DOLAR

33,9540$% 0.2

EURO

37,6880% 0.17

STERLİN

44,5998£% -0.06

GRAM ALTIN

2.802,18%0,52

ÇEYREK ALTIN

4.593,00%-0,09

TAM ALTIN

18.314,00%-0,07

ONS

2.567,66%0,36

BİST100

9.503,59%-0,18

BİTCOİN

1978885฿%0.54545

a
alan18-kopya
gastroantep
gastroantep

‘’GASTRONOMİ KENTİNDE ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR’’

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, tarım arazileri her geçen yıl konutlaşma ve sanayileşmeye kurban edilen Gaziantep’in tarım sal üretimde kredisini tüketmeye başladığını belirterek, ‘’Bir yandan gastronomi nidaları diğer yandan kan ağlayan çiftçilerimiz var. Coğrafi işaret almakla övünmek yerine çiftçimize ve topraklarımıza sahip çıkmalıyız’’ dedi.

İLÇE İLÇE DOLAŞTI ÇİFTÇİLERİ DİNLEDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 24 Ağustos 2024 Cumartesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilecek Fıstık Mitingi öncesi ilçe ziraat odaları ve çiftçileri ziyaret ederek mitinge davet etti. Bu ziyaretlerde İslâhiye ve Nurdağı’nda biber, Oğuzeli’nde nar ve kurutmalık, Araban’da Sarımsak, Nizip’te Fıstık ve diğer ilçelerde de farklı tarım ürünleri üreten çiftçileri dinledi. Ziyaretler sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Meriç, ‘’Tarımdaki acı gerçekler maalesef gastronomi ve coğrafi işaret algısı ile örtülüyor. Gidip çiftçileri dinleyin ve acı gerçekle yüzleşin’’ diye konuştu.

‘’KENTİN TARIMSAL GELECEĞİ YOĞUN BAKIMDA’’

Gaziantep’in son 20 yıldaki yanlış politikalar yüzünden hızlı büyüyen düzensiz gelişen ve hormonlu bir kent haline geldiğine dikkat çeken Meriç, ‘’Gaziantep sanayide gelişirken tarımda geriye gidiyor. Son 20 yılda binlerce hektar tarım arazisi sanayileşmeye kurban edildi. Meralar azalınca hayvancılık bitti. Gaziantep’in başta fıstık olmak üzere birçok tarım ürününde rekolte azalmaya devam ediyor. Peki bu konuda bir tarım çalıştayı neden yapılmıyor. Topraklar suya susamış, çiftçiler girdi fiyatları nedeniyle üretimden uzaklaşıyor. Bu acı gerçeklerle ne zaman yüzleşmeye başlarsak tarım o zaman ileri gidebilir. Bölgemizdeki ilgili oda başkanları ve çiftçilerimizi dinledim. Tek kelime ile Gaziantep’in tarımsal geleceği tahdit altında’’ ifadelerini kullandı.

‘’ACİL OLARAK TARIM ÇALIŞTAYI YAPILMALI’’

Dünyanın gıda ve suya ulaşımı tartıştığı bir çağda Gaziantep gibi bir metropolde bu konuda bir tedbir alınmamasının endişe verici olduğuna dikkat çeken Meriç şunları söyledi: ‘’Bu konu siyaset üsttü bir konu. Çocuklarımıza, gençlerimize bu verimli toprakları miras bırakmak istiyorsak kent genelinde acil tedbirler almalıyız. İlk adım bir tarım çalıştayı olmalıdır. 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü genel başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz Fıstık Mitinginde tarımsal seferberliğin meşalesini yakacağız. Tüm çiftçilerimizi bu mitinge bekliyoruz. Çevre il ve ilçeleri ziyaret ederek mitingimize davet ettik. Gaziantep tüm çiftçilerin gözü kulağı ve sesi olacaktır.’’

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAZİRAY İŞÇİLERE NEFES ALDIRIYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.