DOLAR

32,4625$% -0.08

EURO

34,7156% -0.76

STERLİN

40,4786£% -0.8

GRAM ALTIN

2.437,08%0,05

ÇEYREK ALTIN

4.045,00%-0,24

TAM ALTIN

16.155,00%-0,24

ONS

2.334,35%0,11

BİST100

9.893,00%1,81

BİTCOİN

2074600฿%0.76483

a
alan18-kopya

GAÜN’DE SKANDALLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) gün geçmiyor ki yeni bir skandala imza atılmasın. Gaziantep’in en önemli eğitim kurumlarından birisi olan GAÜN, verilen eğitimden çok her gün yeni bir haberle kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

Üniversite girişinin önüne kondurulan dürümcülerle başlayan skandallar zinciri,  Rektör Arif Özaydın’ın siyasi parti çalışmalarına katılması, Üniversite yemekhanesinde kalitesiz ve hijyenik olmayan yemekler, Prof. Dr. Arif Özaydın’ın gelen şikayetler üzerine YÖK tarafından görevden alınmak istenmesi ancak araya giren bazı siyasilerin “İstifa mektubu” formülü ile görevine devamını sağladığı iddialarının ardından bu kez de Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerle, üniversiteye çeşitli amaçlarla başvuru yapanlara ait kişisel bilgileri ve fotoğraflarının bulunduğu belgeler çöplüğe atıldı.

Tüm bu skandallara rağmen Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın halen görevine devam ediyor alması “İstifa mektubu” formülü iddialarını güçlendiriyor.

İşte Gaziantep Üniversitesi  ve Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ile ilgili kamuoyunda geniş yankı bulan skandallardan bazıları:

REKTÖRDEN TEPKİ ÇEKEN ESNAF GEZİSİ

SÖZCÜ GAZETESİ – EYLÜL 2022

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın, Kahramanmaraş’ta AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile esnaf gezisine katılması tepkiyle karşılandı.

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Adıyaman’dan sonra Kahramanmaraş’a giderek çeşitli temas ve etkinliklere katıldı. Kurtulmuş, tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Kurtulmuş’un sosyal medya hebasından  paylaştığı bu siyasi etkinlikte Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın da fotoğraf karelerine girmesi Gaziantep’te tepkiyle karşılandı.

GAZİANTEP’TE BAKAN VARKEN, KAHRAMANMARAŞ’A GİTTİ

2020 yılında göreve başladığında kendisini ziyarete gelen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a koltuğunu verdiği için eleştirilen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın Gaziantep için büyük önem taşıyan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı Gastroantep Festivali etkinlikleri yerine Kahramanmaraş’taki siyasi faaliyet gezisine katılması dikkat çekti.

REKTÖR, KORUMASINI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YAPTI!

SÖZCÜ GAZETESİ – EYLÜL 2022

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, koruması Abdulkadir Fıstıkçı’yı “özel şartlı” bir ilanla öğretim görevlisi yaptı.

Gaziantep Üniversitesi 5 Ağustos 2022 tarihinde bir öğretim görevlisi alım ilanı yayınlandı. Ancak ilan için üniversiteye bağlı; ALES puanı şartı olmayan, yabancı dil puanı aranmayan Suriye’deki Cerablus Meslek Yüksek Okulu seçildi.

SADECE İKİ KİŞİ BAŞVURDU

Cerablus Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim dili Arapça olmasına karşın, alınacak öğretim görevlisi için Arapça bilme şartı da ilana koyulmadı. En ilginci ise az sayıda kişinin başvurması için alım Cerablus Meslek Yüksek Okulu üzerinden yapılıp, başvuracak kişilere “İHA ticari pilot sertifikasına sahip olma” ve genel kollukta en az 10 yıl mesleki deneyimi bulunma” zorunluluğu getirildi.

KAZANAN KİŞİ HAKKINDAN FERAGAT ETTİ

 “Adrese teslim” şartlarla çıkarılan araştırma görevlisi ilanı için iki kişi başvuruda bulundu. Kazanan kişi hakkından feragat edince, diğer aday Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın koruması Abdulkadir Fıstıkçı öğretim görevlisi oldu.

