DOLAR

32,2257$% -0.12

EURO

35,0287% 0.11

STERLİN

40,7735£% 0.28

GRAM ALTIN

2.454,36%0,34

ÇEYREK ALTIN

3.986,00%0,35

TAM ALTIN

15.869,00%0,34

ONS

2.369,24%0,48

BİST100

10.216,04%0,42

BİTCOİN

2073873฿%3.62796

a
alan18-kopya

EKREM İMAMOĞLU DEMOKRASİ MEYDANINDA HALKLA BULUŞACAK

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim çalışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep Demokrasi meydanında yapacağı mitinge herhangi bir engel olmadığı duyuruldu. CHP İl Başkanlığı,  İmamoğlu’nun 26 Nisan’da Demokrasi meydanında halkla buluşacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 26 Nisan’da Demokrasi meydanında yapacağı mitinle ilgili, Gaziantep Valiliği’nden mitingin yapılmasına bir engel olmadığı ancak yer konusunda, mitinglerin yapılacağı yer konusunda Ocak ayında tüm siyasi partilerin katılımı ile yapılan toplantıda Demokrasi Meydanında yapılamayacağı yönünde karar alındığı açıklandı.

CHP İl Başkanı Neşet Uçar ise, Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile 26 Nisan’da yapılacak mitingin Demokrasi meydanında olacağını belirterek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gaziantep Valisi Davut Gül’ün daha önce tüm siyasi parti il başkanları ile toplantı yaptığına dair açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.

Miting alanı konusunda talebimiz en başından beri nettir! Aralık ayında miting alanı olarak bildirdiğimiz yerlerin dilekçesi fotoğrafını paylaşıyorum.

Tüm Gaziantep kamuoyunun bilgisine” diye yanıt verdi.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 “Bazı basın mecralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep’te yapacağı miting, Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından yasaklandı.” şeklinde bir haber yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.  2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince açık yer toplantı alanları ve yürüyüş güzergahları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin, güzergahın geçeceği il ve ilçe belediye başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının görüşleri alınarak her yıl Ocak ayında Valiliğimiz tarafından belirlenmektedir. 2023 yılında 18.01.2023 tarihli Olur ile açık yer toplanma alanı olarak Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı belirlenmiş ve Valiliğimiz Resmi Web Adresi’nde ilan edilerek basına duyurulmuş ve tüm siyasi partilere tebliğ edilmiştir.  

Valiliğimiz hiç bir siyasi partinin miting yapmasını yasaklamamıştır. Mevcut yasal çerçevede bütün siyasi partilere daha önceden mevzuat gereği belirlenen alan tahsis edilmekte ve güvenlikleri sağlanmaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CHPLİ’LER KAN VERDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.