DOLAR

32,5123$% 0.06

EURO

34,9852% -0.13

STERLİN

40,7884£% -0.2

GRAM ALTIN

2.442,58%0,28

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,27

TAM ALTIN

16.222,00%0,25

ONS

2.334,66%0,12

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2103346฿%0.48083

a
alan18-kopya

Yaşasın Cumhuriyet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyetin 97. yılı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “ Egemenliğin, kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu ve büyük Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. yılını kutluyor ve kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Sucu, saltanatın ve insanı insana kul olarak gören anlayışın yıkıldığı bu bağımsızlık gününün yıldönümünde, Cumhuriyet kazanımlarını ilelebet korumaya çalışmanın birinci vazifeleri olduğunu ve bu inançla Cumhuriyetin devrimci ve aydınlanmacı ruhunu geleceğe taşımak için canla başla mücadele edeceklerini ifade etti.

CHP İl Başkanı Sucu yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün gelinen noktada geçmişe özlem duyarak Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını tahrip edenler, egemenliği bir tek kişide toplayarak ülkenin kaderini bir kişinin kontrolüne bıraktılar. Bu yolun sonu zifiri karanlıktır, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, fakirliktir, zulümdür. Bugün yaşadığımız ekonomik krizin ve toplumsal ayrışmanın en büyük sebebi de budur. Cumhuriyetimizi ve milletimizi bu karanlıktan kurtarmak için; kendi iktidarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen yöneticilere “dur” demek zorundayız.

Milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Toplumsal birliğimizi ve bütünlüğümüzü yeniden hâkim kılarak, halkımızın mutluluğu ve refahı için laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak bugün bu topraklarda yaşayan her yurttaşımızın en büyük görevidir. Ata'mızın ''Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.'' sözüyle bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır.

İşte bizler de bu inanç ve kararlılıkla; Cumhuriyetimizin İlanının 97. Yılında başta eşsiz bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Onlara bir kez daha söz veriyor, her zaman olduğu gibi bugün de tek yürek haykırıyoruz  “Yaşasın Cumhuriyet!”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“En büyük bayramımızı coşkuyla kutluyoruz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.