GAÜN REKTÖRÜ ‘KALİTELİ VE HİJYENİK’ DEDİĞİ YEMEKLERİ YİYEMEDİ!

NRD HABER – EKİM 2022

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversite yemekhanesiyle ilgili son günlerde sosyal medya platformlarında yapılan eleştirel paylaşımlar nedeniyle öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.  Öğrencilerin yediği menü yerine bir tabak bulgur pilavı ile objektiflere “Yemekler hijyenik ve kaliteli” pozu veren Rektör Özaydın’a öğrencilerden sosyal medya platformlarında bir kez daha tepki yağdı.

Son günlerde GAÜN yemekhanesinde çıkan yemeklerin kalitesiz ve hijyenik olmadığı gerekçesiyle öğrencilerin hedef aldığı ve yoğun eleştirilere maruz kalan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, bugün öğle yemeğini öğrencilerle yedi. Geçtiğimiz yıl öğrencilere 1 TL’den verilen yemeğe yapılan yüzde 250 oranında zamla da tepki çeken Rektör Özaydın, ‘ hijyen ve kalite’ mesajı vermek için objektiflerin karşısına geçti. Öğrencilerle birlikte “Aynı yemekten ben de yiyorum” dercesine objektiflere poz veren Özaydın’ın masasında öğrencilerin tabldotla yediği menü yerine sadece 1 tabak bulgur pilavı alması ve onu yemesi dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz günlerde GAÜN yemekhanesinde yemek yedikleri sırada yemeklerin kalitesiz ve hijyenik olmadığı yönünde öğrenciler tarafından sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapılmıştı. Öğrencilerin paylaştığı fotoğraflarda yemeklerin içinden çıkanlar görenleri şaşkına çevirmiş ve büyük tepkilere neden Rektör Özaydın, öğrencilerle yemekhanede yemek yerken çekilen fotoğrafını Twitter hesabından “Bu gün öğrencilerimle birlikte yemek yedik, onların yemeklerin kalitesi konusundaki görüşlerini ve varsa eleştirilerini aldık. Daha kaliteli yemek çıkarmak için sözleştik” ifadeleriyle paylaşırken aynı paylaşımın altına üniversite öğrencilerinden eleştiri yorumu yağdı.

GAÜN REKTÖRÜ ÖZAYDIN İLE İLGİLİ BU İDDİALAR ÇOK KONUŞULUR! YÖK İSTİFA, REKTÖR ÖZAYDIN ZAMAN İSTEDİ…

NRD HABER – EKİM 2022

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü görevine getirildiği ilk günlerden itibaren sürekli olarak adı skandallarla anılan Prof. Dr. Arif Özaydın’ın gelen şikayetler üzerine YÖK tarafından görevden alınmak istendiği ancak araya giren bazı siyasilerin Rektör Özaydın’ın ‘İstifa mektubu’ formülü ile görevine devamını sağladığı ileri sürüldü.

İddiaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atandıktan sonra görevine başlayan ancak bir türlü kendisinden beklenen verim alınamayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Özaydın gelen yoğun şikayetler üzerine yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde görevinden alınmak istendi. Öyle ki, son rektör atamalarında Özaydın’ın listede isminin bulunduğu ancak bazı siyasilerin devreye girerek buna engel olduğu kulislere yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rektör Özaydın ile ilgili yapmış olduğu atama kararının sorgulanmaması ve 2023 seçimlerinde milletvekilliği için adaylık başvurusu yapacağı belirtilen Özaydın’ın isminin yıpratılmaması için görevden alma işleminin durdurulduğu da gelen bilgiler arasında. Devreye giren siyasilerin YÖK’e Ocak ya da Şubat ayında işleme konulmak üzere Rektör Özaydın tarafından imzalanmış ‘istifa dilekçesi’ formülü önerdiği YÖK’ün de kabul ettiği iddiaları da kulislerde konuşulan bir başka güçlü iddia.

