DOLAR

32,4598$% -0.11

EURO

34,7455% -0.67

STERLİN

40,5519£% -0.63

GRAM ALTIN

2.441,81%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,02

TAM ALTIN

16.178,00%-0,02

ONS

2.335,73%0,17

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2063744฿%-1.09146

a
alan18-kopya

Kent Konsey’nden, Atatürk’ü anma konulu kompozisyon yarışması

Gaziantep Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümü anma programları kapsamında Gaziantep Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Atatürk’ü Anma” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

Yarışmaya oldukça yoğun ilgi gösteren öğrenciler kıyasıya yarıştı ve okul yönetimi tarafından oluşturulan jüri dereceye giren ilk 3 kompozisyonu belirlendi. Yarışmada “ Bizim Böyle Bir Liderimiz Olsaydı Bu Duruma Düşmezdik” diyerek yazmış olduğu kompozisyonla Suriyeli 12. Sınıf öğrencisi Rame HANNAN birinci, Zeynep ŞAHAN ikinci, Deryagül ÖZLÜ de üçüncü olmuştur.

Düzenlenen ödül töreninde; Kent Konseyi Başkanı Sayın Doktor Samet BAYRAK , Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Av. Emine Aybüken YILDIRIM ve Gençlik Meclisi Başkanı Sayın Ercan OĞUZ dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim ettiler.

Ödül Töreninde gençlere hitap eden Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Samet BAYRAK: “Bugün kadın erkek eşitliğinin olduğu bir toplumda yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Tüm ümidimiz gençliktedir, sizler bizim aydınlık yüzümüzsünüz. Çok okuyun, çok çalışın ve Türkiye Cumhuriyeti gençliğine yakışır başarılı işlere imza atın”dedi.

Yarışmada 1. olan kompozisyon aşağıdadır.

“ Bizim Böyle Bir Liderimiz Olsaydı Bu Duruma Düşmezdik”

10 Kasım sabahı, bir karanfilin ölümü… Ardından tüm ülkeyi saran bir yasla başladı her şey…

10 Kasım 1938 Atatürk’ün ölüm yıl dönümü. Bu yıl 82. yıldönümünün yası aynı hassasiyetle anılıyor. Hem sokaklar hem evler hem de okullar onun adına bayraklarla donatılacak yine, onun o mavi gözlü portreleri duvarlarda yerini alacak. İnsanlara vazgeçmemeyi, vatan ve bayrağa bağlı kalmayı öğreten bu, büyük önder, tüm soğuğa ve sisli bir havaya rağmen millete hitap ederken güzel sesi kayıtlardan yankılanıyor olacak.

1937’de başlayan bu hastalık, bir yılın ardından, tarihin 1938’i gösterdiği o yıl, sekiz rakamının sonsuzluk şeklini aldığı o an, o büyük önderin sonsuza kadar bizimle kalacağının göstergesiydi.

İnsanlar yetim kaldığında evinin en görünür yerine asarmış babasının resmini. Onun bakışları, kısık tebessümü unuttururmuş yetim kaldığını, daha da güçlü ol, diye fısıldarmış uykudayken kulaklarına. Beni mahcup etme, dermiş sevgi dolu bakışları.

Atatürk’ü anmak, her nesle onu ve onun düşüncelerini aktarabilmek Türk milletinin vefa borcudur.

Yetim bir ulusun, en büyük tesellisidir Mustafa Kemal’in o mavi gözlerinin üzerinde olduğunu hmek.

O gün geldiğinde insanlar, olmayacak dualara sarılır gibi, hep bir umut ve hayalle ellerini göğüslerinde birleştirip üzgün ama gururlu, istek dolu bir tonda şunu mırıldanıyorlardı “saat 09.04.59’da dursa…”.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Büyük önder SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde anıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.