DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2075866฿%-1.64815

a
alan18-kopya

“YENİDEN BAŞLARKEN GÜCÜMÜZÜ KADINLARIMIZDAN ALIYORUZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şahin mesajında, “Verimli bir toprak gibi olan kadının temelinde bu toplumun yaralarını saracak, şehirlerimizi yeniden ihya edeceğiz. Bizim en büyük yardımcımız, destekçimiz kadınlarımız.” diyerek her bir kadının kendisine verilenin her bir imkanın karşılığını büyüterek topluma kat kat yeniden kazandırdığını ifade etti.

İnsanlığın gelişmesinde önemli bir yeri olan kadının, ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında, kısacası yaşamın her alanında çok önemli bir rol üstlendiklerini kaydeden Şahin, yeniden başlarken güçlerinin kadınlar olduğunu belirterek mesajına şöyle devam etti:

“Asrın felaketi ile mücadele ettiğimiz şu günlerde kadınlarımızın verdiği mücadele çok aşikâr. Yuvası yıkılan kadınlarımız yeniden bir yuva kurmak için mücadele ediyor. Aile fertlerini kaybeden kadınlarımız metanetle hayata tutunmaya, hayatta kalan kişileri toparlamaya çalışıyorlar. Bizim kadınlarımız çok güçlü, her zorluktan daha güçlü bir şekilde çıkıyorlar.

Yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Bizler kadınız, düşsek de daha güçlü kalkmasını, kor olup kavrulsak da küllerimizden yeniden doğmayı biliriz. Sahada çalışırken gördüğüm fedakâr kadınlarımız öyle gayretli, öyle umut dolu ki, yürek yaralarını evlatlarına ya da aile fertlerine hissettirmemek için sürekli çalışıyorlar. Bizlerin de, yılmadan yorulmadan çalışmak boynumuzun borcu olsun. Yuvalarını yeniden beraber kuracağız. Birlik ve beraberlik içinde kadınlarımızı yeniden topluma kazandırana kadar mücadelemizi ve desteklerimizi sürdüreceğiz.

Çalışan kadınlarımız hem bu zorlu süreçle başa çıkmaya çalıştılar, hem de işlerinin başında olmaya çalıştılar. Yeri geldi çocuklarıyla işe gittiler, yeri geldi bir ateş başında, bir çadırda ya da sığındıkları bir yerde çocuklarıyla beraber bilgisayarlarından ve telefonlarından işlerini hallettiler. Her koşulda vazgeçmeden mücadelelerine devam ettiler. Türk kadının gücü budur.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarında daha etkin olmalarını sağlayacak şartları hazırlamaya ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu, bu felaketin izlerini silmek mümkün olamayabilir ama iyileştiği güzel bir dünya kurabilme dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TAHMAZOĞLU, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.