Anlaşmaya göre; GAÜN Rektörü Özaydın, 2023 seçimleri için adaylık başvurularının başladığı tarihte Kahramanmaraş’tan AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yapmadan önce istifa dilekçesi YÖK tarafından işleme konulacak.

Bugüne kadar adı sürekli olarak krizlerle anılan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, son olarak geçtiğimiz eylül ayında Kahramanmaraş’ta AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile esnaf gezisine çıkmış ve gerek eğitim çevrelerinden gerekse muhalefetten büyük tepki toplamıştı.

Gaziantep’teki yerel yöneticilerle de yıldızı bir türlü barışmayan Özaydın özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gaziantep’teki mitingde “Deli, deli. Tam bir deli!” şikayetiyle ülkede gündem olmuş ve ismi hafızalara kazınmıştı.

Daha önceki dönemlerde yine Kahramanmaraş’tan Arif Özsağır ismi ile AK Parti’den adaylık başvurusu yapan ancak aday gösterilmeyen yeni ismiyle Prof. Dr. Arif Özaydın’ın adaylığıyla ilgili 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

Akademik kariyerini iktisat ve çalışma ekonomisi üzerine yapan Arif Özaydın, profesör olmasının ardından Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) çeşitli görevlerde bulundu. Ekonomi üzerine kitapları bulunan deneyimli akademisyenin, 2013 yılında yazıp, 2016 yılında güncellediği ‘Yenilik Ekonomisi’ adlı 272 sayfalık kitabın 70 sayfasının intihal içerdiği ileri sürülmüştü.

Öte yandan 12 Temmuz 2021 tarihinde GAÜN İlahiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde konuşma yapan Arif Özaydın, Batı medeniyetinin sona erdiğini, ilahiyatçılarla ekonomiye el atmak istediğini fakat beraber çalışacak ilahiyatçı bulamadığını söylemişti.

GAÜN Rektörü Arif Özaydın’ın, 4 Şubat 2021 tarihinde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in üniversiteyi ziyareti sırasında ellerini arkasında bağlaması, 22 Eylül 2021 günü kendisini makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a ise koltuğunu vererek yanında ellerini önünde bağlayıp, ayakta beklemesi tartışma konusu olmuştu.

ÜNİVERSİTEDE SKANDAL! SAKLANMASI GEREKİYORDU, ÇÖPE ATILDI

SÖZCÜ GAZETESİ – KASIM 2022

Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerle, üniversiteye çeşitli amaçlarla başvuranlara ait kişisel bilgilerin bulunduğu belgeler çöplüğe atıldı.

Üniversitenin merkezi kampüsünün bulunduğu çöplükten geçen öğrenciler, yerlerde öğrenci belgeleri, not çizelgeleri, transkripler ile çeşitli üniversitelerin mezunlarının Gaziantep Üniversitesi’ndeki kadrolar için yaptıkları başvurulara ilişkin belgeleri görünce şaşkına döndü.

Üstünde fotoğraflar yapışık olan ve isim, TC numarası, adres gibi kişisel bilgilerin bulunduğu belgelerin çöplüğe atılması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, “Bunlar gizliliği olan kişisel bilgi ve belgeler.  Her türlü kötü amaçlı olarak da kullanılabilir. Üniversite yönetiminin böyle bir sorumsuzluk yaptığına inanamıyoruz. Bu belgelerdeki bilgiler kötü amaçlı olarak kullanılırsa sorumlusu kim olacak?” diye tepki gösterdi.

SAKLANMASI GEREKİYOR

Yürütücüsü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın olduğu Gaziantep Üniversitesi Arşiv Yönetmeliği’nde, bu tür belgelerin türüne göre ya birim arşivlerinde 1-5 yıl, ya da üniversite arşivinde 10-14 yıl arşivlenmesi gerektiği belirtilirken, birkaç ay öncesine ait belgelerin çöpe atılması, üstünde özel bilgiler bulunan ve imha edilmesi gerekenlerin ise imha edilmek yerine çöplükte bulunmasının suç olduğu belirtildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÜNVERDİ’DEN, AİLE ŞİRKETLERİNE ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.