DOLAR

32,5414$% 0.17

EURO

34,9516% -0.07

STERLİN

40,7452£% -0.14

GRAM ALTIN

2.458,66%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%-0,02

TAM ALTIN

16.269,00%-0,04

ONS

2.347,60%0,67

BİST100

9.870,13%1,58

BİTCOİN

2086529฿%1.08103

a
alan18-kopya

GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEPREM

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaklaşık iki yıl önce atanan ve iki yıldır görevin yürüten İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki‘nin sözleşmesi 15 Kasım’da sona erdi ve Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenmedi. Görev süresi uzatılmayan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, ÇKYS sisteminde müdürlüğü düşürüldü.

Yaklaşık iki yıl önce Gaziantep İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin 15 Kasım’da biten sözleşmesi Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenmedi. Yaşanan gelişme Gaziantep’te deprem etkisi oluştururken kent için yeni sağlık müdürleri konuşulmaya başlandı. Tiryaki’nin ise başka kente Sağlık Müdürü olarak atanacağı iddia edildi.

Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin 15 Kasım’da biten sözleşmesi Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenmezken çevre illerdeki sağlık müdürleri ile sözleşme yenilendiği öğrenildi. İddiaya göre, Gaziantep’e komşu olan Adana, Kahramanmaraş gibi bir çok ilde bugün eski müdürlerle yeni dönem için de sözleşme imzalandığı belirtildi.

İddiaya göre, yaklaşık iki yıl önce Türkiye genelindeki hastane zincirlerinden bir tanesinin Gaziantep’teki şubesinde Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü tarafından reklam kriterlerine uymadığı için tutanak tutuldu.

Sonrasında ise mahkeme süreci başladı ve mahkeme hastaneye iki gün kapatma cezası verdi. Yine iddiaya göre Sağlık Bakanlığı, hastanenin hafta sonu iki gün kapatılmasını istemiş ama Sağlık İl Müdürlüğü buna uymamış ve hastaneyi hafta içi iki gün kapatmıştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Mehmet Akhan’ın sözleşmesi bakanlık tarafından gerekçe gösterilmeden düşürülmüştü. İddiaya göre Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ile bu nedenle sözleşme yenilenmediği öğrenildi.

Sözleşmesi yenilenmeyen Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin bu gelişme üzerine 4 gün izin aldığı bildirildi. Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin başka bir kente sağlık müdürü olarak atanma ihtimalinin yüksek olduğu iddia edildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SANKO VE ASPİLSAN ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.