DOLAR

32,2461$% -0.15

EURO

35,1347% -0.01

STERLİN

41,0384£% 0.18

GRAM ALTIN

2.502,59%1,49

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%1,38

TAM ALTIN

16.210,00%1,39

ONS

2.414,86%1,63

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2156238฿%2.72435

a
alan18-kopya

MERİÇ SAĞLIK SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, aylar öncesinde gerek TBMM’de gerekse basında Gaziantep’in sağlık sorunlarına ilişkin gündeme getirdiği konuların bugün skandal olarak gün yüzüne çıktığını söyledi.

Özellikle Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yaşanan sıkıntıların halkın sağlık hizmeti almasını engellediğini ifade eden Meriç, son yapılan atamaların kadro açığını kapatmaya yetmeyeceğine dikkat çekti.

‘’KADRO AÇIĞI ÇOK BÜYÜK’’

Gaziantep’te nüfusa oranla hekim sayısının açık ara yetersiz olduğunu belirten Meriç, ‘’Son yapılan hekim ataların okyanusta damla misali. AKP milletvekilleri Gaziantep’te ortak akıl deyip, Ankara’da kendi aralarında sorun çözmeye kalkarsa sağlıkta skandal bitmez. AKP dışındaki milletvekillerini Ankara’daki görüşmelere davet etmeyen bu anlayış, sorun çözmede de yetersiz kalkıyor. Hal böyle olunca Gaziantep sağlık hizmetlerinde sorunlar artarak devam ediyor’’ dedi.

‘’TBMM’DE GÜNDEME GETİRDİĞİM KONULAR HALEN CEVAPSIZ’’

Gaziantep’te halkın sağlık alanındaki tüm şikayetlerine ilişkin konuları TBMM’de gündeme getirdiğini ifade eden Meriç, ‘’Güneş balçıkla sıvanmaya çalışılıyor. Gerçeklerle yüzleşmeden uzak olan AKP anlayışı birkaç atama ile bu sorunlarla ilgileniyorum imajı oluşturmaya çalışılıyor. Ancak sağlıktaki sorun o kadar derin ki, ancak gerçek bir ortak akıl ile çözülebilir. Bunun için AKP’nin bu kibir hastalığından vazgeçerek kentin tüm milletvekillerinin görüşlerine saygı göstermelidir’’ ifadelerini kullandı.

‘’SAĞLIK ÇALIŞTAYI YAPILMALI’’

Gaziantep’te sağlıkta yaşanan sorunların çözümü için önce gerçeklerin tüm çıplaklığıyla masaya yatırılması gerektiğine vurgu yapan Meriç, ‘’Bu konuda yapılacak en doğru başlangıç geniş katılımlı bir sağlık çalıştayı yapmaktır. Aksi halde günübirlik tedbirler ile bu sorunlar asla ama asla çözülmez. Burada faturayı vatandaş ödüyor. Gaziantep’te dijital kuyrukların yanı sıra ilaca ulaşımda ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Sağlıktaki sorunu sadece birkaç hekim atayarak çözdüm diyenler, diğer gerçekleri sümen altı yapıyor’’ diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAİB NİSAN AYI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

HIZLI YORUM YAP