DOLAR

32,5100$% 0.07

EURO

34,8741% -0.29

STERLİN

40,7134£% -0.21

GRAM ALTIN

2.450,28%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%-0,29

TAM ALTIN

16.238,00%-0,28

ONS

2.345,68%0,59

BİST100

9.890,03%1,78

BİTCOİN

2086175฿%0.48143

a
alan18-kopya

BU YOL KİMİN SORUMLULUĞUNDA ?

Gaziantep’in Şehitkamil Devlet Hastanesinin acil servis önünde yıllardır kangrene dönen yol hastanenin otopark duvarları yıkılarak genişletildi. Yolun genişletilmesi ile hem çevredeki esnaf ve hem de araçlarıyla hastaneye gelen vatandaşlar rahat bir nefes alırken bu kez ortaya başka bir sorun çıktı. Yol kenarında kalan Oksijen tüpleri tehlike arz ederken, acil servise gelen ambulansların da rahat manevra yapmaları kısıtlandı.

Şehitkamil Hastanesi acil servisin önünde yıllardır dar bir sokak görünümünde olan 59081 nolu sokak üzerindeki yol, hastane otoparkının duvarları yıkılarak genişletildi. Hastane çevresindeki esnaf yolun genişletilmesi ile daha ferah bir ortama kavuştu, hastaneye araçlarıyla gelen vatandaşlar da acil servise daha rahat ulaşabilme imkanına kavuştu.

Ancak, yıkılan otoparkın hemen bitiminde bulunan oksijen tüpleri yol kenarında kalınca bu kez ortaya farklı bir sorun çıkardı. Hastane çevresinde oturan vatandaşlar ve esnaf, bu tüplerin tehlike arz ettiğini ve daha güvenli bir bölgeye zaman kaybetmeden taşınması gerektiğini ifade ettiler.

Vatandaşlar, yolun genişletilmesi ile acil servise hasta getiren ambulansların hareket kabiliyetlerinin de kısıtlandığını, giriş ve çıkışlarda zorlandığını, ambulansların daha rahat bir şekilde acil servise yanaşabilmelerinin sağlanması gerektiğini söylediler.

YOLUN SORUMLULUĞU KİMDE ?

Bölgede bulunan vatandaşlar, yol yapımı devam ederken belediye görevlilerine hem oksijen tüplerinin tehlikeli bir yerde durduğunu ve hem de ambulans giriş çıkışlarında sorunlar olabileceğini anlattıklarını belirterek,” Görevli arkadaşlara durumu anlattık fakat Belediye yetkilileri ile görüşmemiz gerektiğini söylediler. Şehitkamil Belediyesi’ni aradık, yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, ilçe belediyesi olarak sadece yardımcı olduklarını söylediler. Büyükşehir Belediyesi’ni aradık ancak sağlıklı bir sonuç alamadık” diye konuştular.

Vatandaşlar, yapılan yol ile ilgili sorumluluğun hangi belediyede olduğunu merak ettiklerini sözlerine ekleyerek,” Yolun genişletilmesini yıllardır bekliyorduk. Güzel bir yol oldu fakat, yolun sorumluluğu hangi belediyede ise Hastane yönetimi ile bir an önce irtibata geçip, hem yol kenarındaki oksijen tüplerinin güvenli bir bölgeye taşınması gerekiyor ve hem de acil servise gelin ambulansların daha rahat giriş çıkış yapmalarının sağlanması gerekiyor” dediler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAZİANTEP’TEN DÜNYAYA AÇILAN METAVERSE KAPISI : GALAXYVERSE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.