DOLAR

32,3316$% 0.24

EURO

35,1057% -0.08

STERLİN

41,0514£% 0.07

GRAM ALTIN

2.298,32%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,41

TAM ALTIN

15.974,00%-0,10

ONS

2.210,63%0,73

BİST100

8.978,17%1,95

BİTCOİN

2289403฿%1.21293

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ZMO’DA DENİZ YENİDEN ADAY

TMMOB  Gaziantep Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdulkadir Deniz, 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Olağan Genel Kurul’da aday olduğunu bir kez daha hatırlatarak, projelerini açıkladı. Deniz, yeni dönemde ekip arkadaşları ile birlikte şeffaf ve katılımcı bir yönetimle tüm meslektaşlarına ulaşan, gündem oluşturan, saygın bir meslek odası hedefleyen bir ekip olarak göreve talip olduğunu bildirdi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi seçime gidiyor. Odanın 48. Dönem Olağan Genel Kurulu kapsamında; Gaziantep Şube Genel Kurul ve seçimleri, 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Söz konusu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde çoğunluk aranmadan Genel Kurul 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde ise Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünde yapılacak. Genel Kurulun birinci gün görüşmeleri saat 10.00’ da başlayacak, ikinci gününde ise 08.00 – 17.00 saatleri arasında yönetim organları seçimleri yapılacak.

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİR ANLAYIŞLA ADAYIZ

Hafta sonu gerçekleşecek seçim öncesi adaylığını duyuran mevcut Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, her türlü ırk, din, dil ve cinsiyet ayrımcılığı karşısında net duruş ve tavır gösteren bir anlayışla aday olduğunu duyurdu.

SAYGIN BİR MESLEK ODASI HEDEFLEYEN BİR EKİP

Deniz, mesleki değerleri kişilere, gruplara, ya da siyasi oluşumlara göre değil, ilkelere ve etik değerlere bağlı olarak savunan ve kimseyi ötekileştirmeyen bir düşünceyle hareket ettiklerini belirterek, “Mesleki ve sektörel yaşamda üretimin ana unsurları olan kadınları, gençleri ve liyakati önceleyen, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde liyakatli kadrolarla mesleğin ve mesleki örgütlülüğün yükseleceğine inanan, şeffaf ve katılımcı bir yönetimle tüm meslektaşlarımıza ulaşan, gündem oluşturan, saygın bir Meslek Odası hedefleyen bir ekip olarak göreve talibiz” diye konuştu.

HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ

Deniz, yeni dönemde ekip arkadaşları ile birlikte vaatlerini de şöyle sıraladı: “Etkin ve sürdürülebilir kamu, özel sektör, üniversite ve mesleki örgütler arası işbirliği sağlanacak. Gerçekçi, dayanışma ve çözüm odaklı mesleki örgüt sorumluluğu içerisinde çalışılacak. Yönetimde şeffaf ve herkese eşit mesafede olunacak. Meslektaşlarımızın başarı öyküleri üyelerimizle paylaşılacak, bu meslektaşlarımızla genç meslektaşlarımızın buluşmaları ve işbirlikleri sağlanacak. Yeni mezun meslektaşlarla doğrudan iletişim kurulacak, odaya gelmeleri beklenmeyecek, odanın onlara gitmesi sağlanacak. Odaya yeni katılan üyeler üç aylık dönemlerde tanıtılacak ve duyurulacak. Her türlü mesleki etkinlikler üyelerimize eş zamanlı olarak her türlü iletişim kanalı kullanılarak duyurulacak. Kurum, işyeri ve ilçe temsilcilikleri canlandırılacak ve bu temsilcilerin 3 ayda bir yapılacak danışma kurulu toplantılarına katılımı sağlanacak.”

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Meslektaşları ve üreticilerin mağduriyetini engellemek ve tarım sektörüne yönelik olumsuz sonuçların önüne geçebilmek için çalışarak, araştırarak ilgili kurumları ve kamuoyunu bilgilendirerek görevlerini yapmaya devam edeceklerini belirten Deniz, şunları kaydetti: “Ziraat Mühendisleri olarak diyoruz ki; üretimdeki yapısal sorunlara kalıcı çözümler getirilmeli, üretim maliyetleri düşürülmeli, ucuz kredi olanakları oluşturulmalı, artırılacak ürün ve girdi destekleri üretime ve üretene verilmeli, çiftçilerin eğitim, üretim ve ürün alma ve satışı konularında güçlenmesi için kooperatifleşmesi desteklenmeli, çiftçinin kazandığı, tüketicinin makul fiyatlarla ürüne ulaşabildiği bir sistem kurulmalıdır.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SON BİR GÜN!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.