DOLAR

32,3909$% -0.13

EURO

34,8048% -0.16

STERLİN

40,7895£% -0.28

GRAM ALTIN

2.427,91%-0,28

ÇEYREK ALTIN

3.956,00%-0,42

TAM ALTIN

15.800,00%-0,41

ONS

2.329,77%-0,24

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2069102฿%1.32531

a
alan18-kopya

Kısıtlamalar kalkacak mı ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile katıldığı  partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerinde 10 Şubat günü yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında bazı güzellikler açıklayacağını söyledi.

Erdoğan’ın bu açıklaması, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 aydan fazla bir süredir iş yapamayan iş dünyasında ve esnafta kısıtlamaların kaldırılacağı yönünde kanaate yol açtı.

Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020 yılı Kasım ayında sokağa çıkma kısıtlaması ve çok sayıda işletmenin faaliyetlerinin kısıtlanması yönünde Hükümet tarafından karar alınmıştı.

KISITLAMALAR KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri, iş dünyası, esnaf ve vatandaşlarda merak uyandırdı. Bir yıldan bu yana Koronavirüs Salgını nedeniyle zor günlerde geçen , iş dünyası, esnaf ve vatandaşlar, vaka sayılarının önemli ölçüde düşmesi ve aşı uygulaması ile sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere tedbirlerin Mart ayında kaldırılacağı görüşünde birleşti.

“TALEPLERİMİZİN GÜNDEME ALINMASINI BEKLİYORUZ”

Sorularımızı yanıtlayan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, iş dünyasının pandemi koşullarında yaşadığı sıkıntılar ile ilgili pek çok talebi olduğunu kaydetti. Salgına karşı alınan tedbirler noktasında sözlerini sürdüren Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları noktasında beklentilerimiz var. Restoranların kontrollü şekilde açılması gerektiğini dile getirdik. Öte yandan hafta sonu uygulanan sokağa çıkma uygulamasında zincir marketlerde beyaz eşya ve giyim eşyası satımlarına izin veriliyor. Diğer mağaza ve dükkanlar kapalı iken zincir marketlerde bu satışların yapılması tepki çekiyor. Umuyoruz ki yapılacak açıklamalarda bu taleplerimiz de gündeme alınır” diye konuştu.

ESNAF ZOR DURUMDA…

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan iş dünyası ve esnaf temsilcileri, açıklanacak güzel haberlerin kısıtlamaların kaldırılması yönünde olacağını belirttiler.

Kısıtlamalar nedeniyle çok sayıda esnafın faaliyetlerinin durduğu ve askıya alındığını kaydeden temsilciler, “Kasım ayından bu yana tedbirler kapsamında çok sayıda esnafın faaliyetleri kısıtlandı ya da tamamen kapandı. Bu durum esnafın zor duruma düşmesine, maddi kayıplarının artmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında aylardır süre gelen taleplerimizin değerlendirileceğini ve kısıtlamaların da kaldırılacağını düşünüyoruz. Umarız taleplerimiz karşılık bulur” diye konuştular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İzolasyon süresi 10 güne çıkarıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.