DOLAR

32,3816$% -0.18

EURO

34,7759% 0.07

STERLİN

40,6745£% 0.25

GRAM ALTIN

2.436,79%-0,06

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%-1,67

TAM ALTIN

15.936,00%-1,76

ONS

2.338,05%0,01

BİST100

9.974,47%0,59

BİTCOİN

2017414฿%-2.23943

a
alan18-kopya

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 5 EK ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, Kabine toplantısında alınan kararları da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını da açıkladı.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 5 EK ZAM

Erdoğan, emekli maaşlarına zam konusunda şunları söyledi:

“Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emeklimizin tamamına 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emeklerimiz de tıpkı diğer emeklerimiz gibi yıl bitmeden 5 bin lira tutarındaki ödemelerini aldı. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklerimizi asla darda bırakmıyoruz. Emekli aylıklarındaki artışları da yine bu anlayışla belirliyoruz. Bilindiği gibi 2004 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklerimiz de yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz.

Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuz’da eşitlenecektir. Burayı özellikle altın çizerek ifade etmiş oldum. Çünkü yılın 2’nci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL

En düşük emekli maaşını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ayrıca sosyal devlet ilkeleri gereğince uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Ekonomi yönetimimiz orta vadeli programda bu artışları öngörmüş hazırlıklarını buna göre yapmışlardı. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağa da emeklerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Tüm bu artışların emeklerimize ve ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kabinemizde bugün aldığımız bir diğer kararla 2024’ü ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklerimize hayırlı olsun.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SANKO’NUN KURUCUSU SANİ KONUKOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.