DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2068601฿%1.25662

a
alan18-kopya

100 YILLIK GURUR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, umutları tükenmiş bir milleti Milli Mücadele ateşiyle ayağa kaldırıp Anadolu’nun vatan olmasını sağlayarak bugün 100 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tabiriyle “ilelebet payidar” olacak cumhuriyetin 100. yıl dönümü ülkenin her karış toprağında heyecan, gurur ve coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet’in 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de coşku ve gururla kutlandı.

Vali Kemal Çeber ve protokolün katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni ile başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam etti.

Çelenk sunma törenine, Vali Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Eyup Özkeçeci, Derya Bakbak, Melih Meriç, Hasan Öztürkmen, Ertuğrul Kaya, diğer protokol üyeleri ile askeri, adli ve idari erkân katıldı.

Heyet daha sonra, Panorama 25 Aralık Müzesi’nde gerçekleşen “Zanaattan Sanata 100. Yıl” programına katılan Vali Kemal Çeber ve beraberindeki heyet, sergi ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla birlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri izledi.

Katma Tren İstasyonu’ndan Toprak Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin girişimleriyle Antep savunmasının başlangıç noktası olarak kabul edilen Katma Tren İstasyonu’ndan toprak getirildi. İstasyon, o dönem 7. Ordu Komutanı olan Mustafa Kemal Paşa ile Osmanlı Meclisi Mebusan Üyesi Ali Cenani’nin buluşarak işgale karşı hazırlık yapılması bilgisini paylaştığı yer olması sebebiyle büyük önem taşıyor.

Bu sebeple 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde Türkiye’nin çeşitli şehitliklerinden getirilen toprakların konulduğu vazoya, Katma Tren İstasyonu’ndan getirilen toprak, Vali Kemal Çeber ve beraberindeki protokol ile birlikte konuldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saat 18.30’da Gaziantep Lisesi önünden Demokrasi Meydanı’na kadar süren Fener Alayı ile devam etti.

İSTASYON MEYDANINDA BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İstasyon meydanında devam etti. Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma’nın tören birliklerini selamlamasıyla başlayan törende Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak gurur ve coşkuyu birlikte yaşadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Çeber, Cumhuriyet’in öneminden bahsetti.

Konuşmanın ardından düzenlenen kortej yürüyüşüne katılanlara vatandaşlar bayraklarla eşlik ederek sövgi gösterilerinde bulundular.

Törenin sonunda ise çeşitli kategorilerde yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ANKA HASTANESİ’NDE 100.YIL HEYECANI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.