DOLAR

32,5825$% 0.29

EURO

35,0176% 0.11

STERLİN

40,8017£% 0

GRAM ALTIN

2.461,10%1,03

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%-0,05

TAM ALTIN

16.262,00%-0,05

ONS

2.347,82%0,68

BİST100

9.905,01%1,94

BİTCOİN

2101185฿%1.20339

a
alan18-kopya

DOĞAYLA SUYUN BİRLEŞTİĞİ SAKLI CENNET: FIRNIZ

Kahramanmaraş’ın, Onikişubat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Fırnız Çayı’nın yanı başında 785 metre yükseklikteki, kaynağından doğan suyu Çam ve Çınar ağaçlarının gölgesindeki saklı cennet Fırnız mesire alanı ziyaretçilerini büyülüyor.

Göksun karayolu üzerindeki Fırnız köyü ile aynı ismi taşıyan doğayla suyun birleştiği mesire alanına giden ziyaretçiler, akarsu çevresi ve üzerinde orman içerisine yapılmış çardaklarda hem stres atıyor ve hem de dinlenme fırsatı bularak keyifli saatler geçiriyor. Kahramanmaraş’a araçla yaklaşık 45 dakikalık mesafedeki mesire alanına giden ziyaretçiler alabalık ve yöresel lezzetleri tatma imkanı da buluyor.

“Doğal güzellik” anlamına gelen Fırnız, engebeli arazisi, dev kayalıkları, büyük ağaçları ve coşkun akan sularıyla kendine hayran bırakırken, yüksek rakımlı dağların arasından süzülen kaynak su, hem Fırnız çayının hem de bölgenin su ihtiyacını karşılıyor.

ARAZİ İŞLETME SAHİBİNİN, AKARSU DSİ’YE AİT

Mesire alanı içerisindeki Göz Alabalık işletmecisi Bülent Aras, bölge hakkında bilgi verirken, işletmesinin bulunduğu alanın tapulu arazisi olduğunu ancak su kenarının ise DSİ’ye ait olduğunu belirterek ve çardakları kurdukları yerleri Milli Emlak’tan kiraladıklarını söyledi.

Aras, Fırnız ile ilgili bilgiler verirken şöyle konuştu:

FİYATLAR SEZON BAŞLARKEN BELİRLENİR, SEZON SONUNA KADAR DEĞİŞMEZ

2005 yılında faaliyete geçen işletmemize ait 30 tane lokanta alanına, 30 tanede gelenlerin aileleri ile birlikte piknik yapabileceği, mangal yakabileceği ve zaman geçirebileceği özel çardak bulunuyor. İşletmemize gelen misafirlerimiz restoran bölümünde sadece yediğini ve içtiğini öder. Kişiye özel mangallı çardak kiralayan misafirlerimiz ise çardak başına 80 TL kira ödüyor. Fiyat listesi sezon başında belirlenir, bayramlarda, özel günlerde, hafta sonlarında fiyatlar sezon bitene kadar asla değişmez.

KONAKLAMA YOK

İşletme alanında konaklama yok. Mesire alanının bulunduğu bölge yerleşim yeri olduğu için konaklamada bazı sakıncalar görüldü ve bu nedenle de güvenlik güçleri tarafından konaklama yasaklandı. Sabahın erken saatlerinde gelen misafirlerimiz gece 23.00’e kadar zaman geçirebiliyorlar ve bu saatten sonra bölgeyi terk etmek zorundalar.

FIRNIZ ADI ERMENİLERDEN GELİYOR

Fırnız “Doğal güzellik” demek. Bölgede ki yüksek yerlerde daha önce Ermenilerin yaşadığı ve şu an mesire alanı olan yerinde bahçeleri olduğu söyleniyor. Ermeniler, bu bölgeden çekilince, Fırnız Kahramanmaraş’a bağlanmış ve şu an Onikişubat İlçesi’ne bağlı mahalledir.

SEZON HAZİRAN AYINDA AÇILIYOR

Biz sürekli açık bir işletmeyiz ve gelen müşterilerimize her zaman hizmet veriyoruz. Ancak, sezon Haziran ayında başlar ve okulların açılma zamanına kadar devam eder. Yaklaşık 3 ay süren sezon boyunca hafta içi günlük 200 – 250 ziyaretçi gelirken bu sayı hafta sonları 2 veya zaman zaman 3’e katlanabiliyor.

ÇEVRE İLLERDEN ZİYARETÇİLERİMİZ ÇOK FAZLA

Çevre illerden Fırnız’a çok büyük ilgi var. Özellikle Gaziantep’ten yoğun misafirlerimiz ilgi gösteriyor. Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Ancak, Malatya, Adana gibi çevre illerden de gelenler oluyor. Buraya gelen insanlar, gerek lokantamızda, gerekse de kiraladıkları çardaklarda doğayla iç içe yaşayarak güzel vakit geçirme fırsatı buluyorlar.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TACİZ İDDİASI MAHALLEYİ AYAKLANDIRDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.