DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2050440฿%-2.17891

a
alan18-kopya

BORÇLAR ÖDENİYOR, ZİMEM DEFTERLERİ TOPLANIYOR

Gaziantep Valiliği tarafından hem ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması hem de koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya girenlere destek verilmesi amacı ile ‘Zimem Defteri‘ (Osmanlı döneminde veresiye defteri) projesi kapsamında vatandaşların 400 mahalle bakkalı ve 120 pide fırınına olan borçları, valilik aracılığı ile hayırseverler tarafından ödenmeye başlandı.

Kentte hayırseverlerin yaptığı yardımların yerine daha rahat ulaştırılması ve koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan hem esnaf, hem de vatandaşlara destek verilmesi için Gaziantep Valiliği tarafından ‘Zimem Defteri’ projesi hayata geçirildi.

Her ramazan ayında uygulanan proje kapsamında Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde başta, gecekonduların yoğun olduğu 81 mahallede 400 bakkal ve 120 pide fırını, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Ekipler tarafından, vatandaşların borçlarının yazıldığı veresiye defteri hesaplanarak ödemesi yapıldı. Ödeme yapılan esnaf ise iş yeri camlarına borçların ödendiğine dair afişler astı, defterlerini yetkililere teslim etti.

“BÜTÇE 5 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE”

Gaziantep Valisi Davut Gül defteri satın alınan esnaftan bazılarını ziyaret ederek, daha çok dezavantajlı mahallelerde daha çok küçük ölçekli bakkalları seçtiklerini, bu şekilde hem küçük esnafa destek olup hem de hayırseverlerin yardımlarını burada alışveriş yapan vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti.

Vali Gül, “Hayırseverlerimiz tarafından desteklenen bu projede 5 milyonun üzerinde bir bütçemiz var. Geçen ramazan ayında olduğu gibi bu yılda hayırseverlerimiz desteği ve Vefa Sosyal Destek Guruplarımızın yardımları ile bakkal ve fırınlarımızın vatandaşlarımıza ait veresiye borçlarını ödüyoruz. Bu Zimem Defteri geleneği Osmanlı’dan günümüze kadar gelen Gaziantep’te de yaşatılan güzel bir gelenek. Bugün de Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde kaymakamlıklarımız tarafından organize ediliyor. Toplamda 81 mahallede çalışmamız var. Bu mahalledeki toplam nüfusumuz 1 milyonun üzerinde. Hedefimiz şu 400 tane bakkalın 120 pide fırınının veresiye defterlerini satın almak. Bugün sabah itibariyle başladık. Bugün de bir bakkalımızın defterini satın alarak kapısına afişimizi astık. Dezavantajlı mahallelerde daha çok küçük ölçekli bakkalları seçiyoruz. Bu şekilde hem küçük esnafa bu şekilde destek olmuş oluyoruz. Hem de burada alışveriş yapan vatandaşlarımıza destek olmuş oluyoruz. Hayırseverlerimiz tarafından desteklenen bu projede 5 milyonun üzerinde bir bütçemiz var” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KAPTILAR, KAÇTILAR, KAMERADAN KAÇAMADILAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.