemini yapıyor, önümüzdeki günlerde Biyokütle santralinin şu anki yapılacak yere yapılmaması için çok daha büyük eylemin hazırlığı da var. Ben ilgili firma ile defalarca görüştüm fakat inatlarını sürdürüyorlar. Yapmayın, yanlış yerde yapıyorsunuz kardeşim. Çıkın daha yüksek yerlerde yapın. Yaşam alanı orası, insanların evi var orada, orası çok güzel bir ova. Zeytin ağaçları var, tarım var, tarımcılık yapılıyor. Yani yanlış yerde yapılıyor, buna karşı çıkıyoruz. Umarım vazgeçerler ama son sürat devam ediyorlar, hukuki süreçte devam ediyor. Aynı zamanda eylemsel alanda da eylemler yapılıyor, gerçekleştiriliyor. İktidar Partisi Milletvekilleri ile de görüştüm. Yapan firma iktidara yakın bir firma, başkaları var işin içerisinde, biliyoruz kimlerin olduğunu. Yanlış yapıyorlar ama, uyarıyoruz.

İZMİR’DEKİ SALDIRI BİR PROVOKASYON EYLEMİDİR

İzmir’de HDP binasına yapılan saldırı bir provokasyon eylemidir. Bütün yurttaşlarımızı uyarıyoruz, aman ha aman bu provokasyona gelmeyin. Bu çok kötü bir provokasyon. Biz Türkiye’de, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Alevi, Sünni bir yaşıyoruz, beraber yaşıyoruz. Biz bu filmi daha önce gördük. 80 öncesi de yaşandı. 7 Haziran 1 Kasım arasında da yaşandı. 7 Haziran 1 Kasım arasında bombaları patlatan kimse, dünkü olayın failleri de onlardır. Yanlış yapılıyor, Türkiye karıştırılmak isteniyor. Birileri gücünü kaybettikçe başka hesaplar içine girmişler belli. Bir takım siyasi diller kullanıldı. Kötü dil kullanıldı. Bir süre önce birileri çıktı, birilerini hedef gösterdi. Yanlış yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı bunlar iyi günleriniz demişti. Yani bunları mı kastetti, bu günleri mi kastediyordu acaba o dili kullanırken. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm toplumumuzu, yurttaşlarımızı uyarıyorum, aman ha aman bu provokasyona gelmeyin. Biz biriz, kardeşiz, biz kardeşlik duygusu içinde hep birlikte her yerde birlikte yaşıyoruz. Bu provokasyona gelmeyelim. Birileri vatandaşı sokağa çekmek istiyor, aman ha aman sokağa kimse çıkmasın, kimse bu tip provokasyonlara izin vermesin. Müsaade etmesin. Yani geçmişte provokasyonlar yapıldı, çok acı çektik biz. Bunun kimseye faydası yok. 80 öncesi oldu, daha sonrasında oldu. Bizim bu bölgemizde de bir takım şeyler oldu ama bugün baktığımızda herkes o günlerin acısını yaşıyor. O günlerin acısını birlikte yaşıyoruz. Etmeyin eylemeyin diyoruz ve bir kez daha hükümeti uyarıyoruz. Bakın şunu söyleyeyim asıl. Bu ülkenin istihbarat örgütü var mı ? var. Milli İstihbarat Teşkilatı var. Emniyet istihbarat var, Jandarma istihbarat var. Bu kadar istihbarat örgütü varken, bu kadar istihbarat teşkilatı varken bu tip saldırılar engellenemiyorsa o insanlar başarısızdır demek. İçişleri Bakanı’nın sorgulaması gerekiyor kendisini. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir mafya liderinin açıklamaları ortada, İçişleri Bakanı görevini yapsa bu tip olaylar olmaz. İçişleri Bakanı artık görevini yapsın yada bıraksın o koltuktan kalksın. Zaten kalkması gerekiyor. Düşünebiliyor musunuz, bir mafya çıkıp İçişleri Bakanı hakkında bir sürü iddiada bulunuyor, açıklama yapamıyor, kendisi çıkıp 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi var diyor, kim olduğunu açıklamıyor. Sayın Süleyman Soylu’nun 10 bin dolar alan Milletvekilini kamuoyuna açıklaması gerekir. Öyle Meclis Başkanı’nı ziyaret etmekle olmaz bu işler. Çıkacak, televizyonda nasıl dediyse, mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi var dediyse, çıkacak yine televizyona bu siyasetçi falanca diyecek. Çünkü hiç birimizi zan altında bırakmaya, töhmet altında bırakmaya Süleyman Soylu’nun hakkı yok. Süleyman Soylu çıkacak, bu 10 bin dolar rüşveki alan falanca insandır diyecek, onu ifşa edecek ki, kimse artık bu işlere girmesin. Süleyman Soylu’dan bunu bekliyoruz. Bir an önce yapsın, ikinci aşamada hemen hiç beklemeden hemen istifa etmesi gerekiyor.

TBMM BAŞKANI BİLİYORSA AÇIKLAMASI GEREKİYOR

TBMM Başkanı mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu biliyorsa onun da açıklaması gerekir. Sen TBMM Başkanımısın Mustafa Şentop, sayın Şentop, Meclisin başkanı olarak çıkacaksın diyeceksin ki, falanca şahıs mı 10 bin dolar rüşveti alan. Bu senin boynunun borcu. Meclisin onurunu korumak, meclisin itibarını korumak TBMM Başkanının görevidir. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Gaziantep’ten çağrıda bulunuyorum. Çık açıkla kardeşim. Kim bu 10 bin dolar alan ? Sen biliyorsan, Süleyman Soylu sana söylediyse çık bunu açıkla, bunu açıklamak zorundasın. İkincisi Gaziantepli Abdülhamit Gül. Adalet Bakanı. Çağrı yapıyoruz. Sayın Bakan Lağım kokuyor ortalık. Kanalizasyon patladı, her yerde pislik var. Yok mu bir tane Cumhuriyet Savcısı ? Bırakmadınız Cumhuriyet Savcılarını. Artık sayın Adalet Bakanının Cumhuriyet Savcılarının üzerindeki hegemonyasını, Cumhuriyet Savcıları üzerindeki elini çekmesi lazım ki, Cumhuriyet Savcıları gerekli soruşturmaları yapsınlar.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TAHMAZOĞLU BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.