DOLAR

32,4713$% -0.06

EURO

34,7042% -0.79

STERLİN

40,4948£% -0.81

GRAM ALTIN

2.436,45%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,22

TAM ALTIN

16.149,00%-0,24

ONS

2.333,24%0,06

BİST100

9.908,63%1,97

BİTCOİN

2066833฿%0.11765

a
alan18-kopya

CHP VE AK PARTİ GENÇLERİ ARASINDA KAVGA

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partiler çalışmalarına devam ederken, bir AVM önünde partilerinin seçim vaatlerinin anlatıldığı broşür dağıtan CHPli gençler ile AK Partililer arasında taşlı, sopalı kavga çıktı. Yaşanan arbede de 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Seçime kısa bir süre kala CHP Gaziantep Gençlik Kolları ile AK Partililer arasında sopalı gerginlik yaşandı. 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, SANKO park Alışveriş Merkezi önünde CHPli gençler partilerinin seçim vaatlerinin anlatıldığı broşür dağıtırken, AK Parti seçim standında bulunan gençler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Yaşanan arbede de CHPli gençlerden Necmettin Açıkgöz,  Ömer Sucu, Erdem Şarklı ve Feridun Bulut yaralandı. Yaralılar 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Bu arada, yaşanan arbede sırasında olay yerinde bulunan polislerin herhangi bir müdahalede bulunmadığı iddia edildi.

CHP İL BAŞKANI UÇAR: POLİS OLAYLARA SEYİRCİ KALDI

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Gazianteplileri sağduyuya davet etti.

Uçar, provokatif girişimlerin daha önce de olduğunu ifade ederek,” AKP bu tür girişimlerini daha önce birkaç kez yine sergiledi ama bizimkiler sağduyulu hareket ederek provokatör girişimlere alet olmadı. Bugün akşam saatlerinde bir AVM önünde hem bizim, hem de AKP’lilerin seçimle ilgili ayrı ayrı stantları vardı. Ancak AKP’liler seçim otobüslerindeki anonslar ve müziklerle bizimkilerini provake etme girişimleri oldu. Bu sırada 30 kişilik AKP’li gurup stantların demirlerini de sökerek bizim gençlere saldırıyor, çıkan bu kavgada bizim gençlerden üçü darp ediliyor. Şuan bu gençlerimiz hastanede tedavi altında. Polis olay yerinde olmasına rağmen bu kavgaya seyirci kalıyor. Bu sırada olay yerine gelen bir partilimiz havaya ateş açıyor ve kavga eden gençler ayrılıyor. Nasıl oluyor da bizim saldırı yaptığımızı söylüyorlar oysa 3 partilimiz yaralı ve hastanede tedavi altında” diye konuştu.

Olayın takipçisi olacaklarını, suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekleyen Neşet Uçar, Gazianteplileri sağduyulu olmaya ve provokatif eylemlere pirim vermemelerini söyledi.

Öte yanda olayda kavganın sonlanması için havaya ateş açan CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar’ın ise polis karakolunda ifadesi alındığı öğrenildi.

HASAN ÖZTÜRKMEN’DEN AÇIKLAMA

Hastanede açıklama yapan CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Hasan Öztürkmen, ise, “Bugün saat 18.00 sıralarında Gaziantep’te vatandaşlara broşür dağıtan parti görevlilerimize, gençlik kollarımıza AKP’liler tarafından bir saldırı olmuştur. Yaralananların iddiasına göre bir yaralı arkadaşımızın polis copu ile yaralandığı iddia ediliyor. Gençlerimizde üç kişi ağır yaralı olarak şimdi hastanedeler. Biz de il başkanımız ve milletvekili adaylarımız ile takip ediyoruz. AKP’liler gün geçtikçe olayı sertleştirmeye çalışıyor. Bize açıkça saldırı olmuştur bugün Gaziantep’te.  Şu anda hastaneden arkadaşlarımızın tedavileri ile uğraşıyoruz. Bunu yetkililere duyuyorum. Gençlerimiz polis copu ile yaralandığını iddia ediyorlar” şeklinde konuştu.

TEYMUR’DAN KINAMA

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Teymur yaşanan arbede ile ilgili olarak,  “Haksız yere saldırıya uğradık. Seçimlerin Demokrasi şöleni şeklinde geçmesini isterken, Mafya vari yöntemlerle olayı provake edenleri şiddetle kınıyoruz” dedi.

ABDÜLHAMİT GÜL OLAY YERİNE GİDİP BİLGİ ALDI

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Abdulhamit Gül, olayın yaşandığı bölgeye gelerek partilerle görüştü.

Partililerinin bölgede 1 aya yakın süredir stant kurarak çalışma yürüttüğünü belirten Gül şöyle konuştu:

“Demokrasimize, huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize yapılan bu saldırının hesabını Gaziantep soracaktır. 14 Mayıs Pazar günü sandıkta bu anlamda, demokrasiye, gençlere yapılan saldırının en güçlü bir şekilde cevabını Gaziantepli hemşerilerimiz verecektir. Gaziantep bir huzur şehridir, birliğin beraberliğin şehridir, Biz bu seçimin birlik, beraberlik, huzur içerisinde geçmesi için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyeti sunacağız”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TANRIÖVER, “14 MAYIS’TA YENİ VE BÜYÜK BİR ZAFER KAZANACAĞIZ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.