DOLAR

32,3984$% -0.09

EURO

34,7078% -0.34

STERLİN

40,6053£% -0.58

GRAM ALTIN

2.420,65%-0,57

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%-1,20

TAM ALTIN

15.745,00%-1,17

ONS

2.321,86%-0,58

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2057295฿%2.07968

a
alan18-kopya

ERKEN MÜDAHALE ORMANI KÜL OLMAKTAN KURTARDI

Gaziantep’te, Burç Ormanları’nda çıkan yangın büyük korku yarattı. Hayvanat Bahçesi’nin de içinde bulunduğu Burç Ormanları’nda çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 7 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yaptı. Orman Genel Müdürlüğü’ne ait uçak ve helikopterlerin yangına havadan müdahalesi yangının Gaziantep Üniversitesi ile Hayvanat Bahçesine sıçramasını önledi. Yangında 15 hektarlık bir alan küle döndü.

Gaziantep’te Burç Orman’ının Gaziantep Üniversitesi kampüsü yakınların çıkan orman yangın ihbarının alınmasının ardından harekete geçen ekipler, yaklaşık 7 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle hızlı şekilde koordine olan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangın söndürme çalışmalarına süratle başladı.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE

Ekiplerin koordineli bir şekilde çembere alınan alevlerin hummalı çalışma sonucu orman alanının tamamına yayılması önlendi. Orman Genel Müdürlüğüne ait Adana’daki 3 uçak ile helikopterinde sahadaki ekiplere havadan destek vermesi ile alevlerin gücü büyük ölçüde kırıldı. Bölgede rüzgarın etkili olmaması ve ekiplerin hem havadan hem de karadan müdahalesi yangının kısa sürede kontrol alınmasını sağladı. Yaklaşık 1 saat içerisinde yangını kontrol altına alarak söndüren ekipler, yangının hem Gaziantep Üniversitesi Kampüsüne hem de Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki yapılara sıçramasını önledi.

15 HEKTARLIK BİR ALAN KÜLE DÖNDÜ.

Yangın, 2 yangın söndürme uçağı, 1 yangın söndürme helikopteri, 47 itfaiye aracı ve 91 itfaiye erinin 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği ormanlık alana giden Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgi aldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yangının erken müdahale ile kontrol altına alındığını, bölgenin önemli bir kısmının örtü yangını olduğunu ve ağaçların da zarar gördüğünü belirterek, “Yangında yaklaşık olarak 15 hektar orman alanının yandığı bilgisi var. Yangının önemli bir kısmı örtü yangını. Ağaçlar da yanıyor. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesi ve uçaklarının müdahalesiyle yangının yayılması önlendi. Yangının çıkması bir manada kapasitemizi de gösterdi. Yangının çıkması çok kötü ama yangının erken müdahalesi ve yayılmasının önlenmesi ise bizim açımızdan sevindirici oldu. Gaziantep’te ormanlarımız çok az, dolayısıyla tek bir ağacımız bile bizim için çok kıymetli. Bizim bir ağacı bile feda etme lüksümüz yok” diye konuştu.

GAZİANTEP İTFAİYESİ TÜRKİYE’NİN SAYILI İTFAİYELERİNDEN BİRİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir İtfaiyesinin teknik teçhizat, kalifiye eleman ve makine envanteriyle Türkiye’nin sayılı itfaiyelerinden biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Gazianteplilere geçmiş olsun. Hakikaten yangın deyince hemen hep birlikte olay yerine geldik. Hamdolsun itfaiyemiz kalifiye personel, teknik teçhizat ve makine yönünden ülkedeki sayılı itfaiyelerinden bir tanesi. Bu bölge Gaziantep Üniversitesi ile Burç Ormanları’nın kesiştiği bölgede yer alıyor. Yangında hızlı müdahale çok önemli. İtfaiye ekiplerimizin yanmayan ağaçları sulaması ön tedbir olarak çok iyi bir hamle oldu. Çünkü alevlerin büyümesi engellendi. Böylelikle ekiplerin eli kolaylaştı ve yangın kısa bir sürede söndürüldü ve soğutma çalışmalarına geçildi. Şükürler olsun ki can ve mal kaybımız yok. Koruyucu önleyici tedbir bakımından yeşil alanlar kentimiz için çok önemli yeşil şehiriz. Bir avuç ormanımız var. Ormanlarımızı korumak için de bugün herkes alanda. Yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Çok daha zayiata neden olabilecek bu yangına yapılan erken müdahalenin koordinasyon da önemli bir etken. Jandarma, emniyet, itfaiye, orman müdürlüğü herkes hızlı koordine oldu ve çok hızlı alan müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.”

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, polis ve itfaiyenin çalışması sürüyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADAYLARA TERCİH DESTEĞİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.